Μανταρίνια: Τα 4 μεγάλα οφέλη για την υγεία – Ποιοι πρέπει να τα προτιμούν

Μανταρίνια: Τα 4 μεγάλα οφέλη για την υγεία – Ποιοι πρέπει να τα προτιμούν

Τα μανταρίνια όχι μόνο είναι θρεπτικά, αλλά βοηθούν όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση.

Μικρά αλλά… θαυματουργά είναι τα μανταρίνια, τα οποία, όπως αναφέρει το Healthstat.gr έχουν μεγάλα οφέλη για την υγεία και το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Τα μανταρίνια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ πρόκειται για ένα εξαιρετικά βολικό σνακ, καθώς το συγκεκριμένο φρούτο είναι μικρότερο σε μέγεθος από τα πορτοκάλια, και πιο εύκολο στο ξεφλούδισμα.

Μανταρίνια – Τα μεγάλα οφέλη για την υγεία
Τα μανταρίνια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή είναι στην εποχή τους το Δεκέμβριο και έτσι αυτή την περίοδο είναι ολόφρεσκα. Δείτε παρακάτω τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρουν για την υγεία.

– Χαρίζουν αντοχή σε ασθένειες

Η βήτα-καροτίνη και η βήτα-κρυπτοξανθίνη είναι ενώσεις που δίνουν στα εσπεριδοειδή όπως τα μανταρίνια το πορτοκαλί τους χρώμα. Είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου. Τα μανταρίνια έχουν ακόμη περισσότερη βήτα-καροτίνη και βήτα-κρυπτοξανθίνη από τα πορτοκάλια. Το σώμα μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη και τη βήτα-κρυπτοξανθίνη σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, καλή όραση και φυσιολογική ανάπτυξη.

Τα μανταρίνια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος και την επούλωση των πληγών.

– Βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης

Τα μανταρίνια είναι μια απόλαυση χωρίς χοληστερίνη που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Αποτελούν καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά το φαγητό.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της LDL χοληστερίνης, η οποία συχνά ονομάζεται «κακή χοληστερίνη», επειδή μπορεί να συγκεντρωθεί στα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Η μείωση του επιπέδου της LDL χοληστερίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

– Διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή πίεση

Οι φυτικές ίνες στα μανταρίνια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από την κατανάλωση λιπαρών τροφών, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα. Εάν δεν ρυθμιστεί, θα μπορούσε να βάλει τον ασθενή σε κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου. Τα μανταρίνια περιέχουν επίσης κάλιο. Το κάλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση βοηθώντας το σώμα να απαλλαγεί από την περίσσεια νατρίου (αλάτι) και μειώνοντας την ένταση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

– Δυναμώνουν τα οστά

Μαζί με το κάλιο, τα μανταρίνια περιέχουν ασβέστιο και μαγνήσιο. Τα άτομα που λαμβάνουν περισσότερα από αυτά τα τρία μέταλλα στη διατροφή τους τείνουν να έχουν υψηλότερη οστική πυκνότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα οστά τους είναι πιο δυνατά και λιγότερο πιθανό να σπάσουν.

Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr

 www.ieidiseis.gr

www.pexels.com

Έλαιο Αλκάνα. Άμεση και δυνατή επουλωτική δράση- ακμή, ουλές, αιμορροΐδες, έλκη, τομές κ.α..

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr