Χρωματοθεραπεία: Πως Επιδρούν Tα Χρώματα  Στο Ανθρώπινο Σώμα Στην Υγεία Και Τον Μεταβολισμό

Χρωματοθεραπεία: Πως Επιδρούν Tα Χρώματα Στο Ανθρώπινο Σώμα Στην Υγεία Και Τον Μεταβολισμό

Η χρωματοθεραπεία  εξερευνά τη σύνδεση μεταξύ του φωτός και της ευεξίας, προσφέροντας ένα φυσικό  τρόπο για να ενισχύσουμε τη ζωή μας.

Το χρώμα που κοιτάτε, το χρώμα των ρούχων που φοράτε, το χρώμα των φαγητών που τρώτε και το χρώμα των δωματίων όπου κοιμάστε, τρώτε, μελετάτε και χαλαρώνετε όλα αυτά τα χρώματα σας επηρεάζουν σωματικά, διανοητικά και πνευματικά. Το χρώμα είναι ενέργεια υψηλής συχνότητας σε κίνηση.

Κάθε χρώμα έχει μια συγκεκριμένη δόνηση και επηρεάζει τα ανθρώπινα κύτταρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κόκκινο εμφανίζεται συχνά στα χρώματα των ιστορικών στρατών. Οι επιτυχημένες εταιρείες γρήγορου φαγητού χρησιμοποιούν συχνά πορτοκαλί στα χρώματα της επωνυμίας τους. Το μπλε είναι καλό χρώμα για τα υπνοδωμάτια. Και ούτω καθεξής.

Όταν βρίσκεστε σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, όπως η φύση, το βρίσκετε θεραπευτικό; Υπάρχει λόγος που προέκυψε ο όρος «επιστροφή στη φύση».

 

Όταν βλέπεις το γαλάζιο της θάλασσας, σε χαλαρώνει και σε ηρεμεί; Έτσι, γνωρίζετε και αισθάνεστε ότι το χρώμα σας επηρεάζει. Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί γιατί; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ιδιότητες του χρώματος και τις επιπτώσεις που έχουν στο ανθρώπινο σώμα. Γίνεται λίγο τεχνικό, αλλά μόλις κατανοήσετε τις ιδιότητες των διαφορετικών χρωμάτων και τι μπορούν να κάνουν, μπορείτε να τα βάλετε να λειτουργήσουν στην καθημερινότητά σας.

Στη χρωματοθεραπεία, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι τα χρώματα του ουράνιου τόξου που πηγάζουν από το «λευκό» ηλιακό φως: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λουλακί και βιολετί. Κάθε χρώμα έχει μια δική του ιδιότητα και μπορεί να διεγείρει ή να καταπιέσει τα ζωντανά κύτταρα.

Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε. Το κόκκινο αντιστοιχεί στη φυσική δύναμη της ζωής. Το κίτρινο αντιστοιχεί στη δύναμη της ψυχικής ζωής. Το μπλε αντιστοιχεί στη δύναμη της πνευματικής ζωής. Οι συνδυασμοί αυτών των χρωμάτων παρουσιάζουν ιδιότητες των βασικών χρωμάτων που τους δημιουργούν.

1.Μπλε: Μειώνει την αρτηριακή πίεση, τις φλεγμονές και πόνους τις αρθρίτιδας. Είναι ιδανικό για να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα.

ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΠΙΔΡΑ ΣΕ….

Άσθμα  

Καρκίνος του στόματος 

 Βρογχίτιδα  

Αμυγδαλίτιδα  

Προβλήματα ακοής

2. Κόκκινο:

Το κόκκινο αντιπροσωπεύει τη ζωντάνια και την ενέργεια. Χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος και να αυξήσει την ενέργεια. Βελτιώνει τις ημικρανίες και τις δυσκαμψίες σε αρθρώσεις . Διεγείρει την ενέργεια της καρδιάς, η οποία βοηθά στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αίματος και στη βελτίωση της επιδερμίδας, δίνοντας στο πρόσωπό  λάμψη.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΠΙΔΡΑ ΣΕ…

Υψηλή αρτηριακή πίεση
Συχνή ούρηση
Σωροί
Πέτρα στα νεφρά
Διάρροια
Δυσκοιλιότητα
Διαταραχές που σχετίζονται με πόδια και πόδια
Μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια

3. Πορτοκαλί:

Το πορτοκαλί συνδέεται με τη θετική διάθεση και τη ζεστασιά. Χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και να ανακουφίσει το άγχος.

ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΙΔΡΑ ΣΕ…

Νόσο του προστάτη
Νόσο των όρχεων
Προβλήματα που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση

4. Κίτρινο:

Το κίτρινο αντιπροσωπεύει τη φωτεινότητα και τη χαρά. Χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη διάθεση και να βελτιώσει τη συγκέντρωση. Αν και πολλοί το ταυτίζουν με το χρώμα του μίσους, οι ειδικοί πιστεύουν πως έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Το κίτρινο διεγείρει την ενέργεια της σπλήνας, λέει ο Δρ Γιανγκ, κάτι που επηρεάζει περισσότερο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπορεί να βελτιώσει την πέψη και το μεταβολισμό, να ενισχύσει την ικανότητα σκέψης και συλλογιστικής, θρέφει τους μύες και μειώνει τις ανησυχίες και την εμμονή.

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΠΙΔΡΑ ΣΕ..

Σακχαρώδης διαβήτης

Πέτρες παγκρεατίτιδας από πεπτικό έλκος
και σε
παθήσεις του ήπατος της χοληδόχου κύστης

5. Πράσινο:

Το πράσινο συνδέεται με τη φύση και την αρμονία. Χρησιμοποιείται για να ηρεμήσει και να ενισχύσει την ισορροπία. Η χρήση του πράσινου στη ζωή, μας απαλλάσσει από τα συναισθήματα θυμού, και αντ ‘αυτού θα αισθάνεστε αισιόδοξοι και θα φαίνεστε λαμπεροί. Ένα μυστικό των δημοσίων σχέσεων και των επαγγελμάτων ηγεσίας, είναι να φοράς πράσινο ώστε να αποφεύγεις διενέξεις ή να προκαλείς θετικά – κατευναστικά συναισθήματα στους άλλους, ώστε να μπορείς να διαχειριστείς διαφωνίες.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΙΔΡΑ ΣΕ…

Καρδιολογικά προβλήματα
Πιθανότητες καρκίνου του μαστού
Ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος

 

6. Μπλε:

Το μπλε αντιπροσωπεύει τη γαλήνη και την εσωτερική ηρεμία. Χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη χαλάρωση και την ύπνωση.

7. Ιώδες:

Το ιώδες αντιπροσωπεύει την καθαρότητα και την ενέργεια. Χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη διάθεση και να εκκινήσει τη δημιουργικότητα.

8. Κυανό
Το κυανό, ένα μείγμα πράσινου και μπλε, διεγείρει την ενέργεια του ήπατος,  το οποίο βοηθά στη βελτίωση της πέψης και του ύπνου, θρέφει τα νύχια και την όραση και κατευνάζει τον θυμό και την αγανάκτηση. Το κυανό  αναζωογονεί μετά τις σκληρές συνέπειες του χειμώνα

9. Άσπρο
Το λευκό διεγείρει την ενέργεια των πνευμόνων, η οποία βοηθά στη βελτίωση της αναπνοής, θρέφει το δέρμα και μειώνει τη θλίψη .  Σκεφτείτε ιατρεία, μοντέρνα σπίτια, μουσεία… Με άλλα λόγια, το λευκό μεταφέρει μια εικόνα καθαριότητας και αγνότητας.

10.Μαύρο
Το μαύρο διεγείρει την ενέργεια των νεφρών, η οποία βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία και την αναπαραγωγικότητα, θρέφει την ανάπτυξη των μαλλιών, μειώνει τον φόβο και αυξάνει τη δύναμη της θέλησής σας.

ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ -Μέθοδοι Χρωματοθεραπείας
Υπάρχουν πολλοί τρόποι εφαρμογής της χρωματοθεραπείας, όπως με τον διαλογισμό, τις αναπνοές χρωμάτων, λιασμένο νερό, με την χρήση υφασμάτων, ορυκτών, αιθερίων ελαίων, ανθοϊαμάτων και κυρίως με όργανα χρωματοθεραπείας όπως φακοί, λάμπες, προβολείς, φίλτρα χρωμάτων κ.α.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ . ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΆ 

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr