Το ρόφημα που καίει τα λίπη, μας δίνει ενέργεια και έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες

Το ρόφημα που καίει τα λίπη, μας δίνει ενέργεια και έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες

Είτε το συνδυάζουμε με γάλα ή ζάχαρη είτε το προτιμάμε σκέτο το ρόφημα αυτό δεν λείπει από τη διατροφή μας.
Η κατανάλωση του μας δίνει μια πρωινή ώθηση, ενώ για τους λάτρεις του είναι μια ιεροτελεστία. Οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο, κάθε πολιτισμός διατηρεί και μια ξεχωριστή παράδοση στον τρόπο που πίνει το δημοφιλές ρόφημα. Αυτά είναι 10 οφέλη της κατανάλωσης του για την υγεία μας

Μάνος Σιγανός

1. Βελτιώνει την ενέργεια
Η κατανάλωση καφέ ενισχύει το επίπεδο ενέργειάς μας, καθώς η καφεΐνη βοηθά στη μείωση του αισθήματος κούρασης και βελτιώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως τη διάθεση και τη γενικότερη εγρήγορση.

2. Ωφελεί την καρδιά
Μια ολλανδική μελέτη έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν καφέ κάθε μέρα μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων κατά 20%. Η κατανάλωση καφέ βοηθά στη μείωση της φλεγμονής των αρτηριών και επομένως, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

3. Είναι φυσικός λιποδιαλύτης
Τα περισσότερα συμπληρώματα για την καύση λίπους περιέχουν καφεΐνη, η οποία θεωρείται μια φυσική ουσία που καίει λίπος. Ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για αυτόν τον ισχυρισμό ενώ οι διαιτολόγοι αμφισβητούν την ύπαρξη τροφών που καίνε το λίπος.

4. Βοηθά στην πρόληψη ασθενειών
Ασθένειες όπως ο καρκίνος του ήπατος, η καρδιακή ανεπάρκεια, η νόσος του Πάρκινσον, ο διαβήτης τύπου ΙΙ, δείχνουν να περιορίζονται από την κατανάλωση καφέ.

5. Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών
Η δυτική διατροφή περιλαμβάνει καφέ, ο οποίος είναι δημοφιλής για τα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Η δίαιτα δυτικού τύπου αποτελείται συνήθως από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κόκκινο κρέας, επεξεργασμένα δημητριακά και επιδόρπια με ζάχαρη, ενώ η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών είναι ο καφές, ο οποίος είναι από τα πιο υγιεινά συστατικά δίαιτας.

6. Επιδρά στην εξισορρόπηση των ορμονών
Στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν καφέ κάθε ημέρα ήταν απίθανο να προσβληθούν από καρκίνο του ενδομητρίου. Επιπλέον, ο καφές βοηθά στη μείωση των αυξημένων επιπέδων ορμονών, συνεπώς μειώνει την ινσουλίνη και τα οιστρογόνα.

7. Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες
Η κατανάλωση καφεΐνης ενισχύει το επίπεδο ενέργειας και αυτό μπορεί να οδηγήσει και τη διάθεσή σας σε καλύτερη κατάσταση.

8. Βοηθά να ζήσετε περισσότερο
Αν και δεν υπάρχουν εκτενείς έρευνες πάνω σε αυτό, μια μελέτη από το The New England Journal of Medicine διαπίστωσε πως όσοι καταναλώνουν καφέ μπορούν να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν. Φυσικά δεν αρκεί η κατανάλωση καφέ από μόνη της για να ζήσουμε παραπάνω. Διάφοροι άλλοι παράγοντες παίζουν φυσικά ρόλο, όπως η κακής ποιότητας καθημερινές συνήθειες και η καθιστική ζωή.

www.oloygeia.gr

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

5 τρόποι για να μαλακώσουμε ένα σκληρό κομμάτι κρέατος

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr