Κουραμπιέδες βουτυρένιοι

Κουραμπιέδες βουτυρένιοι

Πεντανόστιμοι και αρωματικοί
Κουραμπιέδες βουτυρένιοι

Υλικά

1 κιλό και 200 γρ. αλεύρι
600 γρ. βούτυρο
250 γρ. αμύγδαλο
1 πρέζα βανίλια
220 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ρούμι μαύρο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη).
Βήμα 2
Κόψτε χοντρά τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχετε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160 βαθμούς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 3
Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
Βήμα 4
Προσθέστε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 5
Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς πιέζοντας με το δάχτυλό ελαφρώς την κορυφή.
Βήμα 6
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Βήμα 7
Βγάλτε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν πολύ καλά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

www.newsbeast.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr