Τα 5 φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που είναι ιδανικά για μια καλή διατροφή

Τα 5 φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που είναι ιδανικά για μια καλή διατροφή

Φυσικά, εα΄ν προσέχεις την πρόσληψη ζάχαρης, μπορεί να προτιμάς να επιλέξεις φρούτα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Διάβασε παρακάτω για 5 φρούτα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τα οποία μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου ειδικά αν κάνεις διαίτα ή έχεις διαβήτη.

Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια είναι γλυκά εσπεριδοειδή που μπορούν να ενταχθούν σε μια δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη. Ένα πορτοκάλι περιέχει λίγο λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρης. Από αυτό το πορτοκάλι, θα λάβεις επίσης 3 γραμμάρια φυτικών ινών και το 70% της ημερήσιας ποσότητας για βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό. Επιπλέον, τα πορτοκάλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις ενυδατωμένη.

Όταν ψωνίζεις πορτοκάλια, επίλεξε αυτά με έντονο πορτοκαλί χρώμα που είναι βαριά και σκληρά στην αφή.

Βερίκοκα
Τα βερίκοκα είναι ένα εξαιρετικό σνακ για όσους προσέχουν την πρόσληψη ζάχαρης. Δύο μικρά βερίκοκα περιέχουν 6 γρ. ζάχαρη. Δύο βερίκοκα έχουν επίσης 1,4 γρ. φυτικών ινών, με μόλις 34 θερμίδες. Αν και τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι χαμηλότερα σε φυτικές ίνες—περιέχοντας το καθένα 4,2 γραμμάρια ζάχαρης και 0,6 γραμμάρια ινών — εξακολουθούν να βρίσκονται σχετικά χαμηλά στην κλίμακα του γλυκαιμικού δείκτη.

Η κατανάλωση αποξηραμένων βερικόκων με μέτρο και ο συνδυασμός τους με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και πιο υγιεινά λίπη, όπως οι ξηροί καρποί και το τυρί, μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης και στην πρόληψη της αύξησης του σακχάρου στο αίμα.

Τα σημαντικά οφέλη υγείας από την κατανάλωση καρπουζιού

Καρπούζι
Παρά τη γλυκιά γεύση του, το καρπούζι έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ένα φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους παρέχει 9 γραμμάρια ζάχαρης, με μόλις 45 θερμίδες. Ενώ το καρπούζι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, αποτελείται από 92% νερό και περιέχει λίγους υδατάνθρακες, που του δίνουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο. Το γλυκαιμικό φορτίο λαμβάνει υπόψη τον γλυκαιμικό δείκτη ενός τροφίμου και την ποσότητα υδατανθράκων ανά μερίδα.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που είναι απίστευτα θρεπτικά. Ένα ολόκληρο αβοκάντο περιέχει λιγότερο από μισό γραμμάριο ζάχαρης. Ένα αβοκάντο σου παρέχει επίσης 9 γραμμάρια φυτικών ινών. Και επειδή είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο για 12 εβδομάδες βελτίωσε εκτός από τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου αλλά και τη συνολική ποιότητα διατροφής σε ενήλικες με παχυσαρκία και την αντίσταση στην ινσουλίνη (όταν είναι δύσκολο για το σώμα σου να αφαιρέσει τη γλυκόζη από το αίμα σου).

Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στην διατροφή μας

Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα έχουν λιγότερα γραμμάρια ζάχαρης από πολλά άλλα φρούτα. Ένα δαμάσκηνο περιέχει λιγότερο από 7 γραμμάρια ζάχαρης. Το φρούτο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη έχει επίσης 1 γρ. φυτικών ινών, με μόλις 30 θερμίδες.

Όταν αγοράζεις δαμάσκηνα, επίλεξε αυτά που είναι περισσότερο ογκώδη και έχουν βαθύ χρώμα. Φάτο το όπως θα έτρωγες ένα μήλο.

Αν και τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα, εξακολουθούν να αποτελούν μια υγιεινή επιλογή για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη ζάχαρης. Φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή τιμή γλυκαιμικού δείκτη μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη όπως τα αποξηραμένα φρούτα, προσφέρουν επίσης σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Εάν έχεις διαβήτη, συνδύασε τα φρούτα με μη αμυλούχα λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και υγιεινά λίπη για να δημιουργήσεις ισορροπημένα γεύματα που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σάκχαρό σου μέσα στους στόχους σου.

www.womenonly.gr

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

5 σημάδια που δείχνουν ότι περνάς κρίση μέσης ηλικίας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr