Βοήθησε το δέρμα σου να λάμψει απο μέσα προς τα έξω. Αντιφλεγμονώδης Διατροφή για πρόσωπο χωρίς ρυτίδες και σκιάσεις.

Βοήθησε το δέρμα σου να λάμψει απο μέσα προς τα έξω. Αντιφλεγμονώδης Διατροφή για πρόσωπο χωρίς ρυτίδες και σκιάσεις.

Το φαγητό είναι κουλτούρα. Αλλά είναι και μνήμη επίσης. Προσπαθήστε για να έχετε πάντα λαμπερό δέρμα να δημιουργήσετε και συναισθηματικές αναμνήσεις με το φαγητό σας. Μετά από μια κουραστική ημέρα λόγου χάρη στην δουλειά,δημιουργώντας ένα ευφάνταστο γεύμα με κύριο συστατικό το αβοκάντο και επιδόρπιο με μούρα οι δεσμοί σου με αυτές τις τροφές θα πάρουν άλλη αξία.

Θα είναι πλέον ένα από αυτά τα μικρά γεγονότα της ζωής σου. Ένα παρηγορητικό φαγητό μετά από στρες και κούραση. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους αυτό μπορείς να το πετύχεις μετά από τις πρώτες πέντε φορές που θα εντάξεις καινούργιες ποιοτικές τροφές στην διατροφή σου.

Στην αναζήτηση για λαμπερό δέρμα και γενική ευεξία, η κατανόηση του αντίκτυπου της φλεγμονής στο σώμα είναι ζωτικής σημασίας. Η υιοθέτηση μιας αντιφλεγμονώδους δίαιτας μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, προάγοντας όχι μόνο την εσωτερική υγεία αλλά και ενισχύοντας την ομορφιά σας εκ των έσω. Ακολουθούν πέντε Υπερτροφές Σημασίας (SOS) που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και να ενισχύσουν τη φυσική σας λάμψη:

Κουρκουμάς – Το χρυσό ελιξίριο:
Ο κουρκουμάς, που συχνά αναφέρεται ως το «χρυσό μπαχαρικό», είναι ένας ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Η δραστική του ένωση, η κουρκουμίνη, είναι γνωστή για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Ενσωματώστε τον κουρκουμά στη διατροφή σας προσθέτοντάς τον μέσω κάρυ, με σούπες ή ακόμα και με smoothies. Επιπλέον, σκεφτείτε τα συμπληρώματα κουρκουμά για μια συμπυκνωμένη δόση αυτού του υπερήρωα που καταπολεμά τις φλεγμονές.

Μούρα – Ενίσχυση των Αντιοξειδωτικών της Φύσης:
Τα μούρα, όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα, δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση της φλεγμονής. Προσθέστε μια χούφτα ανάμεικτα μούρα στο μπολ πρωινού, στο γιαούρτι ή στο σνακ σας όλη την ημέρα για να αξιοποιήσετε τα αντιφλεγμονώδη οφέλη τους.

Λιπαρά ψάρια – Πλούσια σε Ωμέγα-3 :
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα απαραίτητα λίπη είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους, προάγοντας το υγιές δέρμα και μειώνοντας τη φλεγμονή από μέσα. Στόχος να συμπεριλάβετε λιπαρά ψάρια στη διατροφή σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για μια φυσική τόνωση της ομορφιάς.

Φυλλώδη πράσινα για το δέρμα σας:
Τα σκούρα, φυλλώδη πράσινα όπως το κατσαρό λάχανο, το σπανάκι και το ελβετικό σέσκουλο είναι διατροφικές δυνάμεις. Γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην εξουδετέρωση της φλεγμονής. Είτε σε σαλάτες, smoothies είτε σοταρισμένα ως συνοδευτικό, η ενσωμάτωση φυλλωδών λαχανικών στα γεύματά σας μπορεί να συμβάλει σε πιο καθαρή επιδερμίδα και λαμπερό δέρμα.

Ξηροί καρποί και σπόροι – Μικροί αλλά ισχυροί:
Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, οι σπόροι chia και οι λιναρόσποροι είναι πλούσιες πηγές αντιφλεγμονωδών θρεπτικών συστατικών. Αυτά τα μικροσκοπικά θαύματα παρέχουν μια υγιή δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Πασπαλίστε τα στο πρωινό σας πλιγούρι βρώμης, ενσωματώστε τα σε σαλάτες ή απολαύστε τα ως σνακ για να προωθήσετε τη συνολική υγεία του δέρματος.

Θυμηθείτε, ενώ αυτά τα τρόφιμα SOS, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής, η διατήρηση μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής είναι το απόλυτο κλειδί ομορφιάς. Ο περιορισμός των επεξεργασμένων τροφίμων, των επεξεργασμένων σακχάρων και της υπερβολικής πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών μπορεί να υποστηρίξει πάρα πολύ ένα λαμπερό δέρμα γιατί ας μην ξεχνάμε τρώγοντας απλά ένα έτοιμο ψητό κρέας, δεν τρώμε μόνο αυτό, αλλά και τα φάρμακα με τα οποία μεγαλώνει. Εάν μπορείτε αγοράστε κρέας από δικό σας προμηθευτή  και περιορίστε τις μεγάλες ποσότητες, λόγω τοξικότητας .

Φροντίζοντας το σώμα σας από μέσα προς τα έξω, όχι μόνο θα καταπολεμήσετε τη φλεγμονή, αλλά θα ενισχύσετε τη φυσική σας ομορφιά για μια ζωντανή και λαμπερή επιδερμίδα.

Οι 6 απλοί τύποι άσκησης που εγγυώνται την απώλεια βάρους (εικόνες)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr