Οι πιο λαχταριστοί, απλοί και νόστιμοι κουραμπιέδες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!

Οι πιο λαχταριστοί, απλοί και νόστιμοι κουραμπιέδες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!

Οι κουραμπιέδες του Άκη

Θα χρειαστείτε:

200 γρ. αμύγδαλα, ωμά με φλούδα

400 γρ. βούτυρο, ανάλατο

90 γρ. άχνη ζάχαρη

20 γρ. κονιάκ

1 βανιλίνη

¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. ανθόνερο

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

¼ κ.γ. αλάτι

Για το πασπάλισμα

300 γρ. άχνη ζάχαρη

1-2 κ.σ. ανθόνερο

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί τα αμύγδαλα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να αφρίζει.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά το βούτυρο.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για ακόμα 6-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα και να μοιάζει με σαντιγί.
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ, το ανθόνερο, το αλεύρι και το αλάτι, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Πλάθουμε με τη ζύμη 40-45 μπαλάκια των 30 γρ. και τα μεταφέρουμε στο ταψί. (Θα ψήσουμε σε 3-4 δόσεις άρα βάζουμε περίπου 10-15 κουραμπιέδες σε κάθε δόση.)
Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.

Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 23-25 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψεκάζουμε τους κουραμπιέδες με το ανθόνερο, τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Tip από τον Άκη
Για να εξοικονομήσουμε χρόνο, όσο ψήνεται η μια δόση ετοιμάζουμε την επόμενη και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ένα δεύτερο ταψί. Αν έχουμε μόνο ένα ταψί, φροντίζουμε να μην είναι ζεστό όταν θα βάλουμε την επόμενη δόση. 

akispetretzikis.com

το είδαμε www.gossip-tv.gr

foto: www.womantoc.gr

Ο πρώτος ασθενής έλαβε το χάπι κατά του καρκίνου και εξαφανίστηκαν οι όγκοι.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr