Το ωμέγα 7 μειώνει τις ρυτίδες. Αποτελεσματικότητα κατά των ρυτίδων και της υγρασίας του δέρματος

Το ωμέγα 7 μειώνει τις ρυτίδες. Αποτελεσματικότητα κατά των ρυτίδων και της υγρασίας του δέρματος

Αποτελεσματικότητα κατά των ρυτίδων και της υγρασίας του δέρματος του 7-MEGA.

Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrients του mdpi στο Ειδικό Τεύχος New Trends in Nutritional Therapy for Antiaging Management αξιολόγησε την επίδραση του ιχθυελαίου Αλάσκας που περιέχει παλμιτολεϊκό οξύ (16:1), που συνήθως αναφέρεται ως ωμέγα-7.

Ενώ η αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση του 7-MEGA στο δέρμα έχει αποδειχθεί σε προηγούμενες μελέτες, σε αυτή τη μελέτη οι ερευνητές είχαν στόχο να αξιολογήσουν ποσοτικά εάν αυτή η ουσία αναστέλλει τη γήρανση του δέρματος. Συνολικά 101 μεσήλικες γυναίκες 40 έως 59 ετών, κατανεμήθηκαν τυχαία στην παρέμβαση ( N = 50) ή στην ομάδα εικονικού φαρμάκου ( N = 51). Κάθε συμμετέχουσα συμβουλεύτηκε να λάβει είτε 500 mg 7-MEGA, είτε ένα εικονικό φάρμακο δύο φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες.

Τα κύρια αποτελέσματα επικεντρώθηκαν στον βαθμό βελτίωσης των ρυτίδων και στον βαθμό πλήρωσης με υγρασία μετά από κατανάλωση για 12 εβδομάδες σε σύγκριση με την αρχική τιμή.

Βρέθηκε σημαντική βελτίωση στις ρυτίδες και στην ελαστικότητα του δέρματος στις 12 εβδομάδες στην ομάδα που κατανάλωνε 7-MEGA σε σύγκριση με εκείνη στην ομάδα εικονικού φαρμάκου. Η υγρασία του δέρματος, η ελαστικότητα και ο δείκτης μελανίνης βελτιώθηκαν επίσης. Δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες σχετιζόμενες με συμπληρώματα και το 7-MEGA αναγνωρίστηκε ως ασφαλές.

Συμπερασματικά το 7-MEGA ήταν αποτελεσματικό για τη λειτουργία του ανθρώπινου δέρματος όσον αφορά τις ρυτίδες, την υγρασία, την ελαστικότητα και την παραγωγή μελανίνης και μπορεί να είναι χρήσιμο ως συμπλήρωμα διατροφής για το δέρμα.

Αυτή η μελέτη είχε ορισμένους περιορισμούς, ο πρώτος από τους οποίους ήταν ότι διεξήχθη σε ένα μόνο κέντρο, καθιστώντας δύσκολη τη γενίκευση των δεδομένων σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Επιπλέον, επειδή στόχευε μόνο μεσήλικες γυναίκες και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της μακροχρόνιας χρήσης σε νεαρές γυναίκες χωρίς ρυτίδες δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί.

Στο μέλλον, θα χρειαστεί να διεξαχθούν πολυκεντρικές και συγχρονικές μελέτες παρακολούθησης σχετικά με το αποτέλεσμα βελτίωσης του δέρματος του 7-MEGA. Επιπλέον, υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη θετική επίδραση της πλειονότητας των ακόρεστων λιπαρών οξέων στον οργανισμό όσον αφορά τις πρώτες ύλες δοκιμής, αλλά λίγες μελέτες έχουν ακόμη συγκρίνει πλήρως την αποτελεσματικότητα των ωμέγα-7 και ωμέγα-3 ή -6.

cibum.gr

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ:Νέα φάρμακα για τον διαβήτη αναγεννούν την παραγωγή ινσουλίνης εντός 2 ημερών. Έχουν εγκριθεί ήδη

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr