3 τύποι ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνουν κολλαγόνο καθημερινά

3 τύποι ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνουν κολλαγόνο καθημερινά

 

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να είστε καλός υποψήφιος — μαντέψτε! — μάλλον είστε. Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα, που βρίσκεται στους τένοντες, τους συνδέσμους, το δέρμα, τους μύες, τα οστά και τα αιμοφόρα αγγεία μας, αλλά μειώνεται με την ηλικία —οπότε η παροχή των φυσικών σας αποθεμάτων είναι σίγουρα καλή ιδέα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μπορούν πραγματικά να δουν αποτελέσματα από την προσθήκη συμπληρωμάτων κολλαγόνου στη ρουτίνα τους.

Τρεις τύποι ανθρώπων που θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα υπόψη το καθημερινό αυτό τελετουργικό:

1 .
Έχεις λεπτές γραμμές
Ένα ενδεικτικό σημάδι ότι πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κολλαγόνο; Λεπτές γραμμές, ειδικά χαρακτικά που δεν εξαφανίζονται αφού τσιμπήσετε το δέρμα σας . «Οι λεπτές γραμμές θεωρούνται συχνά ως ρυτίδες μωρών», είπε στο mbg ο πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Joshua Zeichner, MD . Αυτές οι πιο αδύναμες πτυχές μπορούν να ωριμάσουν σε βαθύτερες ρυτίδες αργότερα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τις πιάσετε νωρίς.

Enter, πεπτίδια κολλαγόνου: Η έρευνα δείχνει ότι αυτά μπορούν να υποστηρίξουν την ελαστικότητα του δέρματος και την πυκνότητα του δέρματος . Το κάνουν αυτό προάγοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα και άλλων μορίων που συνθέτουν το δέρμα, όπως η ελαστίνη και η φιμριλλίνη. Και αυτές οι κρίσιμες για το δέρμα πρωτεΐνες είναι εγγενείς στην ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι μπορούν ακόμη και να προάγουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος — κάτι που είναι σημαντικό, δεδομένου ότι το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί επίσης να αποκαλύψει λεπτές γραμμές .

2 .
Είσαι στην εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που βιώνουν την εμμηνόπαυση βλέπουν μια δραματική πτώση (περίπου 30%) στην παραγωγή κολλαγόνου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γι’ αυτό πολλοί αρχίζουν να βλέπουν μεγάλες αλλαγές στο δέρμα (όπως λεπτές γραμμές και χαλάρωση) κατά τη διάρκεια. Έτσι, μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο να πάρουν κολλαγόνο για να υποστηρίξουν τα φυσικά τους επίπεδα.

Πέρα από τα οφέλη του δέρματος, η λήψη κολλαγόνου είναι επίσης εξαιρετική για την άνεση των αρθρώσεων και σύμφωνα με τον επαγγελματία λειτουργικής ιατρικής Bindiya Gandhi, MD, οι αρθρώσεις χάνουν φυσικά τη χαλαρότητα τους καθώς γερνάμε. Ισχύει για όλους, αλλά οι άνθρωποι τείνουν να το βιώνουν περισσότερο κατά την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με έρευνα. Πόντοι μπόνους εάν η σκόνη κολλαγόνου σας περιλαμβάνει επίσης υαλουρονικό οξύ , καθώς παίζει βασικό ρόλο στο να βοηθάει τις αρθρώσεις να έχουν λίπανση .

3 .
Θέλετε σφριγηλό, ενυδατωμένο δέρμα
Τέλος, αν θέλετε σφριγηλό, σφριγηλό, ενυδατωμένο δέρμα (υποθέτω ότι είναι όλοι εδώ), τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε να πάρετε κολλαγόνο. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση κολλαγόνου είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του ” Jello skin “, μια ιδέα που έγινε viral αφού η δημιουργός περιεχομένου Ava Lee (αλλιώς γνωστή ως Glow With Ava ) δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό της στο μέσο του προσώπου.

Όταν ο προσωπευτής της τσιμπάει το μάγουλό της, αυτό κρατά αμέσως το σχήμα του. «Αυτό απλώς δείχνει ότι έχετε αρκετό μαξιλάρι στήριξης από κάτω», εξηγεί ο προσωπολόγος της. “Ο τρόπος που αναπηδά… Είναι η τέλεια συνοχή του Jell-O. Αυτό είναι ένα τέλειο σημάδι ότι έχετε ένα όμορφο επίπεδο κολλαγόνου στο δέρμα.”

Το takeaway
Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη λήψη κολλαγόνου, αλλά όσοι ανησυχούν για τις λεπτές γραμμές, τις αλλαγές του δέρματος κατά την εμμηνόπαυση ή που θέλουν απλώς να εξασφαλίσουν μια πιο σφριγηλή, πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα θα πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσουν. Απλώς να ξέρετε ότι δεν δημιουργούνται όλες οι φόρμουλες ίσες – θέλετε υψηλής ποιότητας, υδρολυμένα πεπτίδια κολλαγόνου σε κλινικά υποστηριζόμενη δόση (ορισμένα μείγματα δεν περιλαμβάνουν αρκετά πεπτίδια κολλαγόνου για να κάνουν πραγματικά τη διαφορά).

ΜΕΛΕΤΗ & Σπόροι Κολοκύθας# Αναστέλουν τα καρκινικά κύτταρα του δέρματος# Ενισχύουν τα Οστά.
https://www.mystikaomorfias.gr/2023/09/18/meleti-sporoi-kolokythas-anasteloun-ta-karkinika-kyttara-tou-dermatos-enischyoun-ta-osta/

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr