Το πανίσχυρο φυσικό φάρμακο & αντιβιοτικό για τις αρρώστιες στις φθινοπωρινές και χειμερινές καιρικές συνθήκες

Το πανίσχυρο φυσικό φάρμακο & αντιβιοτικό για τις αρρώστιες στις φθινοπωρινές και χειμερινές καιρικές συνθήκες

Καθώς η χρήση αντιβιοτικών έχει γίνει πιο διαδεδομένη, ορισμένα βακτηριακά στελέχη έχουν αναπτύξει αντίσταση σε αυτά, με αποτέλεσμα την ανάγκη για ισχυρότερα και δυνητικά επιβλαβή φάρμακα.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να στραφούν σε εναλλακτικές και φυσικές θεραπείες για κοινές παθήσεις όπως η αμυγδαλίτιδα και οι μυκητιάσεις. Και που αλλού να στραφεί κανείς όταν έχει ανάγκη πέρα απο το παρελθόν του και τα προσωπικά μαθήματα της ιστορίας του;

Όλοι στρέφονται στο μέλι ακόμη και οι φαρμακοβιομηχανίες αλλά εσείς αν θέλετε μπορείτε να εμπιστευθείτε τον παραγωγό στο χωριό. Ό λόγος για το θεσπέσιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που είναι το ωμό μέλι.

Το μέλι χρησιμοποιείται ιατρικά εδώ και χιλιάδες χρόνια λόγω των αντιβακτηριακών, αντιμυκητιασικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση γλυκόζης, το οποίο παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου όταν έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα ή τους βλεννογόνους. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση βακτηρίων και μυκήτων που προκαλούν μόλυνση.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Medical Research, διαπιστώθηκε ότι το ωμό μέλι έχει σημαντική ανασταλτική επίδραση στην ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των βακτηρίων που συνδέονται συνήθως με την αμυγδαλίτιδα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.
Επιπλέον, το μέλι έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικό έναντι ορισμένων μυκητιασικών λοιμώξεων όπως η Candida albicans. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Microbiology, αποδείχθηκε ότι το μέλι είχε αντιμυκητιακές ιδιότητες και μπορούσε να αναστείλει την ανάπτυξη της Candida albicans.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα τα είδη μελιού ίσα όσον αφορά τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Το ωμό, μη παστεριωμένο μέλι είναι η καλύτερη επιλογή καθώς περιέχει υψηλότερα επίπεδα ευεργετικών ενζύμων και αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με το επεξεργασμένο μέλι.

Εκτός από τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες, το ωμό μέλι έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για τη θεραπεία καταστάσεων όπως η αμυγδαλίτιδα που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αμυγδαλών. Οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις στο μέλι βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και της δυσφορίας που σχετίζεται με αυτήν την πάθηση.
Επιπλέον, το ωμό μέλι έχει βρεθεί ότι έχει καταπραϋντική δράση στον λαιμό, παρέχοντας ανακούφιση από τον πόνο και τον ερεθισμό που προκαλεί η αμυγδαλίτιδα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων του βήχα λόγω της παχύρρευστης σύστασής του που καλύπτει το λαιμό και βοηθά στην ανακούφιση του βήχα.

Συνολικά, το ωμό μέλι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοινές παθήσεις όπως η αμυγδαλίτιδα και οι μυκητιάσεις. Τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία το καθιστούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα συμβατικά αντιβιοτικά, τα οποία μπορεί να έχουν επιβλαβείς παρενέργειες και να συμβάλλουν στο αυξανόμενο πρόβλημα της αντοχής στα αντιβιοτικά. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε κρυολόγημα ή αδιαθεσία λόγω δυσάρεστου καιρού, σκεφτείτε να καταναλώσετε μια κουταλιά ωμό μέλι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις.

Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει για αυτό! Έτσι, είναι σαφές ότι η ενσωμάτωση ωμού μελιού στη διατροφή σας μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τη συνολική ευεξία σας.
Εκτός από τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, το μέλι προσφέρει επίσης διάφορα άλλα οφέλη για την υγεία, όπως βοηθά στην πέψη, προάγει το υγιές δέρμα και παρέχει ενέργεια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το μέλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο καθώς εξακολουθεί να περιέχει ζάχαρη.
Γιατί λοιπόν να βασιστούμε στα συνθετικά αντιβιοτικά όταν η φύση μας έχει προσφέρει μια ισχυρή εναλλακτική; 

Συνταγές με μέλι για έναν υγιεινό τρόπο ζωής
Μην ξεχνάμε ότι το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσικό γλυκαντικό και φάρμακο. Παράγεται επίσης από την ίδια την φύση και την χλωροφύλλη της. Μεταπηδά από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχει πολλά ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εάν εξαφανιστούν οι μέλισσες θα χαθεί όλη η ισορροπία του πλανήτη και η υγεία του σύγχρονου ανθρώπου. Εκτός από την υπέροχη γεύση του λοιπόν, το μέλι προσφέρει και πολλά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν υπέροχες  θεραπευτικές συνταγές με μέλι που συνοδεύονται από απόλαυση και μπορούν να σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Νερό με μέλι και λεμόνι
Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να εντάξετε το μέλι στην καθημερινότητά σας είναι να το πίνετε με νερό με λεμόνι. Αυτό το ρόφημα πιστεύεται ότι έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Για να το φτιάξετε, απλά ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Απολαύστε αυτό το δροσιστικό και θρεπτικό ρόφημα πρώτο πράγμα το πρωί ή όλη την ημέρα.

Τσάι με μέλι και κανέλα
Η κανέλα είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της, ενώ το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών δημιουργεί ένα ισχυρό τσάι που μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα θέματα υγείας, όπως κρυολογήματα, πονόλαιμο και πεπτικά προβλήματα. Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά πριν το πιείτε.
Μπάρες βρώμης με μέλι
Για μια υγιεινή επιλογή σνακ, δοκιμάστε να φτιάξετε μπάρες βρώμης με μέλι. Αυτά τα μπαρ είναι εύκολο να τα φτιάξετε και μπορείτε να τα έχετε στη διάθεσή σας για γρήγορο πρωινό ή μεσημεριανά σνακ. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι τυλιγμένη βρώμη, μισό φλιτζάνι μέλι, μισό φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου και μια δόση κανέλας. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε σε μπάρες.

Ανοσία με μέλι και τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και τονωτικές του ιδιότητες του ανοσοποιητικού, ενώ το μέλι καταπραΰνει τους ερεθισμούς στο λαιμό. Μαζί, κάνουν ένα ισχυρό εμβόλιο ανοσίας που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή κρυολογήματος και γρίπης. Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε μια ίντσα ρίζας τζίντζερ με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό χυμό λεμονιού. Προσθέστε νερό εάν χρειάζεται και πιείτε για μια άμεση ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Μέλι μουστάρδα κοτόπουλο
Το κοτόπουλο με μουστάρδα με μέλι είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για δείπνο. Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε μαζί δύο κουταλιές της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και μια σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και στη συνέχεια αλείφετε με το μείγμα μουστάρδας μελιού. Ψήνουμε στους 375 βαθμούς Φαρενάιτ για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
Μάσκα προσώπου με μέλι
Το μέλι δεν είναι μόνο ωφέλιμο για κατανάλωση αλλά και για την περιποίηση του δέρματος. Μια απλή μάσκα προσώπου με μέλι μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατώσετε και να θρέψετε το δέρμα σας. Απλώς ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ωμό μέλι με μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα είναι απαλό, λείο και αναζωογονημένο.

Τζίντζερ με μέλι λεμόνι

Αυτό το καταπραϋντικό και δροσιστικό τσάι είναι τέλειο για κρυολόγημα ή πονόλαιμο. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό, μισή ίντσα ρίζα τζίντζερ (κομμένη σε φέτες) και δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε το σε μια κούπα. Προσθέστε το χυμό από μισό λεμόνι και απολαύστε το ζεστό και ανακουφιστικό ρόφημά σας.

Μέλι αμύγδαλο γκρανόλα
Η σπιτική γκρανόλα είναι πιο υγιεινή και πιο νόστιμη από τις εκδόσεις που αγοράζονται στο κατάστημα. Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε μαζί τέσσερα φλιτζάνια τυλιγμένη βρώμη, ένα φλιτζάνι αμύγδαλα (ψιλοκομμένα), ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μισό φλιτζάνι μέλι μέχρι να ενωθούν καλά. Απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 300 βαθμούς Φαρενάιτ για 10 λεπτά

 

Παρατεταμένο καθισιό. Πόσα λεπτά περπατήματος σώζουν ζωές απο ξαφνικό θάνατο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr