Ρέψιμο, Αέρια και Φούσκωμα: Δύο Πρακτικές Ρεφλεξιολογίας Και Βελονισμού Για Να τα Σταματήσετε Αμέσως.

Ρέψιμο, Αέρια και Φούσκωμα: Δύο Πρακτικές Ρεφλεξιολογίας Και Βελονισμού Για Να τα Σταματήσετε Αμέσως.

Το ρέψιμο, τα αέρια και το φούσκωμα μπορεί να είναι ενοχλητικά και άβολα. Δείτε τι τα προκαλεί  και πώς μπορείτε να τα ελαχιστοποιήσετε.

Το ρέψιμο ή η διέλευση αερίου (flatus) είναι φυσικό και συνηθισμένο. Το υπερβολικό ρέψιμο ή φούσκωμα, που συνοδεύεται από φούσκωμα, πόνο ή πρήξιμο της κοιλιάς (διάταση), μπορεί περιστασιακά να επηρεάσει τις καθημερινές δραστηριότητες ή να προκαλέσει αμηχανία.

Αλλά αυτά τασυμπτώματα συνήθως δεν υποδηλώνουν μια σοβαρή υποκείμενη πάθηση και συχνά μειώνονται με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Όταν το ρέψιμο, τα αέρια ή το φούσκωμα επηρεάζουν τις καθημερινές σας δραστηριότητες, μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος. Μάθετε πώς να μειώσετε ή να αποφύγετε τους πόνους αερίων και αερίων και πότε μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Ρέψιμο: Απαλλαγή από τον υπερβολικό αέρα
Το ρέψιμο είναι κοινώς γνωστό ως ρέψιμο. Είναι ο τρόπος του σώματός σας να διώχνει τον υπερβολικό αέρα από το ανώτερο πεπτικό σας σύστημα. Τα περισσότερα ρέψιμο προκαλούνται από την κατάποση υπερβολικού αέρα. Αυτός ο αέρας τις περισσότερες φορές δεν φτάνει καν στο στομάχι, αλλά συσσωρεύεται στον οισοφάγο.

Μπορεί να καταπιείτε περίσσεια αέρα εάν τρώτε ή πίνετε πολύ γρήγορα, μιλάτε ενώ τρώτε, μασάτε τσίχλα, πιπιλίζετε σκληρές καραμέλες, πίνετε ανθρακούχα ποτά ή καπνίζετε. Μερικοί άνθρωποι καταπίνουν αέρα ως νευρική συνήθεια ακόμα και όταν δεν τρώνε ή πίνουν.

Η παλινδρόμηση οξέος ή η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει υπερβολικό ρέψιμο προάγοντας την αυξημένη κατάποση.

Το χρόνιο ρέψιμο μπορεί επίσης να σχετίζεται με φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου ή με μόλυνση από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το βακτήριο που ευθύνεται για ορισμένα έλκη στομάχου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ρέψιμο συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως καούρα ή κοιλιακό άλγος.

Μπορείτε να μειώσετε το ρέψιμο εάν:

Τρώτε και πίνετε αργά. Αφιερώνοντας το χρόνο σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταπιείτε λιγότερο αέρα. Προσπαθήστε να κάνετε τα γεύματα σε χαλαρές περιστάσεις. τρώγοντας όταν είστε αγχωμένοι ή τρέχετε αυξάνει τον αέρα που καταπίνετε.

Αποφεύγετε τα ανθρακούχα ποτά και την μπύρα. Απελευθερώνουν αέριο διοξείδιο του άνθρακα.
Παραλείψτε την τσίχλα και τη σκληρή καραμέλα. Όταν μασάτε τσίχλα ή πιπιλίζετε σκληρή καραμέλα, καταπίνετε πιο συχνά από το κανονικό. Μέρος αυτού που καταπίνετε είναι ο αέρας.

Δεν καπνίζετε. Όταν εισπνέετε καπνό, εισπνέετε και καταπίνετε επίσης αέρα.

Ελέγχετε τις οδοντοστοιχίες σας. Οι οδοντοστοιχίες που δεν εφαρμόζουν σωστά μπορεί να σας κάνουν να καταπιείτε την περίσσεια αέρα όταν τρώτε και πίνετε.

Κινηθείτε. Μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια σύντομη βόλτα μετά το φαγητό.
Αντιμετωπίσετε την καούρα. Για περιστασιακές, ήπιες καούρες, αντιόξινα χωρίς ιατρική συνταγή ή άλλα φάρμακα μπορεί να είναι χρήσιμα. Η ΓΟΠΝ μπορεί να απαιτεί συνταγογραφούμενα φάρμακα ή άλλες θεραπείες.

Μετεωρισμός: Συσσώρευση αερίων στα έντερα
Τα αέρια στο λεπτό έντερο ή στο κόλον συνήθως προκαλούνται από την πέψη ή τη ζύμωση άπεπτων τροφών από βακτήρια που βρίσκονται στο έντερο. Αέρια μπορεί επίσης να σχηματιστούν όταν το πεπτικό σας σύστημα δεν διασπά εντελώς ορισμένα συστατικά σε τρόφιμα, όπως η γλουτένη, που βρίσκεται στα περισσότερα δημητριακά ή η ζάχαρη στα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα φρούτα.

Άλλες πηγές εντερικών αερίων μπορεί να περιλαμβάνουν:

Υπολείμματα τροφής στο παχύ έντερο σας
Αλλαγή στα βακτήρια στο λεπτό έντερο
Κακή απορρόφηση υδατανθράκων, η οποία μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των βοηθητικών βακτηρίων στο πεπτικό σας σύστημα
Δυσκοιλιότητα, δεδομένου ότι όσο περισσότερο παραμένουν τα υπολείμματα τροφής στο παχύ έντερο, τόσο περισσότερος χρόνος έχει να ζυμωθεί

Μια πεπτική διαταραχή, όπως η δυσανεξία στη λακτόζη ή στη φρουκτόζη ή κοιλιοκάκη
Για να αποφευχθεί η περίσσεια αερίων, μπορεί να βοηθήσει:

Καταργήστε ορισμένες τροφές. Οι συνήθεις παραβάτες που προκαλούν αέρια περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα μπιζέλια, τις φακές, το λάχανο, τα κρεμμύδια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα τρόφιμα ολικής αλέσεως, τα μανιτάρια, ορισμένα φρούτα και την μπύρα και άλλα ανθρακούχα ποτά. Δοκιμάστε να αφαιρείτε ένα τρόφιμο τη φορά για να δείτε εάν τα αέρια σας βελτιώνονται.
Διαβάστε τις ετικέτες. Εάν τα γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται να αποτελούν πρόβλημα, μπορεί να έχετε κάποιο βαθμό δυσανεξίας στη λακτόζη. Δώστε προσοχή στο τι τρώτε και δοκιμάστε ποικιλίες με χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη ή χωρίς λακτόζη. Ορισμένοι δύσπεπτοι υδατάνθρακες που βρίσκονται σε τρόφιμα χωρίς ζάχαρη (σορβιτόλη, μαννιτόλη και ξυλιτόλη) μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε αύξηση των αερίων.
Τρώτε λιγότερα λιπαρά τρόφιμα. Το λίπος επιβραδύνει την πέψη, δίνοντας στα τρόφιμα περισσότερο χρόνο για ζύμωση.
Περιορίστε προσωρινά τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες έχουν πολλά οφέλη, αλλά πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι επίσης εξαιρετικοί παραγωγοί αερίου. Μετά από ένα διάλειμμα, προσθέστε σιγά σιγά τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας.
Δοκιμάστε ένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή. Ορισμένα προϊόντα όπως το Lactaid ή το Dairy Ease μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη της λακτόζης. Τα προϊόντα που περιέχουν σιμεθικόνη (Gas-X, Mylanta Gas, άλλα) δεν έχουν αποδειχθεί χρήσιμα, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτά τα προϊόντα λειτουργούν.

Φούσκωμα: Συχνό αλλά ελλιπώς κατανοητό
Το φούσκωμα είναι η αίσθηση ότι έχεις γεμάτο στομάχι. Η διάταση είναι μια ορατή ή μετρήσιμη αύξηση στο μέγεθος της κοιλιάς. Οι άνθρωποι συχνά περιγράφουν τα κοιλιακά συμπτώματα ως φούσκωμα, ειδικά εάν αυτά τα συμπτώματα δεν φαίνεται να ανακουφίζονται από το ρέψιμο, τη διοχέτευση αερίων ή την κίνηση του εντέρου.

Η ακριβής σχέση μεταξύ των αερίων του εντέρου και του φουσκώματος δεν είναι πλήρως κατανοητή. Πολλοί άνθρωποι με συμπτώματα φουσκώματος δεν έχουν περισσότερα αέρια στο έντερο από ό,τι άλλοι άνθρωποι. Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα εκείνοι με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή άγχος, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα κοιλιακά συμπτώματα και στα εντερικά αέρια, παρά σε υπερβολική ποσότητα.

Ωστόσο, το φούσκωμα μπορεί να ανακουφιστεί από τις αλλαγές συμπεριφοράς που μειώνουν το ρέψιμο ή τις διατροφικές αλλαγές που μειώνουν το φούσκωμα.

Πότε να δείτε το γιατρό σας
Το υπερβολικό ρέψιμο, τα αέρια και το φούσκωμα συχνά υποχωρούν από μόνα τους ή με απλές αλλαγές. Εάν αυτά είναι τα μόνα συμπτώματα που έχετε, σπάνια αντιπροσωπεύουν κάποια σοβαρή υποκείμενη πάθηση.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιώνονται με απλές αλλαγές, ιδιαίτερα εάν παρατηρήσετε επίσης:

Διάρροια
Επίμονος ή έντονος κοιλιακός πόνος
Αιματηρά κόπρανα
Αλλαγές στο χρώμα ή τη συχνότητα των κοπράνων
Απροσδόκητη απώλεια βάρους
Δυσφορία στο στήθος
Απώλεια όρεξης ή γρήγορη αίσθηση κορεσμού
Αυτά τα σημεία και συμπτώματα θα μπορούσαν να σηματοδοτούν μια υποκείμενη πεπτική κατάσταση. Τα εντερικά συμπτώματα μπορεί να είναι ενοχλητικά – αλλά μην αφήσετε την αμηχανία να σας εμποδίσει να αναζητήσετε βοήθεια.

Mayo Clinic

Σταματήστε τον Πόνο στο Στομάχι και τα Αέρια σε 2 Λεπτά με αυτή την πρακτική της Ρεφλεξιολογίας.

Δραστική πρακτική.

Δείτε στο βίντεο.

 

Ακολουθεί ακόμη ένα βίντεο Βελονισμού.Qigong Basic Acupressure Daily.

Πιέστε αυτά τα 3 σημεία βελονισμού καθημερινά, πιέστε (και αφήστε το) κάθε σημείο σε 60 δευτερόλεπτα, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

7:45. Απελευθέρωση αερίων στο σώμα, Υποστήριξη συστήματος πέψης.

H πρακτική βασίζεται σε 3 Πόντους Βελονισμού:
1. Πατήστε στο κέντρο της παλάμης (PC8)

1:24 : Ενίσχυση των εσωτερικών οργάνων.
2. Πατήστε στο Connection Between Thumb and Index Finger (LI4)

5:07 : Μειώστε τον πονοκέφαλο, τους πονόδοντους
3. Πιέστε στο σημείο ( 3 δάχτυλα από τον εσωτερικό καρπό) (PC6)

7:45. : Απελευθέρωση αερίων στο σώμα, Υποστήριξη συστήματος πέψης.

www.pexels.com

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Ο πρώτος ασθενής έλαβε το χάπι κατά του καρκίνου και εξαφανίστηκαν οι όγκοι.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr