Τσικνοπέμπτη: Τέλειες ιδέες για να την περάσετε νόστιμα, υγιεινά και light!

Τσικνοπέμπτη: Τέλειες ιδέες για να την περάσετε νόστιμα, υγιεινά και light!

Σήμερα, έχουμε Τσικνοπέμπτη και τόσο οι ψησταριές, όσο και τα barbecue, όπως είναι λογικό και επόμενο παίρνουν… φωτιά.

Και αν και τα ψητά φαγητά θεωρούνται μια ασφαλής επιλογή για όσους προσέχουν τη γραμμή και την υγεία τους, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πριν βγείτε να τα καταναλώσετε χωρίς μέτρο.

Δείτε τα παρακάτω και αλλάξτε συνήθειες από σήμερα Τσικνοπέμπτη κιόλας:
Το ξέρετε πως το ψήσιμο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνει τα συστατικά του κρέατος και απελευθερώνει χημικές ενώσεις που είναι βλαβερές για τον οργανισμό;

Ναι, κι όμως. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιοι οι ειδικοί συμβουλεύουν να ψήνετε το κρέας μέσα σε αλουμινόχαρτο ή ειδικά σκεύη για barbecue.

 

Μην καταναλώνετε τα μαυρισμένα, καμένα κομμάτια, αφού περιέχουν καρκινογόνες χημικές ενώσεις που βλάπτουν το στομάχι και το έντερο.

Μην φάτε, σήμερα Τσικνοπέμπτη πολύ κόκκινο κρέας γιατί έτσι αυξάνετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών που οδηγούν σε υπέρταση, καρδιακά προβλήματα, παχυσαρκία και πολλές άλλες ασθένειες.

Σας προτείνουμε στην περίπτωση που θα μείνετε στο σπίτι σας και δεν θα βγείτε έξω να μαρινάρετε το κρέας και τα ψάρια πριν το ψήσιμο για να τα προστατέψετε από τις βλαβερές ουσίες του καπνού και παράλληλα να αυξήσετε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών στοιχείων.

Πείτε ναι σε λεμόνι και μπαχαρικά όπως θυμάρι, μέντα, δενδρολίβανο και ρίγανη που θα δώσουν έξτρα γεύση και θα απογειώσουν τις δημιουργίες σας.

 

Σας ευχόμαστε να περάσετε μια υπέεροχη Τσικνοπέμπτη, να βρεθείτε με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να το διασκεδάσετε αφήνοντας έστω και για λίγο στην άκρη τις υποχρεώσεις και τα ασφυκτικά deadlines της καθημερινότητας.

Δείτε το σαν ένα μικρό και ευχάριστο break πριν επιστρέψετε στο σύνηθες πρόγραμμά σας.

www.faysbook.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr