ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ:Νέα φάρμακα για τον διαβήτη αναγεννούν την παραγωγή ινσουλίνης εντός 2 ημερών. Έχουν εγκριθεί ήδη

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ:Νέα φάρμακα για τον διαβήτη αναγεννούν την παραγωγή ινσουλίνης εντός 2 ημερών. Έχουν εγκριθεί ήδη

Τα εγκεκριμένα από τον FDA φάρμακα για τον διαβήτη αναγεννούν την παραγωγή ινσουλίνης εντός 2 ημερών

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, Αυστραλία — Μια επαναστατική νέα θεραπεία διαβήτη είναι στον ορίζοντα. Ερευνητές στο Baker Heart and Diabetes Institute έχουν κάνει σημαντικά βήματα στη διαχείριση του διαβήτη με την αναγέννηση των κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη στο πάγκρεας. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαλείψει την ανάγκη για τακτικές ενέσεις ινσουλίνης για διαβητικούς ασθενείς.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι οι αναστολείς EZH2 GSK126 και Tazemetostat αναγεννούν τα κύτταρα ινσουλίνης και τα καθιστούν λειτουργικά μέσα σε 48 ώρες . Επιπλέον, έχουν ήδη εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Αυτά τα φάρμακα, που χρησιμοποιούνται συνήθως για σπάνιους καρκίνους , βρέθηκε ότι επανενεργοποιούν τις ικανότητες παραγωγής ινσουλίνης στα παγκρεατικά κύτταρα που συνήθως καταστρέφονται σε άτομα με διαβήτη τύπου 1 .

Αυτό το σαρωτικό εύρημα δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς η έρευνα επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητά του σε άτομα μεταξύ επτά και 61 ετών. Χρησιμοποιώντας κύτταρα τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες δότες με διαβήτη Τύπου 1, καθώς και από ένα μη διαβητικό άτομο, οι ερευνητές απέδειξαν την αποκατεστημένη ικανότητα αυτών των κυττάρων να αισθάνονται τη γλυκόζη και να εκκρίνουν ινσουλίνη.

«Θεωρούμε αυτή την αναγεννητική προσέγγιση μια σημαντική πρόοδο προς την κλινική ανάπτυξη», λέει ο συγγραφέας της μελέτης Sam El-Osta, καθηγητής στο Baker Heart and Diabetes Institute στην Αυστραλία, σε μια ανακοίνωση μέσων ενημέρωσης . «Μέχρι τώρα, η αναγεννητική διαδικασία ήταν τυχαία και στερείται επιβεβαίωσης, το πιο σημαντικό είναι ότι οι επιγενετικοί μηχανισμοί που διέπουν μια τέτοια αναγέννηση στους ανθρώπους παραμένουν ελάχιστα κατανοητοί».

Οι επί του παρόντος διαθέσιμες θεραπείες για τον διαβήτη εστιάζονται κυρίως στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αλλά δεν αντιμετωπίζουν την υποκείμενη καταστροφή των κυττάρων που εκκρίνουν ινσουλίνη. Αυτή η νέα θεραπεία, ωστόσο, θα μπορούσε να τροποποιήσει τη νόσο χρησιμοποιώντας τα εναπομείναντα παγκρεατικά κύτταρα του ασθενούς για την παραγωγή ινσουλίνης ως απόκριση στη γλυκόζη, απελευθερώνοντας έτσι τους ασθενείς από τη συνεχή ανάγκη για ενέσεις ινσουλίνης .

Αναγέννηση βήτα κυττάρων. 

Αυτή η προσέγγιση είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για τους Αυστραλούς που ζουν με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη, οι οποίοι αποτελούν το 30 τοις εκατό των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 . Αντιμετωπίζει επίσης το κρίσιμο ζήτημα των ελλείψεων οργάνων δότη για μεταμοσχεύσεις παγκρέατος.

Ο Δρ. Keith Al-Hasani, ανώτερος ερευνητής στο JDRF, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που χρηματοδοτεί θεραπείες για τον διαβήτη τύπου 1, τόνισε την επείγουσα ανάγκη προώθησης αυτής της έρευνας. Η ομάδα ετοιμάζεται τώρα να δοκιμάσει αυτήν την αναγεννητική μέθοδο σε ένα προκλινικό μοντέλο, με στόχο να αναπτύξει αυτούς τους αναστολείς σε φάρμακα που μπορούν να αποκαταστήσουν την παραγωγή ινσουλίνης σε διαβητικούς ασθενείς.

Με πάνω από 530 εκατομμύρια ενήλικες που ζουν σήμερα με διαβήτη σε όλο τον κόσμο — αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 643 εκατομμύρια έως το 2030 — η ταχεία μετάφραση αυτής της έρευνας σε πρακτικές θεραπείες είναι υψίστης σημασίας.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Signal Transduction and Targeted Therapy .

Σύγκριση διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2
Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση υγείας που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι διαβήτη: Τύπος 1 και Τύπος 2. Αν και μοιράζονται ένα κοινό όνομα, τα αίτια, η ανάπτυξη και η αντιμετώπισή τους είναι αρκετά διαφορετικά.

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια αυτοάνοση κατάσταση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται και καταστρέφει τα βήτα κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν ινσουλίνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να παράγει ελάχιστη έως καθόλου ινσουλίνη. Συχνά διαγιγνώσκεται σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Βασικά Χαρακτηριστικά:

Η αυτοάνοση απόκριση καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη
Δεν μπορεί να προληφθεί
Συνήθως διαγιγνώσκεται στην παιδική ή νεαρή ηλικία
Η ινσουλίνη απαιτείται πάντα για τη θεραπεία
Επιλογές θεραπείας:

Ινσουλινοθεραπεία : Απαραίτητη για την επιβίωση στον διαβήτη τύπου 1. Συνήθως χορηγείται μέσω ενέσεων ή αντλίας ινσουλίνης.
Παρακολούθηση σακχάρου στο αίμα : Η τακτική παρακολούθηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα .
Δίαιτα και Άσκηση : Μια ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση είναι σημαντικά για τη διαχείριση του βάρους και της συνολικής υγείας.
Καταμέτρηση υδατανθράκων : Βοηθά στον υπολογισμό της δόσης ινσουλίνης με βάση την πρόσληψη υδατανθράκων .
Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται όταν το σώμα δεν χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη ή δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη. Συχνά σχετίζεται με παράγοντες του τρόπου ζωής και τη γενετική και είναι πιο συχνή στους ενήλικες, αν και διαγιγνώσκεται όλο και περισσότερο και σε νεότερους ανθρώπους.

Βασικά Χαρακτηριστικά:

Αντίσταση στην ινσουλίνη ή ανεπαρκής παραγωγή ινσουλίνης
Συχνά σχετίζεται με παχυσαρκία ή υπερβολικό βάρος
Πιο συχνή στους ενήλικες αλλά διαγιγνώσκεται όλο και περισσότερο στα παιδιά
Μερικές φορές διαχειρίσιμο μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής
Επιλογές θεραπείας:

Δίαιτα και Άσκηση : Βασικά συστατικά στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορούν μερικές φορές να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Φάρμακα : Εάν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν είναι αρκετές, φάρμακα όπως η μετφορμίνη συνταγογραφούνται συχνά για να βοηθήσουν το σώμα να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη πιο αποτελεσματικά.
Ινσουλινοθεραπεία : Μερικά άτομα με διαβήτη τύπου 2 μπορεί να χρειαστούν ινσουλίνη.
Παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα : Ο τακτικός έλεγχος είναι σημαντικός για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Και για τους δύο τύπους διαβήτη, η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, η τακτική σωματική δραστηριότητα και ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι απαραίτητες. Η παρακολούθηση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και η παρακολούθηση τακτικών ελέγχων υγείας είναι επίσης σημαντικά για τη διαχείριση των επιπλοκών.

Πρόσφατες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των αναγεννητικών θεραπειών και των νέων φαρμάκων, δείχνουν πολλά υποσχόμενα για τη θεραπεία και των δύο τύπων διαβήτη, καθιστώντας ενδεχομένως τη διαχείριση ευκολότερη και πιο αποτελεσματική στο μέλλον.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε αντιμετωπίζει διαβήτη, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε επαγγελματίες υγείας για εξατομικευμένα σχέδια θεραπείας και διαχείρισης. Ο διαβήτης είναι μια περίπλοκη κατάσταση, αλλά με τη σωστή φροντίδα και θεραπεία, τα άτομα μπορούν να ζήσουν μια υγιή και δραστήρια ζωή.

StudyFinds

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr