Πολυγλουταμικό οξύ: υπερδύναμη ενυδάτωσης. Απίστευτο υγραντικό, με το  δέρμα να πίνει από μέσα.

Πολυγλουταμικό οξύ: υπερδύναμη ενυδάτωσης. Απίστευτο υγραντικό, με το δέρμα να πίνει από μέσα.

Ζούμε σε καιρούς ανακάλυψης .Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της φροντίδας του δέρματος είναι ότι η συνεχής έρευνα οδηγεί στην καινοτομία ολοένα και νεότερων και πιο αποτελεσματικών  συστατικών που στην κυριολεξία δημιουργούν επανάσταση.

Υποστηρίζουν το δέρμα ώστε να είναι και να γίνεται νεότερο.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω- η επιστροφή.

Με το πολυγλουταμικό οξύ το δέρμα γίνεται, δείχνει και είναι νεότερο.

Βρίσκουμε πολύ συχνά  συναρπαστικές πληροφορίες για μακροχρόνια συστατικά, μαθαίνοντας αίφνης ότι είναι πολύ πιο ωφέλιμα για το δέρμα μας από ό,τι αρχικά πιστεύαμε. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το πολυγλουταμινικό οξύ, ένα αβαρές ενυδατικό συστατικό για όλους τους τύπους δέρματος. Τώρα το πολυγλουταμικό οξύ βρίσκεται στο επίκεντρο.

Τι είναι το πολυγλουταμικό οξύ;
Το πολυγλουταμικό οξύ είναι ένα πολυμερές του αμινοξέος γλουταμινικό οξύ. Παρασκευάζεται μέσω βακτηριακής ζύμωσης χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους φιλικών προς το δέρμα Bacillus , που είναι ένας τύπος βακτηρίων . Αν είστε γνώστης του ιαπωνικού φαγητού, ίσως να είστε εξοικειωμένοι με ένα κολλώδες πιάτο σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση και ονομάζεται natto.

Το Natto είναι μια από τις γαστρονομικές πηγές πολυγλουταμινικού οξέος , το οποίο είναι υποπροϊόν της διαδικασίας ζύμωσης σόγιας.

Εκτός από το ότι εμφανίζεται σε τρόφιμα όπως το νάτο, το πολυγλουταμινικό οξύ (γνωστό και ως PGA) μπορεί να συντεθεί σε εργαστήριο, από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του πολυγλουταμινικού οξέος που χρησιμοποιείται στα προϊόντα περιποίησης δέρματος. Αυτό γίνεται γιατί με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η καθαρότητα και η αποτελεσματικότητα του πολυγλουταμινικού οξέος.

Τι είναι ακριβώς; Είναι ένα πολυπεπτίδιο που ενισχύει την υδατοδιαλυτότητα και μάλιστα φιλικό προς το περιβάλλον! Είναι όχημα για τη διαεπιδερμική παροχή άλλων δραστικών συστατικών και έχει διαπρέψει στην ενυδάτωση του δέρματος για όλους τους τύπους δέρματος από το ευαίσθητο, το ξηρό έως και το λιπαρό. Λειτουργεί κυρίως ως υγραντικό όπως τα άλφα υδροξυοξέα, η ουρία, η πανθενόλη και το υαλουρονικό οξύ και δίνει το δέρμα το νερό που θέλει.

Το πολυγλουταμικό, γνωστό και ως πολυγλουταμινικό οξύ (PGA), είναι ένα πολυμερές του αμινοξέος γλουταμινικού οξέος και βρίσκεται φυσικά σε σπόρους σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, νάτο και άλλα προϊόντα με βάση τη σόγια. 

1. Ενυδατικές Ιδιότητες:
Το πολυγλουταμινικό είναι μια υγροσκοπική ουσία, που σημαίνει ότι προσελκύει και συγκρατεί την υγρασία. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, σχηματίζει μια μεμβράνη που βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας, αποτρέποντας την απώλεια νερού. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα με ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της ενυδάτωσης  και σε  λεία φίνα επιδερμίδα.

2. Λειτουργία ενισχυμένου φραγμού δέρματος:
Όλοι ξέρουμε ότι ο φραγμός δέρματος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Το πολυγλουταμινικό έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη φυσική λειτουργία φραγμού. Με ένα προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος, βοηθά στην προστασία από περιβαλλοντικούς ρύπους και ερεθιστικούς παράγοντες, μειώνοντας την πιθανότητα ευαισθησίας και βλάβης της επιδερμίδας ειδικά από τον ήλιο!

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ του πολυγλουταμινικού οξέος και του υαλουρονικού οξέος επίσης, κυρίως ότι το πολυγλουταμινικό οξύ δεν έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως το υαλουρονικό οξύ (που σημαίνει ότι επίσης δεν έχει τις ευαισθησίες στο φως και την έκθεση στον αέρα που έχει το υαλουρονικό οξύ). Επίσης δεν βρίσκεται φυσικά στο δέρμα. Το μεγάλο μοριακό μέγεθος του πολυγλουταμινικού οξέος σημαίνει επίσης ότι μπορεί να κρατήσει τέσσερις φορές μεγαλύτερη ενυδάτωση σε σύγκριση με το υαλουρονικό οξύ

3. Επιδράσεις κατά της γήρανσης:
Δίνει ισχυρές  αντιγηραντικές ιδιότητες προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου και αναστέλλοντας τη διάσπαση των υπαρχουσών ινών . Το κολλαγόνο είναι δομική πρωτεΐνη που παρέχει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, οδηγώντας στο σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το πολυγλουταμινικό μπορεί να βοηθήσει ακριβώς πάνω σε αυτό το πρόβλημα στη διατήρηση δηλαδή της ελαστικότητας του δέρματος και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.

4. Συμβατότητα με άλλα συστατικά περιποίησης δέρματος:
Το πολυγλουταμικό είναι γνωστό για τη συμβατότητά του με μια ποικιλία συστατικών περιποίησης δέρματος. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε διάφορες συνθέσεις, συμπεριλαμβανομένων ορών, κρέμων και μασκών, ενισχύοντας τη συνολική αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος.

5. Επιδράσεις Λάμψης- φωτεινό υγιές δέρμα:
Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι το πολυγλουταμινικό συμβάλλει στη λάμψη του δέρματος αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη όπως γνωρίζουμε είναι αυτή που προκαλεί μελάγχρωση  και η υπερπαραγωγή της οδηγεί σε προβλήματα υπερμελάγχρωσης, όπως σκούρες κηλίδες και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος, πανάδες.

6. Καταπραϋντικό και ανακουφιστικό:
Το πολυγλουταμινικό έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία του ερεθισμένου ή φλεγμονώδους δέρματος. Αυτό το καθιστά κατάλληλο συστατικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή παθήσεις όπως ερυθρότητα ή ροδόχρου ακμή.

7. Δυνατότητα επούλωσης τραυμάτων:
Έρευνες δείχνουν ότι το πολυγλουταμινικό  έχει ιδιότητες επούλωσης πληγών. Θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναγέννηση του κατεστραμμένου δέρματος και να συμβάλει σε μια ταχύτερη διαδικασία αποκατάστασης.

8. Μη ερεθιστικό:
Ένα από τα πλεονεκτήματα του πολυγλουταμινικού είναι η απαλή του φύση. Είναι γενικά καλά ανεκτό από τους περισσότερους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου . Είναι ευέλικτο συστατικό κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων περιποίησης δέρματος.

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε συστατικό περιποίησης δέρματος, οι μεμονωμένες αντιδράσεις μπορεί να διαφέρουν και είναι σκόπιμο να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή  πριν ενσωματώσετε νέα προϊόντα στη ρουτίνα σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς μερικές φορές τα οξέα είναι καλύτερα να εισαγάγετε στο δέρμα σας με την πάροδο του χρόνου.  Εάν ανησυχείτε για μια αρνητική αντίδραση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που περιέχει πολυγλουταμικό μόνο μία φορά την εβδομάδα και σταδιακά συνεχίστε μέχρι να εισέλθει αβίαστα το προϊόν, στην κάθε σας μέρα. Αυτό θα δώσει στο δέρμα σας χρόνο να ανεχθεί το οξύ.

Εάν έχετε συγκεκριμένες δερματικές ανησυχίες ή παθήσεις,  συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή επαγγελματία περιποίησης δέρματος για εξατομικευμένες συμβουλές.

 

Φάε το νερό σου. 25 ενυδατικές τροφές για να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη νερού

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr