Που κρύβονται τα μικρόβια στο σπίτι μας;

Που κρύβονται τα μικρόβια στο σπίτι μας;

Όλοι μας ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με διάφορα μικρόβια εκτός σπιτιού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μέσα στο σπίτι είμαστε απόλυτα προστατευμένοι. Και ενώ κάποιες επιφάνειες μάς φαίνονται αρκετά βρώμικες, κάποιες άλλες είναι… υπεράνω υποψίας.

Ποια σημεία, όμως, είναι τελικά εκείνα που υπάρχουν οι μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων;

Διακόπτες φωτός

Λίγοι το σκέφτονται, αλλά οι διακόπτες στο σπίτι έχουν συνήθως πολλά μικρόβια επάνω τους, καθώς τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας και πολλές φορές τα καθαρίζουμε σπάνια.

Παιδικά παιχνίδια

Δεν είναι τυχαίο ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί απολυμαίνουν τακτικά τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα παιδιά. Χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριδιακό πανάκι για να τα καθαρίσετε.

Πληκτρολόγιο

Αυτό ίσως το έχετε ακούσει και εσείς. Τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι από τις πιο σοβαρές εστίες μικροβίων στο σπίτι αλλά και το χώρο εργασίας. Δεν αρκεί απλά να τα καθαρίσετε με ένα πανάκι όπως τα παιδικά παιχνίδια. Γυρίστε τα ανάποδα και θα δείτε ότι θα πέσουν πολλές βρομιές.

Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

Και αυτό είναι από τις πιο γνωστές εστίες μικροβίων. Φροντίστε να το καθαρίζετε τακτικά με αντιβακτηριδιακό πανάκι.

Τα χερούλια στις πόρτες και στο ψυγείο

Αυτά είναι ένα από τα προφανή σημεία. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ανοιγοκλείνει το κάθε μέλος της οικογένειας την πόρτα του ψυγείου!
baby.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Κάστανα, τα οφέλη του χειμωνιάτικου καρπού για τον ανθρώπινο οργανισμό (δες και τα οφέλη τους στην εμμηνόπαυση)!)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr