Πώς να φωτίσετε τις μασχάλες σας, απευθείας από δερματολόγους

Πώς να φωτίσετε τις μασχάλες σας, απευθείας από δερματολόγους

Το δέρμα της μασχάλης είναι λεπτό. Ερεθίζεται πολύ εύκολα και ο ερεθισμός μπορεί να οδηγήσει σε υπέρχρωση. Και επειδή διπλώνει στον εαυτό του, η απορρόφηση του προϊόντος αυξάνεται. Αυτό είναι σημαντικό γιατί όλα τα συστατικά που βοηθούν στην υπερμελάγχρωση είναι (σε ​​κάποιο βαθμό) ερεθιστικά.

Απαιτείται λοιπόν μια πολύ λεπτή ισορροπία για να επιτευχθεί βελτίωση χωρίς περαιτέρω ερεθισμούς. Απαιτείται υπομονή και θέληση για να μην κάνετε τα περισσότερα για να δείτε αποτελέσματα.

Αντιμετωπίστε τυχόν εξανθήματα


Το εξάνθημα είναι σημάδι φλεγμονής του δέρματος και μπορεί να εμφανιστεί με ερυθρότητα, κνησμό, ξεφλούδισμα και/ή τοπική τραχύτητα στο δέρμα. Εάν υπάρχει κάποιο από αυτά τα σημεία ή συμπτώματα, συνιστώ την αξιολόγηση από πιστοποιημένο δερματολόγο για συνταγογραφούμενη αντιφλεγμονώδη θεραπεία. Οι θεραπείες λάμψης θα είναι αναποτελεσματικές μέχρι να αντιμετωπιστεί η φλεγμονή.

Οι πιθανές αιτίες φλεγμονής συχνά περιλαμβάνουν:

Εκζεμα
Ψωρίαση
Επιφανειακές μυκητιάσεις
Αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής από νικέλιο ή άρωμα (συχνά από αποσμητικό)
Μόλις διαγνωστεί και ελεγχθεί η αιτία, μπορούν να ξεκινήσουν θεραπείες λάμψης.

Προσθέστε ένα χημικό απολεπιστικό στη ρουτίνα σας
Όπως σημειώνει ο Χάρτμαν, «η απολέπιση θα βοηθήσει στην αφαίρεση της υπερμελάγχρωσης κάτω από τα μπράτσα». Συνιστά να ενσωματώνετε ένα χημικό απολεπιστικό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, αποφεύγοντας «οποιαδήποτε σωματικά απολεπιστικά με τραχιά κομμάτια, καθώς δεν θέλετε να προκαλέσετε μικρορήξεις στο δέρμα».

Για να εφαρμόσετε, να τρίψετε απαλά το προϊόν κάτω από τα χέρια σας, προσέχοντας να μην τρίψετε το δέρμα.

Αποφύγετε το τρίψιμο
Όσο δελεαστικό κι αν είναι, αποφύγετε να τρίβετε επιθετικά τις μασχάλες σας. Η σωματική πίεση δεν παρέχει κανένα όφελος για τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης — στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό και να επιδεινώσει το πρόβλημα. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε ένα φυσικό απολεπιστικό, αναζητήστε ένα που είναι απαλό . Και να θυμάστε, δεν χρειάζεται να ασκείτε πίεση στο δέρμα: Απλώς περάστε ελαφρά τη θεραπεία πάνω από το δέρμα.

Βελτιστοποιήστε τη ρουτίνα ξυρίσματος

Εάν ξυρίζεστε , να έχετε κατά νου ότι το ξύρισμα χωρίς κρέμα ξυρίσματος μπορεί να είναι ερεθιστικό για το δέρμα. «Εάν ξυρίζετε για να αφαιρέσετε τις τρίχες κάτω από τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ξυρίσματος για να μειώσετε την τριβή», λέει ο Χάρτμαν. «Η προστιθέμενη τριβή μπορεί να προκαλέσει στρες στο δέρμα, πυροδοτώντας μια φλεγμονώδη απόκριση, προκαλώντας υπερμελάγχρωση».

Εφαρμόστε μια κρέμα ή ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα για να καταπραΰνετε το δέρμα.

Ο Woolery-Lloyd σημειώνει ότι μια αλλεργία στο νικέλιο μπορεί να οδηγήσει σε πιο σκούρες μασχάλες, αν και λείπουν μελέτες για την αιτία. Μπορεί να είστε αλλεργικοί στο ξυράφι σας εάν εμφανίσετε εξανθήματα στη θέση της πόρπης της ζώνης σας ή σε ορισμένα κοσμήματα. Εάν είστε αλλεργικοί στο νικέλιο, οι θεραπείες με κερί ή λέιζερ θα είναι καλύτερες επιλογές αποτρίχωσης .

Αλλάξτε σε ένα υποαλλεργικό αποσμητικό
Δεδομένου ότι ο ερεθισμός μπορεί να οδηγήσει σε μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση, θα θελήσετε να αφαιρέσετε οτιδήποτε στη ρουτίνα σας μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Επειδή τα φυσικά αποσμητικά δεν περιορίζουν την εφίδρωση, τείνουν να είναι πολύ αρωματικά. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργίες σε αυτά τα φυτικά αρώματα. Αυτές οι δερματικές αλλεργίες συνήθως εμφανίζονται με ερυθρότητα και κνησμό. Άλλοι αναπτύσσουν ερεθισμό και εξάνθημα από υπερβολική εφίδρωση .

Ωστόσο, τα φυσικά αποσμητικά μπορούν να προκαλέσουν υπερμελάγχρωση χωρίς εξάνθημα. Ο Woolery-Lloyd σημειώνει ότι το διττανθρακικό νάτριο είναι ένα κοινό συστατικό στα φυσικά αποσμητικά και αυτό το συστατικό έχει συνδεθεί ανεκδοτικά με την υπερμελάγχρωση χωρίς εξάνθημα.

Εάν έχετε παρατηρήσει σκουρόχρωμα σημεία στις μασχάλες σας μετά την έναρξη ενός νέου αποσμητικού, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε σε ένα υποαλλεργικό αντιιδρωτικό.

Χρησιμοποιήστε τα τυπικά προϊόντα υπερμελάγχρωσης—με προσοχή
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κανονικούς ορούς που θα χρησιμοποιούσατε για την υπερμελάγχρωση στο πρόσωπό σας κάτω από τα χέρια σας, αλλά να είστε προσεκτικοί. Δεδομένου ότι το δέρμα των μασχαλών είναι λεπτό και διπλώνει πάνω του, η απορρόφηση θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι αν εφαρμόζατε το ίδιο προϊόν στο πρόσωπό σας.

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό, ξεκινήστε σιγά-σιγά – μόνο δύο φορές την εβδομάδα – και να θυμάστε ότι περισσότερη ποσότητα δεν σημαίνει καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Εφαρμόστε ένα πολύ λεπτό στρώμα και αφήστε το προϊόν να στεγνώσει πριν κατεβάσετε το χέρι σας. Καθώς περνάει κάθε εβδομάδα, μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα, προσθέτοντας μία ημέρα την εβδομάδα . Έτσι, μπορεί να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το προϊόν καθημερινά ή δύο φορές την ημέρα τελικά, αλλά θα χρειαστούν εβδομάδες για να αναπτυχθεί μέχρι αυτό το σημείο.

Δοκιμάστε ρετινόλη


Σύμφωνα με τον Χάρτμαν, η ρετινόλη δεν είναι μόνο για το πρόσωπο. «Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν ρετινόλης κάτω από τα χέρια σας για να επιταχύνετε τον κυτταρικό κύκλο εργασιών για να αποκαλύψετε νεότερο, φωτεινότερο δέρμα», λέει. «Αν διαπιστώσετε ότι μια ρετινόλη χωρίς συνταγή γιατρού δεν βοηθάει, μιλήστε με τον δερματολόγο σας για ένα συνταγογραφούμενο ρετινοειδή που θα είναι πιο ισχυρό και αποτελεσματικό». Φροντίστε να το χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας, καθώς ορισμένα προϊόντα είναι πολύ σκληρά για καθημερινή χρήση.

Δοκιμάστε θεραπείες Laser ή Microneedling
Δεδομένου ότι όλα τα τοπικά συστατικά είναι ερεθιστικά, μερικές φορές μια προσέγγιση που βασίζεται στη διαδικασία είναι καλύτερη επιλογή. Το microneedling , το χημικό πίλινγκ και η θεραπεία με λέιζερ χαμηλής ροής είναι όλες πιθανές θεραπευτικές επιλογές. Απλώς θυμηθείτε, αυτές οι μέθοδοι θα απαιτούν ακόμη πολλαπλές διαδικασίες για να δείτε σημαντική βελτίωση.

Μια λέξη προσοχής – Δεν προτείνω οικιακά χημικά πίλινγκ σε αυτήν την περιοχή λόγω της ευαισθησίας του δέρματος. Αυτός είναι ένας τομέας που αφήνεται καλύτερα στους επαγγελματίες.

Συζητήστε θέματα συνταγογράφησης με το δέρμα σας
Εάν η πρόοδος πηγαίνει πολύ αργά με τις παραπάνω συμβουλές ή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο από τη δοκιμή και το λάθος, εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγο για να συζητήσετε τοπικές επιλογές με ιατρική συνταγή. Δεδομένου ότι αυτή η περιοχή είναι ευαίσθητη, θα σας συμβουλέψουν για το πόσο συχνά να χρησιμοποιείτε προϊόντα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι αγαπημένες μου τοπικές θεραπείες περιλαμβάνουν τη συνταγογραφούμενη υδροκινόνη (που διαμορφώνεται σε ένα καταπραϋντικό τζελ), το αζελαϊκό οξύ και το τρανεξαμικό οξύ.

Επαναφέρετε τις προσδοκίες σας
Λόγω της λεπτότητας του δέρματος κάτω από τα μπράτσα, δεν υπάρχει γρήγορη λύση για τον αποχρωματισμό. Τα βιαστικά αποτελέσματα πιθανότατα θα επιδεινώσουν το πρόβλημα προκαλώντας ερεθισμό και μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση. Θα χρειαστούν πολλοί μήνες τακτικών θεραπειών στο ιατρείο ή στο σπίτι για να επιτευχθούν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επαναφέρετε τις προσδοκίες σας και να επαναξιολογήσετε το τρέχον σχέδιο θεραπείας σας. Είναι πιθανό να κάνεις πάρα πολλά.

FAQ
Μπορεί ο αποχρωματισμός της μασχάλης να φύγει από μόνος του;
Εξαρτάται από τη βασική αιτία. Εάν είναι μια κακή αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο συστατικό ενός προϊόντος που χρησιμοποιείτε (όπως μια κρέμα ή αποσμητικό) και διακόψετε τη χρήση, τότε ναι, το πρόβλημα θα μπορούσε να υποχωρήσει από μόνο του.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω λεμόνι στις μασχάλες μου;
Γενικά, είναι καλύτερο να μην προσθέτετε χυμό λεμονιού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Το δέρμα μας έχει φυσικό pH περίπου 4,5-5, ενώ ο χυμός λεμονιού έχει pH 3—αυτή η διαφορά μπορεί να κάνει το λεμόνι αρκετά ερεθιστικό για το δέρμα, οδηγώντας σε «τσούξιμο, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα», όπως μας είπε η δερματολόγος Emily Arch .

Η μαγειρική σόδα φωτίζει τις μασχάλες;
Όπως το λεμόνι, καλύτερα να αποφύγετε να ενσωματώσετε μαγειρική σόδα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας — αλλά για τον αντίθετο λόγο. Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικά αλκαλική, με pH περίπου 9. Αυτό μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του δέρματος, αφαιρώντας το από τα φυσικά του έλαια και οδηγεί σε ξηρότητα, ερεθισμό και φλεγμονή, λέει η δερματολόγος Marnie Nussbaum, MD .

www.byrdie.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

4 τρόποι για να διατηρείς πάντα το δέρμα σου ελαστικό και υγιές χωρίς ρυτίδες

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr