Όταν σκάνε τα χείλη μας, σημαίνει ότι έχουμε αυτές τις διατροφικές ελλείψεις. (βιταμίνες και μέταλλα)

Όταν σκάνε τα χείλη μας, σημαίνει ότι έχουμε αυτές τις διατροφικές ελλείψεις. (βιταμίνες και μέταλλα)

Όταν τα χείλη μας σκάσουν, είναι σημάδι ότι το σώμα μας μπορεί να στερείται ορισμένων βιταμινών ή μετάλλων. Ακολουθούν ορισμένες κοινές ελλείψεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ξηρά, σκασμένα χείλη:

Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη)
Η βιταμίνη Β2 παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση υγιούς δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος στα χείλη μας. Μια ανεπάρκεια σε αυτή τη βιταμίνη μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά, σκασμένα χείλη.

Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη)
Η βιταμίνη Β3 είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων του δέρματός μας. Μια ανεπάρκεια σε αυτή τη βιταμίνη μπορεί να κάνει τα χείλη μας να γίνουν ξηρά και ξεφλουδισμένα.

Σίδηρο
Ο σίδηρος βοηθά στη διανομή του οξυγόνου σε όλο το σώμα και διατηρεί την υγιή ροή του αίματος. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε χλωμά, ξηρά χείλη.

Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και την επούλωση των πληγών. Μια ανεπάρκεια σε αυτό το μέταλλο μπορεί να οδηγήσει σε τραχιά, σκασμένα χείλη.

Αν και αυτές είναι μερικές κοινές ελλείψεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σκασμένα χείλη, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή διατροφολόγο εάν αντιμετωπίζετε σταθερά ξηρά ή σκασμένα χείλη.

Μπορούν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό της βασικής αιτίας και να παρέχουν συστάσεις για τη σωστή πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων.

Θυμηθείτε να διατηρείτε πάντα μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη για να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένων των υγιών χειλιών. Και μην ξεχνάτε να παραμένετε ενυδατωμένοι πίνοντας άφθονο νερό όλη την ημέρα!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr