Θαμπή, αφυδατωμένη επιδερμίδα μετά τις γιορτές; Η DIY μάσκα αποτοξίνωσης για άμεση επαναφορά της λάμψης

Θαμπή, αφυδατωμένη επιδερμίδα μετά τις γιορτές; Η DIY μάσκα αποτοξίνωσης για άμεση επαναφορά της λάμψης

Είναι πολύ λογικό μετά τις διακοπές να νιώθεις θαμπό και αφυδατωμένο το πρόσωπό σου, ακόμα και ταλαιπωρημένο ή ξηρό. Οι επιπτώσεις του συνεχόμενου μακιγιάζ σε συνδυασμό με τα ξενύχτια, το αλκοόλ, τη μη ισορροπημένη διατροφή αλλά και την ελλιπή, ενδεχομένως, περιποίηση της επιδερμίδας σου σε καθημερινή βάση, είναι πιθανό να της έχουν στερήσει όλη τη λάμψη και την ενυδάτωση που χρειάζεται για να δείχνει (και να είναι) υγιής.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ;

Αρχικά, πρέπει να μείνεις πιστή στην καθημερινή skincare ρουτίνα σου εντάσσοντας σε αυτή προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες αλλά και ρετινοειδή. Στην ουσία, πρέπει να επιλέξεις προϊόντα που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της επιδερμίδας σου και που να περιέχουν τα κατάλληλα στοιχεία για να την ωφελήσεις στο μέγιστο. Καλό είναι επίσης να απέχεις για λίγο καιρό από το μακιγιάζ (όσο γίνεται), το αλκοόλ και τα λιπαρά στο φαγητό, αλλά και να δώσεις προτεραιότητα στον καλό και πολύωρο ύπνο.

Επιπλέον, οι μάσκες ενυδάτωσης θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες αυτήν την περίοδο, αφού χαρίζουν στη στιγμή ενυδάτωση και λάμψη, χάρη στην πλούσια σύνθεσή τους και στα ενυδατικά συστατικά που περιέχουν.

Κι επειδή μπορεί να μην διαθέτεις κάποια έτοιμη στο σπίτι σου, σού έχουμε μια συνταγή για μάσκα θρέψης που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου, ώστε να αναζωογονηθείς άμεσα.

Νιώθεις κουρασμένα τα μάτια σου μετά από ξενύχτι; 5 detox κρέμες για λαμπερό, ξεκούραστο βλέμμα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για μια DIY μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης:

1 κουταλιά πολτοποιημένης μπανάνας
1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού απλό γιαούρτι

Ανάμειξε τα υλικά μεταξύ τους, ανακατεύοντας αρχικά με μια κουτάλα και στη συνέχεια με το μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα μέχρι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το πρόσωπο, και άφησέ το να δράσει για 15′. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

madamefigaro.gr

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

www.pexels.com

4 ασυναίσθητα λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr