Top 6 σημάδια έλλειψης μαγνησίου

Top 6 σημάδια έλλειψης μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται από το σώμα για περισσότερες από 600 σωματικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού, της συστολής των μυών και της δημιουργίας DNA.

Είναι καθοριστικό για τη δημιουργία και τη διατήρηση υγιών οστών στο σώμα. Το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας της καρδιάς και του εγκεφάλου. Στον πεπτικό σωλήνα, το μαγνήσιο βοηθά στην κίνηση των κοπράνων μέσω του εντερικού σωλήνα καθώς και στην εξουδετέρωση του υπερβολικού οξέος του στομάχου. Αν και το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για μια πληθώρα λειτουργιών στο σώμα, οι περισσότεροι Αμερικανοί ενήλικες δεν λαμβάνουν τη συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου.

Μια ανεπάρκεια μαγνησίου, που αναφέρεται επίσης ως υπομαγνησιαιμία, έχει συνδεθεί με μια σειρά ζητημάτων υγείας. Τα κοινά σημάδια ανεπάρκειας μαγνησίου περιλαμβάνουν κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και αδυναμία. Δυστυχώς, μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστη έως ότου τα επίπεδα μαγνησίου ενός ατόμου γίνουν εξαιρετικά χαμηλά.

Τι προκαλεί την ανεπάρκεια μαγνησίου ;
Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να προκληθεί από πολλά διαφορετικά πράγματα. Μια κακή διατροφή ή η πείνα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον ορό. Ορισμένα φάρμακα όπως οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων και η χημειοθεραπεία μπορούν επίσης να προκαλέσουν μειωμένες ποσότητες μαγνησίου στο σώμα. Πεπτικά προβλήματα όπως η νόσος του Crohn, η χρόνια διάρροια, η κακή απορρόφηση και η κοιλιοκάκη μπορεί να οδηγήσουν σε υπομαγνησιαιμία.

Ο διαβήτης τύπου 2, τα νεφρικά προβλήματα και η μακροχρόνια χρήση διουρητικών, τα φάρμακα για την παλινδρόμηση οξέος και τα φάρμακα για το έλκος μπορεί επίσης να ευθύνονται. Τέλος, τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να προκληθούν από χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης ή από μακροχρόνια κατάχρηση αλκοόλ.

Λήψη διάγνωσης ανεπάρκειας μαγνησίουΗ νόσος του Κρον
Πολλοί άνθρωποι έχουν επίπεδα μαγνησίου χαμηλότερα από τη συνιστώμενη ποσότητα χωρίς να το γνωρίζουν. Δεν είναι ασυνήθιστο να μην υπάρχουν συμπτώματα όταν τα επίπεδα μαγνησίου αρχίζουν να μειώνονται. Εκτός από αυτό, τα αρχικά συμπτώματα συνδέονται με μεγάλο αριθμό άλλων προβλημάτων υγείας.

Ωστόσο, εάν έχετε συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να ελέγξει τα επίπεδα μαγνησίου σας. Τα πρώτα σημάδια χαμηλού μαγνησίου περιλαμβάνουν ακατάπαυστη κόπωση, ναυτία, αδυναμία, απώλεια όρεξης, μυϊκούς σπασμούς και αδυναμία. Όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, επιληπτικές κρίσεις και αλλαγές στην προσωπικότητα. Τέλος, τα χαμηλά επίπεδα καλίου ή ασβεστίου μπορεί να είναι ενδεικτικά μειωμένων επιπέδων μαγνησίου.

Κατανοώντας τα σημάδια της ανεπάρκειας μαγνησίου
Τα σημεία και τα συμπτώματα μιας ανεπάρκειας μαγνησίου δεν είναι ειδικά, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει τη διάγνωση. Πολλά από αυτά τα σημάδια συμβαίνουν με άλλες ιατρικές καταστάσεις και διατροφικές ελλείψεις. Κατανοώντας τα σημάδια ανεπάρκειας μαγνησίου, μπορείτε να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα σημάδια ανεπάρκειας μαγνησίου, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Στο ραντεβού σας, αναφέρετε τα συμπτώματα που έχετε, το χρονικό διάστημα που εμφανίστηκαν και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία, όπως άλλες ιατρικές καταστάσεις, συμπληρώματα και φάρμακα που παίρνετε και τη διατροφή σας.

1. Άσθμα
Τα άτομα με σοβαρό άσθμα μπορεί να έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πάσχοντες από άσθμα τείνουν να έχουν χαμηλότερες ποσότητες μαγνησίου στο σώμα από εκείνους που δεν έχουν αυτή την ιατρική πάθηση. Η υπομαγνησιαιμία επιτρέπει στο ασβέστιο να συσσωρευτεί στη μυϊκή επένδυση των αεραγωγών στους πνεύμονες, γεγονός που προκαλεί τη συστολή των αεραγωγών σας, με αποτέλεσμα δυσκολία στην αναπνοή.

Η χρήση συσκευής εισπνοής που περιέχει θειικό μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των αεραγωγών και στην επέκταση τους. Εάν αυτό δεν βοηθήσει κατά τη διάρκεια μιας κρίσης άσθματος, ο πάσχων από άσθμα μπορεί να λάβει μια ένεση για να βοηθήσει γρήγορα στην ανακούφιση του άσθματος. Εάν έχετε αναπτύξει άσθμα ή το άσθμα σας έχει επιδεινωθεί, μιλήστε με το γιατρό σας και ζητήστε μια απλή εξέταση αίματος για να προσδιορίσετε εάν έχετε άσθμα.
Εάν έχετε διαγνωστεί με χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μια συσκευή εισπνοής εμπλουτισμένη με μαγνήσιο μαζί με συμπληρώματα μαγνησίου. Για να βελτιώσετε την υγεία των πνευμόνων σας, τρώτε τροφές που περιέχουν μαγνήσιο.

2. Μειωμένη υγεία του εγκεφάλου
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, τη μάθηση, τη μνήμη και μια ποικιλία προβλημάτων ψυχικής υγείας. Ο εγκέφαλος χρειάζεται μαγνήσιο για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη. Το μαγνήσιο βοηθά επίσης στη ρύθμιση της κορτιζόλης στο σώμα για τη μείωση των επιπτώσεων του στρες στον εγκέφαλο. Όταν έχετε ανεπάρκεια, μπορεί να εμφανιστεί φλεγμονή στο στέλεχος του εγκεφάλου, προκαλώντας προβλήματα μνήμης, νόσο του Αλτσχάιμερ και πονοκεφάλους ημικρανίας.

Η υπομαγνησιαιμία έχει επίσης συσχετιστεί με μια σειρά από προβλήματα ψυχικής υγείας. Οι πάσχοντες μπορεί να εμφανίσουν απάθεια (έλλειψη συναισθημάτων ή ψυχικό μούδιασμα), κατάθλιψη, ευερεθιστότητα και άγχος. Ο αυτοκτονικός ιδεασμός και η κατάθλιψη μπορεί επίσης να εμφανιστούν εάν τα επίπεδα μαγνησίου σας είναι χαμηλά. Εάν η ανεπάρκεια αφεθεί να επιδεινωθεί, οι πάσχοντες μπορεί να εμφανίσουν παραλήρημα ή κώμα.

Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να επηρεάσει όλες τις περιοχές του εγκεφάλου. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω, μιλήστε με το γιατρό σας και ρωτήστε εάν μπορεί να είναι ανεπάρκεια μαγνησίου. Η προσθήκη στη διατροφή σας τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο που τονώνουν τον εγκέφαλο μαζί με συμπληρώματα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας ή τη μνήμη σας.

3. Καρδιολογικά προβλήματα
Όταν το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετό μαγνήσιο, κάθε όργανο του σώματος μπορεί να επηρεαστεί, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς σας. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών αρρυθμιών (ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί).

Τα συμπτώματα της καρδιακής αρρυθμίας μπορεί να κυμαίνονται από καθόλου συμπτώματα έως αρκετά σοβαρά συμπτώματα. Μπορεί να εμφανίσετε αίσθημα παλμών της καρδιάς, οι οποίοι προκαλούν παύση μεταξύ των καρδιακών παλμών σας.

Μπορεί επίσης να εμφανίσετε πόνο στο στήθος, ζάλη, λιποθυμία, κόπωση, ζαλάδα και δύσπνοια. Οι καρδιακές αρρυθμίες μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικού. Τέλος, τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν επίσης συσχετιστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να οδηγήσουν σε ανισορροπία των επιπέδων καλίου τόσο μέσα όσο και έξω από την καρδιά. Επιπλέον, η υπομαγνησιαιμία μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για μια ποικιλία καρδιαγγειακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού.

Η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο μαζί με τεχνικές ανακούφισης από το στρες και καθημερινή άσκηση θα βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας.

4. Μυϊκοί σπασμοίΠόνος στις αρθρώσεις και στους μύες
Μυϊκές κράμπες, τρόμος και συσπάσεις μπορεί να είναι όλα σημάδια υπομαγνησιαιμίας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς και επιληπτικές κρίσεις. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει όταν ρέει πολύ ασβέστιο στα νευρικά κύτταρα, το οποίο υπερδιεγείρει τα νεύρα.

Ωστόσο, μυϊκές συσπάσεις, τρόμος και κράμπες μπορεί επίσης να προκληθούν από υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, στρες, παρενέργειες φαρμάκων και νευρομυϊκές ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η μυϊκή δυστροφία. Αν και περιστασιακά μπορεί να εμφανίσετε μυϊκές συσπάσεις ή κράμπες, θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν τις αντιμετωπίζετε συχνά.

Η ενσωμάτωση τροφών που περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου μαζί με τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών και ανόργανων συστατικών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των μυών και των νεύρων. Εάν αντιμετωπίζετε μυϊκές συσπάσεις, κράμπες (άλογα Charley) ή τρέμουλο, αυξήστε την κατανάλωση μαγνησίου και δείτε αν βοηθάει. Άλλες κοινές αιτίες για μυϊκές κράμπες περιλαμβάνουν αφυδάτωση, χαμηλό κάλιο και υπερβολική χρήση.

5. Προβλήματα ύπνου
Άτομα σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από κακό ύπνο ή αϋπνία . Το μαγνήσιο συνδέεται με τους υποδοχείς στον εγκέφαλό σας που είναι υπεύθυνοι για την ηρεμία της νευρικής δραστηριότητας. Όταν δεν έχετε αρκετό μαγνήσιο στο σώμα σας, μπορεί να μην μπορείτε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

Το μαγνήσιο χρησιμοποιείται από το νευρικό σύστημα και το νευρικό σύστημα ελέγχει τον ύπνο σας. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετή ποσότητα μαγνησίου, μπορεί να μην κοιμάστε ολόκληρο το βράδυ. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν συσχετιστεί με το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και την αϋπνία. Η λήψη ενός συμπληρώματος μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάρκειας και της ποιότητας του ύπνου.

Το συμπλήρωμα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει φυσικά την κυκλοφορούσα μελατονίνη. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται πιο γρήγορα και να κοιμούνται περισσότερο. Η λήψη ενός συμπληρώματος μαγνησίου πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συνηθειών ύπνου σας και στην ανακούφιση από διάφορα προβλήματα ύπνου.

6. Αδυναμία και κόπωση
Η κόπωση περιγράφεται ως αδυσώπητη ψυχική ή σωματική εξάντληση που δεν ανακουφίζεται με την ανάπαυση. Αν και μπορεί να κουράζεστε ή να κουράζεστε από καιρό σε καιρό, η επίμονη ή σοβαρή κόπωση πρέπει πάντα να ελέγχεται από γιατρό. Η κόπωση είναι ένα μη ειδικό σύμπτωμα που μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας προβλημάτων υγείας.

Η αδυναμία και η κόπωση εμφανίζονται συχνά όταν έχετε έλλειψη μετάλλων. Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να μειώσει την ποσότητα του καλίου στα κύτταρα των μυών σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία και κόπωση. Όταν δεν έχετε άφθονη ποσότητα μαγνησίου ή καλίου στο σώμα, οι ηλεκτρολύτες σας μπορεί να ανισορροπηθούν, με αποτέλεσμα αφυδάτωση, κόπωση και αδυναμία.

Αντιμετώπιση χαμηλών επιπέδων μαγνησίου
Εάν έχετε διαγνωστεί με χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα μαγνησίου, πάρτε την καρδιά σας! Το να επαναφέρετε τα επίπεδά σας στο φυσιολογικό δεν είναι δύσκολο. Ωστόσο, εάν έχετε πρόβλημα δυσαπορρόφησης ή πάσχετε από χρόνια διάρροια, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να συμβεί αυτό.

Η πρώτη γραμμή άμυνάς σας θα πρέπει να είναι η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε μαγνήσιο. Μερικές από τις κορυφαίες πηγές μαγνησίου περιλαμβάνουν:
• Αμύγδαλαπράσινα φυλλώδη λαχανικά
• Φασόλια
• Κάσιους •
Σπόροι Chia •
Κακάο • Καφές • Μαύρη σοκολάτα • Λιναρόσπορος • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά • Φουντούκια • Όσπρια • Φακές • Βρώμη • Φιστίκια • Ποπ κορν • Σπόροι κολοκύθας • Ηλιόσποροι • Γιαούρτι

Εκτός από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, θα πρέπει να παίρνετε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου. Μία από τις πιο συχνές παρενέργειες των συμπληρωμάτων μαγνησίου είναι η διάρροια. Η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, ιδιαίτερα κιτρικού μαγνησίου, αυξάνει την ποσότητα νερού στον εντερικό σας σωλήνα. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το αποτέλεσμα παίρνοντας το συμπλήρωμά σας με δημητριακά ολικής αλέσεως και φρέσκα λαχανικά.συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου
Τα συμπληρώματα μαγνησίου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα που πάσχουν από ορισμένες παθήσεις όπως η νεφρική νόσο. Επιπλέον, εάν παίρνετε αναστολείς αντλίας πρωτονίων, διουρητικά, διφωσφονικά ή αντιβιοτικά, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό.

Πόσο μαγνήσιο πρέπει να παίρνετε;
Η ακριβής ποσότητα μαγνησίου που πρέπει να λαμβάνετε εξαρτάται από τη μοναδική σας υγεία. Ένας  γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ποσότητα μαγνησίου που πρέπει να λαμβάνετε. Η ποσότητα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη συνολική υγεία σας, τη διατροφή σας και τυχόν ιατρικές παθήσεις από τις οποίες μπορεί να πάσχετε.

Τα μέταλλα είναι απαραίτητα για την υγεία σας. Η διασφάλιση ότι λαμβάνετε άφθονη ποσότητα μαγνησίου και άλλων μετάλλων μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε πολλά από τα συμπτώματά σας και να βοηθήσετε στην πρόληψη και ανακούφιση από χρόνιες ασθένειες.

rosewellness.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr