Βιταμίνη D: Οι μήνες που κρίνεται αναγκαία η λήψη της – Η σωστή δοσολογία

Βιταμίνη D: Οι μήνες που κρίνεται αναγκαία η λήψη της – Η σωστή δοσολογία

Η βιταμίνη D υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών και των μυών.

Οι επικαιροποιημένες συστάσεις τονίζουν ότι θα πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα βιταμίνης D από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Μάλιστα, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών είναι καλό να παίρνουν βιταμίνη D όλο το χρόνο για την καλή υγεία των οστών και των μυών.

Το σώμα δημιουργεί βιταμίνη D από την άμεση έκθεση του δέρματος στο ηλιακό φως όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετή βιταμίνη D από το φως του ήλιου μεταξύ Οκτωβρίου και αρχών Μαρτίου. Μία έκθεση FSAI που δημοσιεύθηκε πέρυσι σηματοδότησε την πρώτη φορά που η βιταμίνη D εξετάστηκε από την άποψη του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ηλικίας 5 έως 65 ετών μπορούν να επιτύχουν «βέλτιστες προσλήψεις για μακροπρόθεσμη υγεία».

Η διαιτολόγος Orla Walsh δήλωσε στο Lunchtime Live ότι οι ειδικοί ανέκαθεν συμβούλευαν τους καταναλωτές να λαμβάνουν βιταμίνη D. «Έχουν αλλάξει τις συστάσεις και έχουν αυξήσει το χρονικό διάστημα λήψης της βιταμίνης D», είπε. «Ουσιάστικά δεν είναι νέες συμβουλές – πάντα υπάρχει η ανάγκη να πάρουμε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D. Γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον το 90% των ανθρώπων έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο σώμα τους. Για το λόγο αυτό μπορεί να αρρωσταίνουν πιο συχνά, αλλά η βιταμίνη D είναι σημαντική για πολλά πράγματα στο σώμα», πρόσθεσε.

Η Walsh δήλωσε ότι η βιταμίνη D μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλοντας παράλληλα στην υγεία των οστών και των μυών. «Υπάρχουν πολλές μελέτες που υποδηλώνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συσχετίζονται με ένα ολόκληρο σωρό πραγμάτων, όπως η ψυχική υγεία, η ανοσολογική υποστήριξη και οι αυτοάνοσες ασθένειες», διευκρίνισε.

Πώς να πάρετε βιταμίνη D

Η Walsh δήλωσε ότι η βιταμίνη D μπορεί να ληφθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενός σπρέι. Επίσης, η βιταμίνη D υπάρχει σε πολλές πολυβιταμίνες.

Δοσολογία

Η Walsh δήλωσε ότι η δοσολογία για τα μωρά εξαρτάται από το πόση φόρμουλα παίρνουν. «Αν φτάνουν πάνω από 300ml, ίσως να μην χρειαστεί να πάρουν ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D. Τα μωρά που θηλάζουν και τα μωρά που παίρνουν λιγότερο από 300ml φόρμουλας, μπορεί να χρειαστούν πέντε μικρογραμμάρια. Επίσης, μπορεί κάποιος να χρειαστεί πέντε μικρογραμμάρια μέχρι την ηλικία των πέντε ετών και στη συνέχεια η αναγκαία ποσότητα να αυξηθεί σε περίπου 10 μικρογραμμάρια. Οι έφηβοι και οι ενήλικες χρειάζονται 15 μικρογραμμάρια», κατέληξε.

Η βιταμίνη D βρίσκεται επίσης σε μικρό αριθμό τροφίμων όπως τα λιπαρά ψάρια, το κόκκινο κρέας, το ήπαρ, οι κρόκοι αυγών κα.

healthstat.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr