Ακαταστασία: Τι δείχνει για την προσωπικότητά σου;

Ακαταστασία: Τι δείχνει για την προσωπικότητά σου;

Ενώ όλοι μπορεί να αφήνουμε περιστασιακά να επικρατεί χάος γύρω μας, μερικοί ζουν επί μονίμου βάσεως σε ακατάστατους χώρους. Όσο κι αν προσπαθούν, αυτό το χάος μοιάζει να είναι η προσωπική τους «ζεστή φωλιά». Λοιπόν, τι μπορεί να δείχνει αυτή η ακαταστασία για την προσωπικότητά μας;

Ενώ η ακαταστασία δεν υποδηλώνει τον τύπο της προσωπικότητάς σου, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να πει πολλά για την τρέχουσα νοοτροπία σου. Η ακαταστασία στο περιβάλλον που ζούμε ή εργαζόμαστε, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Σε ακραίο βαθμό, μπορεί να κρύβει προβλήματα ψυχικής υγείας, τάσεις αποθησαυρισμού και κατάθλιψη, γεγονός που δυσκολεύει συχνά την αντιμετώπισή της. Από την άλλη, η ακαταστασία θα μπορούσε απλώς να είναι σημάδι μιας πολυάσχολης οικογένειας που δεν έχει χρόνο, ή ενός σπιτιού που έχει πάρα πολλά πράγματα.

Είναι η ακαταστασία χαρακτηριστικό των πιο δημιουργικών ανθρώπων;

Αν και δεν υπάρχει άμεση σύνδεση, μελέτες έχουν δείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα πιο ακατάστατα άτομα, τείνουν να έχουν πιο δημιουργικές ιδέες από τους πιο τακτικούς ανθρώπους, αν και αυτό δεν είναι καθολικό. Ακολουθούν 4 λόγοι για τους οποίους μπορεί ζεις μέσα στο απόλυτο χάος και τι μπορεί να λέει για την ψυχολογία σου.

1. Μπορεί να μην έχεις βρει το κατάλληλο σύστημα οργάνωσης
Εάν προσπαθείς να ακολουθήσεις tips και συμβουλές οργάνωσης, αλλά εξακολουθείς να βρίσκεσαι πάντα περιτριγυρισμένη από περιττά ή άχρηστα πράγματα, μπορεί να μην έχεις ακόμη εφαρμόσει ένα σύστημα, που πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει καλά για εσένα.

Μερικοί άνθρωποι μπορούν πολύ γρήγορα να δημιουργήσουν ένα μικρό χάος γύρω τους. Το πιο πιθανό είναι απλά να χρειάζεσαι πολύ απλά συστήματα τακτοποίησης. Γενικά, όσα περισσότερα βήματα χρειάζονται, τόσο πιο εύκολα μάλλον θα τα παρατήσεις. Keep it simple.

2. Μπορεί απλώς να νιώθεις πιο άνετα σε πιο «φορτωμένους» χώρους
Οι ειδικοί επιμένουν πως το φυσικό μας περιβάλλον είναι μια εκδήλωση αυτού που συμβαίνει στο κεφάλι μας. Μερικοί προτιμούν την απόλυτη τάξη για να νιώθουν καλά και μερικοί, απλώς ευδοκιμούν σε έναν χαοτικό χώρο.

Ένα αποδιοργανωμένο περιβάλλον μπορεί να υποδηλώνει αίσθημα καταπόνησης ή σε ακραίες περιπτώσεις προβλήματα ψυχικής υγείας. Ωστόσο, η ακαταστασία μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογική, εάν όντως νιώθεις εντάξει με αυτή. Αν σε ενοχλεί, τότε εκεί υπάρχει πρόβλημα και εάν επηρεάζει άλλους που ζουν μαζί σου, τότε πρέπει να γίνει κάποιος συμβιβασμός.

3. Η ακαταστασία συνδέεται με την κακή διαχείριση χρόνου
Η ακαταστασία συχνά δημιουργείται ή αυξάνεται, όταν είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά για την προσωπικότητά μας, αλλά για το πώς ιεραρχούμε τις εργασίες και διαχειριζόμαστε το χρόνο μας.

Εάν δυσκολεύεσαι με τη διαχείριση του χρόνου, το να ακολουθείς συμβουλές από επαγγελματίες που μπορείς να εφαρμόσεις στο σπίτι ή στο γραφείο, θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα σχέδιο δράσης το οποίο μπορείς να ακολουθείς, ακόμα και στις πιο πολυάσχολες μέρες σου.

4. Μπορεί να αντιμετωπίζεις θέματα ψυχικής υγείας
Η ακαταστασία, μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Ένας ακατάστατος χώρος θα μπορούσε να υποδηλώνει δημιουργικότητα ή κάποιον που είναι πολυάσχολος. Αλλά ένας ακατάστατος χώρος μπορεί επίσης να υποδεικνύει περαιτέρω ζητήματα όπως άγχος ή Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Η ακαταστασία και το χάος, μπορεί συνειδητά ή ασυνείδητα να σε επηρεάσουν ψυχικά.

Το «ακατάστατο» είναι συχνά μια αντανάκλαση της ακαταστασίας, μέσα στο κεφάλι μας ή στη ζωή μας γενικότερα. Το πώς συμπεριφερόμαστε με τα πράγματα στο σπίτι μας, είναι μια μεγαλύτερη αντανάκλαση του πώς είμαστε στη ζωή γενικά.

Εάν αισθάνεσαι ότι δυσκολεύεσαι ψυχικά, είναι πάντα καλή ιδέα να αναζητήσεις επαγγελματική βοήθεια, προκειμένου να θεραπεύσεις την αιτία του ζητήματος από τη ρίζα του.

www.ladylike.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

5 πράγματα που κάνουν κακό στο συκώτι σου (εκτός από το αλκοόλ)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr