Πώς να διατηρείς απόλυτα ίσια τα μαλλιά χωρίς να τα καταστρέφεις

Πώς να διατηρείς απόλυτα ίσια τα μαλλιά χωρίς να τα καταστρέφεις

Οι συμβουλές για απόλυτα ίσια, αλλά και υγιή απαλά μαλλιά

Η υγρασία δεν είναι φίλος των μαλλιών, τα κάνει να φριζάρουν και ο αέρας τα στεγνώνει. Με λίγα λόγια, δύο συνθήκες που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν το όνειρό σου για τέλεια ίσια μαλλιά, απαλά σαν κασμίρ.

Ωστόσο, η «φροντίδα» είναι η μαγική λέξη που εξασφαλίζει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή η χειρονομία κάνει τα μαλλιά υγιή και τους χαρίζει το σωστό επίπεδο θρέψης και ενυδάτωσης που τα προστατεύει από το κρύο (σιγά σιγά, κυρίως το βράδυ), την υγρασία και το heat styling.

Έλεγχος θερμότητας
Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι αυτά που καταπονούνται από την υπερβολική ζέστη. Αυτός είναι ο λόγος που ο έλεγχος θερμότητας είναι η λύση για όλα. Όταν χρησιμοποιείς πιστολάκι μαλλιών, ισιωτικό ή σίδερο, είναι απαραίτητο να ρυθμίσεις την κατάλληλη θερμοκρασία για τον τύπο των μαλλιών σου.

Πριν το styling πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα έναν θερμοπροστατευτικό ορό που βοηθά, στην πραγματικότητα, να δημιουργηθεί μια μεμβράνη στα μαλλιά για να τα απομονώσει κατά κάποιο τρόπο από την υπερβολική θερμότητα, διατηρώντας την ποιότητα της υφής τους απαλή και λαμπερή.

Μην χρησιμοποιείς ποτέ τη μέγιστη θερμοκρασία
Ορισμένα εργαλεία φτάνουν ακόμη και τους 230 βαθμούς θερμοκρασίας. Αυτό ωστόσο θα σου πρότεινα να αποφύγεις να το δοκιμάσεις για πολλούς λόγους. Αφενός είναι καταστροφικό για τα μαλλιά κι αφετέρου δεν εξασφαλίζει ότι το styling διατηρείται περισσότερο.

Μην χρησιμοποιείς επαναλαμβανόμενα το styler
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ακριβής και προσεκτική κίνηση από πάνω προς τα κάτω . Περνώντας ξανά και ξανά το ισιωτικό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ίδιου styling καταπονεί τα μαλλιά.

Μην το παρακάνεις
Μην χρησιμοποιείς εργαλεία styling περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα. Το συνεχές ίσιωμα θα μπορούσε να καταστρέψει τη φυσικά κυματιστή υφή των μαλλιών.

jenny.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Υποφέρεις από ακμή; Αυτό το συστατικό περιποίησης βοηθά στον έλεγχό της

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr