Καρύδια: για αδυνάτισμα, καρδιά, εγκέφαλο, έντερο.

Καρύδια: για αδυνάτισμα, καρδιά, εγκέφαλο, έντερο.

Τα καρύδια μας βοηθούν να διατηρήσουμε το βάρος μας ενώ προστατεύουν την καρδιά και την υγεία του εγκεφάλου, μειώνοντας τον κίνδυνο του αλτσχάιμερ

Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική φυτική πηγή άλφα-λινολενικού οξέος (ALA), μιας μορφής ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα απαραίτητα λίπη παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου, υποστηρίζοντας τη γνωστική λειτουργία και μειώνοντας τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως είναι η άνοια και το αλτσχάιμερ.

Υγεία της καρδιάς:

Τα υγιή για την καρδιά λίπη, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών που βρίσκονται στα καρύδια, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης (LDL) και στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Η τακτική κατανάλωση καρυδιών βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

Αντιοξειδωτικό:

Τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως σε βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής στο σώμα, συμβάλλοντας στη συνολική κυτταρική υγεία και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τον εγκέφαλο:

Πέρα από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα καρύδια περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ και μελατονίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν συνδεθεί με τη γνωστική λειτουργία, τη βελτίωση της μνήμης και μπορεί να έχουν νευροπροστατευτικά αποτελέσματα.

Διαχείριση βάρους:

Παρά το γεγονός ότι τα καρύδια είναι πλούσια σε θερμίδες, έχουν συσχετιστεί με τη διαχείριση του βάρους. Ο συνδυασμός υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και πρωτεϊνών βοηθά στον κορεσμό του οργανισμού, μειώνοντας την όρεξή μας και κατ’ επέκταση, τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Βελτιωμένη υγεία του εντέρου:

Τα καρύδια είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος υποστηρίζοντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και ενισχύοντας ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου.

Αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις:

Η χρόνια φλεγμονή είναι ένας κοινός παράγοντας σε πολλές χρόνιες παθήσεις. Τα αντιοξειδωτικά και τα υγιή λίπη στα καρύδια μπορεί να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Πρόληψη του καρκίνου:

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι ενώσεις που βρίσκονται στα καρύδια μπορεί να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Η παρουσία αντιοξειδωτικών και άλλων βιοδραστικών ενώσεων μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.

Η προσθήκη των καρυδιών στη διατροφή μας είναι εύκολη και νόστιμη. Μπορούν να μπουν σε σαλάτες, στο γιαούρτι ή σε διαιτητικά γλυκά μας, ενώ μπορούμε να τα απολαύσουμε μόνα τους ως ένα βολικό και χορταστικό σνακ.

boro.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr