Μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει στο αδυνάτισμα;

Μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει στο αδυνάτισμα;

H νέα τάση για απώλεια περιττών κιλών και τοπικού πάχους.

Αν έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία του αδυνατίσματος μέσω διατροφής και γυμναστικής, γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν πρόκειται για μία εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Επιμονή διότι πρέπει να παραμείνεις στρατιώτης στο διατροφικό σου πρόγραμμα και υπομονή γιατί ενδέχεται να μη δεις άμεσα αποτελέσματα, αν για παράδειγμα ο οργανισμός σου είναι “κλειδωμένος”.

Και ενώ είσαι πολύ καλά ενημερωμένη, αυτό που ίσως σου διέφυγε ως πληροφορία είναι ότι υπάρχει τρόπος να επιτύχεις τον στόχο σου, αποκτώντας επιτέλους το ιδανικό σώμα που επιθυμείς και μάλιστα με πιο εύκολο τρόπο. Η απάντηση στο πρόβλημά σου βρίσκεται στον βελονισμό.

“Ο βελονισμός εγγυάται ότι θα σε βοηθήσει στο αδυνάτισμα και στην άμεση απώλεια πόντων, ενώ παράλληλα μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και τη χαλάρωση, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη λάμψη και τη φρεσκάδα του δέρματος”, λέει η σύμβουλος ολοκληρωμένης ιατρικής και Αcupuncture Μed Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, εξηγώντας: “Με τη βοήθειά του βελονισμού θα μειωθεί η όρεξή σου για επιπλέον ποσότητες φαγητού και γλυκών, ενώ ταυτόχρονα θα ελαττωθεί ο χρόνος κορεσμού από κάθε είδους τροφής.

Παράλληλα, ο βελονισμός βοηθά δραστικά στη διέγερση του μεταβολισμού, αυξάνοντας τις καύσεις θερμίδων σε κάθε σου καθημερινή δραστηριότητα -πόσο μάλλον όταν γυμνάζεσαι- με αποτέλεσμα την αποβολή όλων των άχρηστων συστατικών που κατακρατούνται στο σώμα σου.

Επιπλέον, αυτή η αποτοξίνωση του οργανισμού και η ρύθμιση των επιπέδων των λιπιδίων, του σακχάρου και των ορμονών στο αίμα μέσω του βελονισμού, βοηθά κατ’ επέκταση στην ελαχιστοποίηση εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με το αυξημένο σωματικό βάρος και την παχυσαρκία, όπως οι υπερλιπιδαιμίες, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα προβλήματα με το έντερο, η δυσκοιλιότητα, η υπέρταση κ.λπ.”.

Πώς εφαρμόζεται ο βελονισμός με στόχο το αδυνάτισμα βήμα-βήμα;
“Στην πρώτη συνάντηση με τον βελονιστή λαμβάνεται ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και στη συνέχεια γίνεται και η επιλογή της αντίστοιχης μεθόδου, όπου σχεδιάζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών -είτε ολιστικά είτε τοπικά.

Αν ο βελονιστής το κρίνει απαραίτητο, τότε γίνονται και κάποιες παραπάνω εξετάσεις για να διερευνηθούν και άλλες πτυχές της υγείας του θεραπευομένου”, εξηγεί η Δρ. Θεοδωράτου, επισημαίνοντας πως:

“Σε κάθε περίπτωση ο βελονισμός μπορεί να συνδυαστεί με ηλεκτροβελονισμό, laser ή ραδιοσυχνότητες καθώς και με ωτοβελονισμό, με την ποσότητα εφαρμογής βελονών να ξεκινά είναι από τις 5 φτάνοντας έως και τις 20 (σε ορισμένες εξειδικευμένες τεχνικές μπορεί να χρησιμοποιηθούν και περισσότερες). Όλες οι θεραπείες είναι ανώδυνες, με κάθε συνεδρία να διαρκεί από 20 έως 40 λεπτά ανάλογα με το πρόβλημα, ενώ το αποτέλεσμα ξεκινά να γίνεται αντιληπτό μετά από έναν μήνα περίπου, συνδυαστικά με ένα προσεγμένο πλάνο διαιτητικής διατροφής”.

Να σημειωθεί πως για ακόμη πιο άμεσο αποτέλεσμα, η Δρ. Θεοδωράτου επισημαίνει ότι υπάρχουν και πολύ πιο σύντομα πρωτόκολλα θεραπειών, όπου μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποιούνται περισσότερες συνεδρίες με αυξημένες ώρες θεραπείας.

“Αυτό που είναι επιστημονικά διαπιστωμένο, είναι πως ο βελονισμός απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας που έχουν στόχο να αλλάξουν δραστικά τον μεταβολισμό τους, και δεν εμφανίζει καμία αντένδειξη. Αρκεί να εφαρμόζεται από εξειδικευμένους γιατρούς ώστε το αποτέλεσμα να είναι ασφαλές και μόνιμο”, προσθέτει η Δρ. Θεοδωράτου.

*Ευχαριστούμε την Δρα Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, Acupuncture Med, Γενική Ιατρό Βελονίστρια MSc στον Βελονισμό, Σύμβουλο Ολοκληρωμένης Ιατρικής για τις πολύτιμες πληροφορίες.

shape.gr

unsplash.com

Νηστεύεις; 15 σημεία που πρέπει να προσέξεις στη νηστεία για να μην πάρεις βάρος

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr