Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνεις γάλα αμυγδάλου κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνεις γάλα αμυγδάλου κάθε μέρα

Για πολλούς λόγους, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν γάλα φυτικής προέλευσης, αντί για την κλασική επιλογή γαλακτοκομικών. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, ορισμένοι από αυτούς τους λόγους έχουν να κάνουν με ηθικές ανησυχίες ή αλλεργίες και δυσανεξίες σε γαλακτοκομικά προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Αν ανήκεις στο fun club τους γάλακτος αμυγδάλου, μπορεί να αναρωτιέσαι αν πράγματι ωφελεί την υγεία σου ή αν η συγκεκριμένη διατροφική επιλογή, μπορεί να έχει πιθανά μειονεκτήματα.

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνεις γάλα αμυγδάλου κάθε μέρα

Το γάλα αμυγδάλου είναι μια φυτική εναλλακτική του παραδοσιακού ζωικής προέλευσης γάλακτος, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη των αμυγδάλων με νερό. Το υγρό που προκύπτει, το οποίο προσφέρει μια λεία και κρεμώδη υφή με μια ελαφριά γεύση, μπορεί να είναι διακριτικά γλυκό ή ελαφρώς πικρό, ανάλογα με το αν περιέχει ζάχαρη ή όχι. Το γάλα αμυγδάλου, στην πιο φυσική του μορφή, μπορεί να στερείται ορισμένων βασικών θρεπτικών συστατικών που παρέχει το ζωικό γάλα. Ευτυχώς, πολλές μάρκες εμπλουτίζουν το γάλα αμυγδάλου τους με βιταμίνες και μέταλλα, για να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου διατροφικών κενών.

Η διατροφική αξία που έχει το γάλα αμυγδάλου
Το γάλα αμυγδάλου, ειδικά αν είναι εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά, μπορεί να παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ενώ διαφορετικές μάρκες μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετικά διατροφικά προφίλ, γενικά ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου περιέχει:

Θερμίδες: 37
Λιπαρά: 3 g
Πρωτεΐνες: 1 g
Ασβέστιο: 422 mg
Ποτάσιο: 76 mg
Βιταμίνη D: 2 mcg
Βιταμίνη Ε: 8 mg

Οφέλη που προσφέρει το γάλα αμυγδάλου στην υγεία
Η συμπερίληψη του γάλακτος αμυγδάλου σε μια συνολική υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή έχει σίγουρα τα θετικά της, καθώς:

Μπορεί να ενισχύσει τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό σου
Ένα μοναδικό διατροφικό χαρακτηριστικό του γάλακτος αμυγδάλου είναι ότι είναι πηγή βιταμίνης Ε, μιας θρεπτικής ουσίας που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου παρέχει στον οργανισμό σου, περίπου το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά της οφέλη, η βιταμίνη Ε παίζει ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και στις μεταβολικές διεργασίες και μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας.

Μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους σας για απώλεια και διαχείριση βάρους
Το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες, με μόνο περίπου 37 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Ενώ πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το βάρος, το έλλειμμα θερμίδων έχει αποδειχθεί σημαντικό για την απώλεια βάρους. Το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου αντί για μια άλλη υψηλότερη σε θερμίδες επιλογή, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις ή να διατηρήσεις το βάρος σου σε υγιή επίπεδα.

Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη δυσανεξία στη λακτόζη
Πολλοί είναι εκείνοι που καταναλώνουν γάλα αμυγδάλου επειδή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, που σημαίνει ότι το σώμα τους δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, τη φυσική ζάχαρη που περιέχουν τα ζωικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Το γάλα αμυγδάλου δεν περιέχει λακτόζη, καθιστώντας το μια απλή λύση για όσους θέλουν να πίνουν γάλα, αλλά δεν θέλουν να εμφανίσουν φούσκωμα και δυσφορία μετά την κατανάλωσή του.

Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών
Το εμπλουτισμένο γάλα αμυγδάλου, μπορεί να είναι μια εντυπωσιακή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν την υγεία των οστών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και της βιταμίνης D. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υποστήριξη πολλών λειτουργιών στο σώμα, ενώ η βιταμίνη D είναι κρίσιμη για την υγεία των οστών, καθώς βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Μπορεί να υποστηρίξει τα υγιή σάκχαρα του αίματος
Δεδομένου ότι το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου περιέχει σχεδόν 1 γραμμάριο ζάχαρης, μπορεί να είναι μια επιλογή γάλακτος φιλική προς τον διαβήτη που είναι απίθανο να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα όταν το απολαμβάνεις.

Μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των ματιών
Το γάλα αμυγδάλου είναι πηγή βιταμίνης Α, μιας απαραίτητης θρεπτικής ουσίας που υποστηρίζει την όρασή σου. Επίσης, η βιταμίνη Α έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι βοηθά στη διαδικασία επούλωσης των πληγών.

Γάλα αμυγδάλου: Πιθανοί κίνδυνοι και προφυλάξεις
Ενώ το γάλα αμυγδάλου μπορεί να προσφέρει μερικά αρκετά εντυπωσιακά οφέλη στον οργανισμό, μπορεί επίσης να υπάρχουν ορισμένα πιθανά μειονεκτήματα.

Μπορεί να σαμποτάρεις την υγεία των δοντιών σου
Εάν επιλέξεις ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου, μπορεί να αυξήσεις την πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων. Και με την πάροδο του χρόνου, η προσθήκη πολλών πρόσθετων σακχάρων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας.

Μπορεί να μην καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του γάλακτος αμυγδάλου είναι ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι μια επαρκής πηγή πρωτεΐνης, αν και η ποσότητα ποικίλλει σημαντικά ανά προϊόν. Αλλά ακόμη και οι επιλογές με την υψηλότερη πρωτεΐνη εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από τα 8 γραμμάρια που προσφέρει το αγελαδινό γάλα ή το γάλα σόγιας. Στην πραγματικότητα, το γάλα σόγιας είναι το μόνο γάλα φυτικής προέλευσης που οι ειδικοί αναγνωρίζουν ως ισοδύναμη με το αγελαδινό γάλα, πηγή πρωτεϊνών.

www.ladylike.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr