Υποφέρεις από ακμή; Αυτό το συστατικό περιποίησης βοηθά στον έλεγχό της

Υποφέρεις από ακμή; Αυτό το συστατικό περιποίησης βοηθά στον έλεγχό της

Όσα θέλεις να γνωρίζεις για το συστατικό που ελέγχει τις εξάρσεις ακμής
Το θείο, το φυσικό στοιχείο που είναι γνωστό για το μοναδικό του άρωμα, είναι επίσης ένα συστατικό ομορφιάς με τις ρίζες του στην αρχαιότητα.

Χάρη στην αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή του φύση, είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό φάρμακο για την ακμή: απολεπίζει απαλά το δέρμα και αποφράσσει τους πόρους, εξισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας και ελαχιστοποιεί την ερυθρότητα.

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίζει δερματίτιδα ή παρόμοια δερματικά προβλήματα, το θείο προσφέρει επίσης καταπραϋντική ανακούφιση μειώνοντας τον κνησμό και προάγοντας την επούλωση.

Τι ακριβώς είναι το θείο;
Το θείο είναι ένα στοιχείο που υπάρχει στη φύση και μπορεί να βρεθεί στο έδαφος, τα φυτά, τα τρόφιμα και το νερό. Ωστόσο, το θείο που χρησιμοποιείται στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος, το κολλοειδές θείο, είναι ελαφρώς διαφορετικό από το οργανικό του αντίστοιχο. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό θείο, είναι σχεδιασμένο να έχει πολύ μικρότερα σωματίδια, ενισχύοντας την ισχύ και την αποτελεσματικότητά του ως ενεργό συστατικό.

Γιατί είναι τόσο ωφέλιμο όταν χρησιμοποιείται σε δέρμα με τάση ακμής;
Το θείο βοηθά στη στόχευση των ερεθισμάτων που οδηγούν σε λευκά στίγματα, μαύρα στίγματα και σχηματισμό ακμής: συγκεκριμένα, υπερβολική λιπαρότητα και φλεγμονή. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της συμφόρησης και των εξανθημάτων, ενώ αποτρέπει το σχηματισμό νέων κηλίδων – καθιστώντας αυτήν την απόλυτη διορθωτική και προληπτική θεραπεία.

Με ποια συστατικά λειτουργεί καλύτερα το θείο
Υπάρχουν τρία συστατικά που συνεργάζονται με το θείο: το σαλικυλικό οξύ, ο άργιλος καολίνης και το εκχύλισμα αυστριακής τύρφης.

Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην απολέπιση του τραχιού και ανώμαλου δέρματος για πιο λεία υφή, ο πηλός καολίνης βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας και της λάμψης, ενώ το αυστριακό εκχύλισμα τύρφης – ένα εκχύλισμα αναπλήρωσης ενυδάτωσης ιδανικό για δέρμα με τάση ακμής – βοηθά στη μείωση των ορατών σημαδιών ερυθρότητας και ενισχύει την αφαίρεση ακαθαρσίες χωρίς υπερβολική ξήρανση του δέρματος.

jenny.gr

Η απόχρωση σκιάς που πρέπει να διαλέξεις ανάλογα με το χρώμα των ματιών σου

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr