Πόσα καλλυντικά ομορφιάς μπορείς να παρασκευάσεις μόνο με ένα μήλο

Πόσα καλλυντικά ομορφιάς μπορείς να παρασκευάσεις μόνο με ένα μήλο

Πόσα καλλυντικά μπορείς να φτιάξεις με ένα μήλο;

Στον κόσμο της ομορφιάς και της ευεξίας, τα φυσικά συστατικά έχουν κερδίσει σημαντική δημοτικότητα.

Από τα φρούτα μέχρι τα βότανα, αυτά τα φυσικά στοιχεία έχουν αξιοποιηθεί για να δημιουργήσουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων ομορφιάς, προσφέροντας μια αναζωογονητική και πιο υγιεινή εναλλακτική στα εμπορικά καλλυντικά.

Ένα τέτοιο συστατικό που συχνά παραβλέπεται είναι το ταπεινό μήλο. Αυτό το απολαυστικό φρούτο όχι μόνο θρέφει το σώμα σας από μέσα, αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά σας. 

Τα μήλα λειτουργούν εξαιρετικά για να ανακουφίσουν το ξηρό δέρμα. Περιέχουν υψηλή ποσότητα υγρασίας που βοηθά να διατηρείται το δέρμα απαλό, ελαστικό. Τα μήλα είναι επίσης εξαιρετικά για το λιπαρό δέρμα. Βοηθούν να διατηρηθεί το δέρμα ενυδατωμένο  χωρίς καμία αίσθηση λιπαρότητας.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθά σε διάφορες δερματικές παθήσεις, είτε πρόκειται για ακμή είτε για αντιγήρανση. Βοηθά στην καταπολέμηση της βλάβης των ελεύθερων ριζών καθώς και των περιβαλλοντικών παραγόντων για την προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική βλάβη. Αυτό βοηθά περαιτέρω στην πρόληψη μιας σειράς δερματικών διαταραχών όπως ακμή, θαμπό δέρμα, τραχύ δέρμα, πρόωρη γήρανση κ.λπ. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα. 

Επίσης τα μήλα περιέχουν επίσης υψηλή ποσότητα χαλκού. Ο χαλκός έρχεται με κολλαγόνο καθώς και ιδιότητες ενίσχυσης της ελαστίνης, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη των πρόωρων σημαδιών γήρανσης του δέρματος.  Βοηθούν στο ξεθώριασμα των σημαδιών ακμής, των μαύρων κηλίδων κ.λπ. και τονώνουν το δέρμα μας. Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του μήλου βοηθούν στην καταπράυνση του ερεθισμένου και ευαίσθητου δέρματος. Βοηθούν στην ανακούφιση της ερυθρότητας και του κνησμού . Ο φρέσκος χυμός μήλου έχει υπέροχα οφέλη τόνωσης του δέρματος. Εξισορροπεί το επίπεδο pH του δέρματός μας, καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και τους συσφίγγει και επίσης βελτιώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, κάνοντας το υγιές και λαμπερό. Περιέχουν μηλικό οξύ: είναι ένας τύπος AHA. Το μηλικό οξύ βοηθά στην απολέπιση του δέρματος και στην εξάλειψη των ακαθαρσιών, για να μας αφήσει καθαρό και υγιές δέρμα. 

1. Μάσκα προσώπου Apple:
– Συστατικά:
– 1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

– Κατευθύνσεις:
– Ανακατέψτε το τριμμένο μήλο, το μέλι και το γιαούρτι σε ένα μπολ.
– Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.
– Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
– Αυτή η μάσκα βοηθά στην ενυδάτωση και τη λάμψη του δέρματός σας.

2. Τόνερ με μηλόξυδο:
– Συστατικά:
– 1 μήλο
– 1 φλιτζάνι νερό
– 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

– Κατευθύνσεις:
– Ανακατεύουμε το μήλο και το σουρώνουμε για να πάρουμε το ζουμί του.
– Ανακατέψτε το χυμό μήλου με νερό και μηλόξυδο.
– Χρησιμοποιήστε το ως τονωτικό μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας. Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματός σας και στη μείωση της ακμής.

3. Ξέβγαλμα μαλλιών Apple:
– Συστατικά:
– 2 μήλα
– 2 φλιτζάνια νερό

– Κατευθύνσεις:
– Κόψτε τα μήλα και αφαιρέστε τους σπόρους.
– Βράζετε τα μήλα σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.
– Πολτοποιήστε τα μήλα και χρησιμοποιήστε το υγρό ως ξέπλυμα μαλλιών μετά το λούσιμο. Προσθέτει λάμψη και προάγει την υγεία των μαλλιών.

4. Apple Lip Scrub:
– Συστατικά:
– 1 φέτα μήλου
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

– Κατευθύνσεις:
– Τρίψτε τη φέτα μήλου στα χείλη σας για να κάνετε απαλή απολέπιση.
– Ακολούθησε με ένα scrub με ζάχαρη για να αφαιρέσεις το νεκρό δέρμα και να αφήσεις τα χείλη σου λεία και απαλά.

5. Scrub σώματος με μήλο και βρώμη:
– Συστατικά:
– 1 μήλο καθαρισμένο και πολτοποιημένο
– 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι

– Κατευθύνσεις:
– Ανακατέψτε το πολτοποιημένο μήλο, τη βρώμη και το μέλι για να δημιουργήσετε μια πάστα.
– Χρησιμοποιήστε το ως απολέπιση σώματος στο ντους για απαλό και απολεπισμένο δέρμα.

**Βιβλιογραφικές αναφορές:**
1. «Μήλα: Οφέλη για την υγεία, γεγονότα, έρευνα». Ένωση Apple των ΗΠΑ. [usapple.org](https://usapple.org/apples-health/apples-nutrition/), Πρόσβαση στις 3 Νοεμβρίου 2023.
2. “Μηλόξυδο και ακμή: Βοηθά το ACV στην ακμή;” Healthline. [healthline.com](https://www.healthline.com/nutrition/apple-cider-vinegar-acne), Πρόσβαση στις 3 Νοεμβρίου 2023.
3. «Πώς να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο για τα μαλλιά». Healthline. [healthline.com](https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/apple-cider-vinegar-hair#rinse), Πρόσβαση στις 3 Νοεμβρίου 2023.
4. «Τα οφέλη της απολέπισης και των απολέπισης για τα χείλη σας». Healthline. [healthline.com](https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/how-to-exfoliate-lips#apple), Πρόσβαση στις 3 Νοεμβρίου 2023.
5. «Η Επιστήμη της Ομορφιάς: Δέρμα, μαλλιά και νύχια». WebMD. [webmd.com](https://www.webmd.com/beauty/ss/slideshow-skin-hair-nails-2), Πρόσβαση στις 3 Νοεμβρίου 2023.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr