4 τρόποι για να διατηρείς πάντα το δέρμα σου ελαστικό και υγιές χωρίς ρυτίδες

4 τρόποι για να διατηρείς πάντα το δέρμα σου ελαστικό και υγιές χωρίς ρυτίδες

4 δοκιμασμένες συμβουλές για για έχεις πάντα μια τέλεια και άκρως ενυδατωμένη επιδερμίδα σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν βρίσκεσαι.

Ολοι γνωρίζουμε τη σημασία του να διατηρούμε το δέρμα μας δυνατό και ελαστικό καθώς μεγαλώνουμε, αλλά με τόσες πολλές συμβουλές και προτάσεις προϊόντων που βρίσκουμε στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε σε τι να εστιάσουμε.

Η Δρ Kemi Fabusiwa, γιατρός του NHS και ειδικός στην περιποίηση του δέρματος πίσω από την κοινωνική πλατφόρμα @dr.fab, μοιράζεται στο Goodhousekeeping.com τα δοκιμασμένα και δοκιμασμένα της συμβουλές για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε κορυφαίο σχήμα.

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

1. Φτιάξε σωστά τα «θεμέλια» της επιδερμίδας σου (χτίσε από εκεί και πέρα)

Μπορεί να επαναλαμβάνουμε το προφανές, αλλά η σημασία της διατήρησης μιας υψηλής ποιότητας καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας –ιδιαίτερα προσαρμοσμένη στον τύπο και τους στόχους του δέρματός σου– δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια ρουτίνα 10 βημάτων που καταλαμβάνει το μισό βράδυ. Η ποιότητα, σε αντίθεση με την ποσότητα, είναι το κρίσιμο μέρος. Το foundation βασίζεται σε μια σταθερή ρουτίνα: ένα απαλό καθαριστικό, ενεργό συστατικό, ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Η δημιουργία πρόσθετων στοχευμένων και υψηλής απόδοσης προϊόντων, όπως «οροί, κρέμες και απολεπιστικά» μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη λάμψη και την ανθεκτικότητα του δέρματος και πραγματικά να σε βοηθήσει να δεις τα αποτελέσματα όλης της συνέπειας και της προσπάθειάς σου», εξηγεί ο Δρ Fabusiwa.

2. Αύξησε την πρόσληψη κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μια βασική πρωτεΐνη που βοηθά στη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Αλλά τα κακά νέα είναι ότι τα φυσικά μας επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται καθώς γερνάμε, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας. Πώς μπορείς λοιπόν να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου σφριγηλή και λαμπερή; «Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν πεπτίδια, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου», λέει η Δρ Fabusiwa.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

3. Βελτίωσε την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος με έναν νυχτερινό ορό ή ενυδατική κρέμα
επιδερμίδα

Όταν κοιμόμαστε, το δέρμα μας έχει το χρόνο να εργαστεί σε σημαντικές λειτουργίες όπως η ανανέωση των κυττάρων του δέρματος – μια διαδικασία όπου το δέρμα μας απολεπίζεται φυσικά και αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποκαλύπτοντας πιο φρέσκο δέρμα από κάτω. Η Δρ Fabusiwa λέει ότι μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε εφαρμόζοντας προϊόντα στο δέρμα που περιέχουν στοχευμένες φόρμουλες. «Οι οροί νύχτας και οι ενυδατικές κρέμες πλούσια σε ενεργά συστατικά έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν στο δέρμα για αρκετές ώρες», λέει η Fabusiwa. «Μερικοί από αυτούς τους ορούς περιέχουν συστατικά με χρονική απελευθέρωση ή ενθυλακωμένα συστατικά που μπορούν να λειτουργήσουν στο δέρμα σας για αρκετές ώρες για να αναζωογονήσουν το δέρμα, να ενθαρρύνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και να βελτιώσουν τον τόνο και την υφή του δέρματος».

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

4. Κάνε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Εκτός από την περιποίηση της επιδερμίδας, ένας πολύ καλός τρόπος για να ανεβάσουμε τα επίπεδα κολλαγόνου είναι με μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. «Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε βιταμίνη C, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά μπορεί επίσης να υποστηρίξει την παραγωγή κολλαγόνου», λέει η Fabusiwa. Ο ζωμός από κόκαλα, το κοτόπουλο με το δέρμα και οι σαρδέλες είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο χρυσού προτύπου που μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής μας.

Ενώ τα φυτά δεν περιέχουν άμεσα κολλαγόνο, αυτά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C όπως το λάχανο, οι κόκκινες πιπεριές και το μπρόκολο, καθώς και οι πλούσιες σε αμινοξέα φυτικές τροφές όπως το τόφου, τα μαύρα φασόλια και τα φιστίκια, μπορούν να βοηθήσουν στη διέγερση του κολλαγόνου.

www.theissue.gr

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

 

Μεταβολική προπόνηση για να κάψεις λίπος

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr