Σημαντικός δείκτης για την υγεία η άσκηση με pushups – Ο μαγικός αριθμός ανά ηλικία για άνδρες και γυναίκες

Σημαντικός δείκτης για την υγεία η άσκηση με pushups – Ο μαγικός αριθμός ανά ηλικία για άνδρες και γυναίκες

Πόσα pushups μπορεί να κάνει ο μέσος άνδρας και η μέση γυναίκα. Πώς η άσκηση αυτή μπορεί να αποκαλύψει τη φυσική σας κατάσταση.

Μια καλή φυσική κατάσταση την οποία όλοι μπορούμε να κατακτήσουμε μέσα από τη συστηματική άσκηση, είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τη μακροζωία, όσο και για μια καλή ποιότητα ζωής όσο μεγαλώνουμε. Σύμφωνα με το Live Strong, τα pushups είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να εκτιμήσουμε την δύναμη του πάνω μέρος του σώματός μας.

Μάλιστα, τα pushups θεωρούνται ως μια από τις καλύτερες ασκήσεις για το στήθος, τα μπράτσα, τους ώμους και γενικότερα τον κορμό, χτίζοντας δύναμη και αντοχή. Ως εκ τούτου, τα pushups μπορούν να βοηθήσουν σε δραστηριότητες, σημαντικές για να είμαστε λειτουργικοί στην καθημερινότητά μας (π.χ.: να κουβαλάμε τα ψώνια μας, να φτάνουμε αντικείμενα που βρίσκονται σε ψηλά ράφια, να ανοίγουμε σφραγισμένα βάζα κ.τ.λ.).

Ορισμένοι οργανισμοί υγείας χρησιμοποιούν τα pushups ως τεστ, προκειμένου να υπολογίσουν την δύναμη ενός ανθρώπου συγκριτικά με τον μέσο όρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα 2.000 συμμετεχόντων που πραγματοποιήθηκε το 2021 από τον οργανισμό Gymless.org, το 53,8% των ενηλίκων δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα από 10 συνεχόμενα pushups.

 

Το τεστ αντοχής
Όπως αναφέρει η American Society of Exercise Physiologists, Ένας απλός τρόπος για να κάνει κάποιος το τεστ είναι να μετρήσει πόσα pushups μπορεί να κάνει έχοντας σωστή φόρμα και τεχνική, προτού νιώσει πολύ έντονη εξάντληση, σε βαθμό που να μην μπορεί να συνεχίσει. Το τεστ αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, όμως καλό θα ήταν να είχατε έναν βοηθό ο οποίος θα ελέγχει πως έχετε τη σωστή στάση σώματος.

Πώς θα κάνετε pushup – Η σωστή φόρμα:

Εάν δε μπορείτε να κάνετε τα «παραδοσιακά» pushups, μια καλή λύση είναι να δοκιμάσετε κάποια ευκολότερη εκδοχή τους, είτε με τα γόνατα στο πάτωμα, ενώ φυσικά υπάρχει και η εναλλακτική των όρθιων pushups στον τοίχο. Κάνοντας τις ευκολότερες αυτές παραλλαγές σιγά – σιγά θα μπορέσετε να χτίσετε την απαραίτητη δύναμη, προκειμένου να είστε σε θέση να κάνετε τα παραδοσιακά pushups.

Πόσα pushups μπορείτε να κάνετε και ποια τα κατώτατα όρια
Ο μέσος αριθμός των pushups που ένας ενήλικας είναι σε θέση να κάνει, μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία το φύλο και την φυσική του κατάσταση.

Δείτε τον πίνακα με το μέσο αριθμό pushups που μπορεί να κάνει μια γυναίκα και ένας άνδρας ανά δεκαετία της ζωής τους, καθώς και τον κατώτατο αριθμό pushups που ένα μέσο, υγιές άτομο θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του, σύμφωνα με το Live Strong.

Αριθμός pushups για γυναίκες:

Αριθμός pushups για άνδρες:

www.healthstat.gr

Πως θα εξαφανίσεις το διπλοσάγονο σου στον δερματολόγο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr