Αποκαλύφθηκαν Τα Οφέλη Ομορφιάς Του Ελαίου Σουσαμιού

Αποκαλύφθηκαν Τα Οφέλη Ομορφιάς Του Ελαίου Σουσαμιού

Οι σπόροι σουσαμιού λέγεται ότι έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λάδι. Λέγεται επίσης ότι έχουν αντηλιακές ιδιότητες SPF 6.
Το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και είναι γνωστό για τις θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Οι σπόροι σουσαμιού (til) είναι ίσως ένα από τα πιο κοινά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα και στην παρασκευή γλυκών.  Το λάδι που λαμβάνεται από σουσάμι είναι  πολύ δημοφιλές. Μάλιστα, στην Αγιουρβέδα, το σησαμέλαιο λέγεται ότι είναι το «ισορροπημένο dosha» και ταιριάζει σε όλα τα «dosha». Οι αγιουρβεδικές συνταγές κάνουν πραγματικά εκτεταμένη χρήση του σουσαμιού και του ελαίου. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και είναι γνωστό για τις θρεπτικές, προληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Οι σπόροι σουσαμιού λέγεται ότι έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λάδι. Επίσης  έχουν αντηλιακές ιδιότητες SPF 6. Επομένως, η Αγιουρβέδα το συνιστά για μασάζ σώματος. Όσον αφορά τη θρεπτική του αξία, περιέχει ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και φλαβονοειδή. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β και Ε και περιέχει μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και φώσφορο.

Χρησιμοποιήστε το για μολύνσεις και πολλά άλλα
Λόγω των θρεπτικών του στοιχείων και των αντηλιακών ιδιοτήτων του λέγεται ότι είναι ιδανικό και για την εξωτερική περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες και έτσι διατηρεί το δέρμα υγιές σε βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις .

Λέγεται μάλιστα ότι θεραπεύει μυκητιάσεις όπως το πόδι του αθλητή. Τρέφει επίσης το δέρμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, μεταφέροντας έτσι θρεπτικά συστατικά στο δέρμα και στους θύλακες των τριχών. Η επίδραση του σησαμέλαιου είναι τόσο απαλή ώστε συνιστάται ως ιδανικό έλαιο μασάζ στο τρυφερό δέρμα των μωρών αλλά και στο κουρασμένο δέρμα των ενηλίκων .

Οφέλη για το δέρμα
Λόγω των αντηλιακών ιδιοτήτων του, το σησαμέλαιο βοηθά στην καταπραϋνση του κατεστραμμένου από τον ήλιο δέρματος και προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία. Βοηθά στην προστασία του δέρματος από σκούρες κηλίδες και επίσης προστατεύει τις νεανικές ιδιότητες του δέρματος. Λέγεται ότι το σησαμέλαιο που χρησιμοποιείται τακτικά για μασάζ μπορεί να αποτρέψει δερματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος . Η εφαρμογή του ελαίου πριν το μπάνιο θεωρείτε επίσης ότι προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις του χλωριωμένου νερού.

Φτιάξτε το δικό σας scrub με σουσάμι
Οι σπόροι σουσαμιού μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν σε scrub για πρόσωπο και σώμα. Στην πραγματικότητα, θα βοηθούσε στην αφαίρεση του μαυρίσματος.

Πάρτε σουσάμι, αποξηραμένα φύλλα μέντας (pudina), μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και μέλι.
Θρυμματίστε το σουσάμι χοντροκομμένο και “σκονίστε” με αυτό  τα αποξηραμένα φύλλα μέντας.
Ανακατέψτε τα με χυμό λεμονιού και λίγο μέλι και εφαρμόστε στο πρόσωπο και τα μπράτσα.
Τρίψτε απαλά στο δέρμα.

Αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.
Οι σπόροι σουσαμιού βοηθούν στην αφαίρεση του μαυρίσματος και στην παραγωγή ομοιόμορφου χρωματικού τόνου. Η μέντα έχει διεγερτική δράση και προσθέτει λάμψη στο δέρμα, ενώ το μέλι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα.

Οφέλη για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής
Δεδομένου ότι το σουσάμι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το λάδι μπορεί επίσης, να χρησιμοποιηθεί στα τα μαλλιά. Στην πραγματικότητα, βοηθά στη διατήρηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής από προβλήματα όπως η πιτυρίδα και οι μυκητιάσεις. Μάλιστα, λέγεται ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και ελέγχει την τριχόπτωση. Η εφαρμογή ζεστού σησαμέλαιου στα μαλλιά βοηθά τα μαλλιά που έχουν υποβληθεί σε χημικές λοσιόν, βαφές και βαφές. Θρέφει τα μαλλιά και τα μαλακώνει. Μάλιστα, οι θεραπείες με σησαμέλαιο λέγεται ότι αποτρέπουν το σχίσιμο των άκρων και προσθέτουν λάμψη στα μαλλιά.

www.thehealthsite.com

4 βήματα για υγιή καρδιά που χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr