Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ένα ρόδι κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ένα ρόδι κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ένα ρόδι κάθε μέρα
Το ρόδι έχει αποδειχθεί μεγάλος σύμμαχος για την υγεία των ανθρώπων. Τα ρόδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γι’ αυτό μπορούν να καταπολεμήσουν ιούς και μικρόβια που προκαλούν πόνο και φλεγμονή.

Εάν, λοιπόν, τρώτε ρόδι κάθε μέρα μπορεί να έχετε δει στο σώμα σας κάποιο από τα παρακάτω 6 οφέλη.

Τα 6 οφέλη που έχει το ρόδι στην υγεία σας

Μπορεί να κρατήσει μακριά τις ιώσεις και την εποχική γρίπη
Μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση
Μπορεί να βελτιώσει τα προβλήματα πέψης
Μπορεί να ενισχύσει την μνήμη σας
Μπορεί να εξισορροπήσει τις επιπτώσεις του διαβήτη
Βελτιώνει την υγεία των οστών
Μπορεί να κρατήσει μακριά τις ιώσεις και την εποχική γρίπη

Με το χυμό τους, τους σπόρους τους, ακόμη και τη φλούδα τους, τα ρόδια μπορούν να προστατεύσουν το σώμα σας από παθογόνα μικρόβια και ιούς, σύμφωνα με μελέτη. Ειδικά ο χυμός ροδιού μπορεί να προστατεύσει και την στοματική κοιλότητα από ιούς. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και γι’ αυτό έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τους ιούς της γρίπης.

Μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν τα ρόδια μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Μελέτη έδειξε ότι όσοι έχουν προβλήματα με την πίεση πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 240 ml την ημέρα χυμό ροδιού για να δουν τα οφέλη στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο χυμός του ροδιού είναι 100% φυσικός χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο τα ρόδια βοηθούν στην αρτηριακή πίεση είναι μέσω του καλίου. Τα 100 γραμμάρια ροδιού περιέχουν 236 γραμμάρια κάλιο, το οποίο βοηθάει στην διατήρηση της υγείας των οστών και την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Μπορεί να βελτιώσει τα προβλήματα πέψης
Οι άνθρωποι που μάχονται με τη νόσο του Κρον αντιμετωπίζουν στομαχικά προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα την μειωμένη όρεξη και την απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της συσσώρευσης βακτηρίων μέσα στο στομάχι που οδηγούν σε σοβαρή φλεγμονή. Αρκετές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ροδιού μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα. Το εκχύλισμα του φρούτου φαίνεται να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια που προκαλούν πόνο στο στομάχι.

Μπορεί να ενισχύσει την μνήμη σας
Το ρόδι μπορεί να ενισχύει την μνήμη όσων αντιμετωπίζουν νευροεκφυλιστική νόσο, όπως το Αλτσχάιμερ. Αυτό ήταν το συμπέρασμα των μελετών του καθηγητή Πειραματικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Loma Linda, Rich Hartman.

Ο καθηγητής έδινε χάπια με ρόδι σε ασθενείς που επρόκειτο να υποβληθούν σε εγχείρηση καρδιάς. Το πρώτο χάπι χορηγήθηκε μια εβδομάδα πριν το χειρουργείο και το δεύτερο, 6 εβδομάδες μετά. Οι ασθενείς παρατήρησαν ότι η μνήμη τους ήταν στο 100% και ακόμη καλύτερη από πριν. Από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς που δεν έλαβαν τα χάπια παρουσίασαν την αναμενόμενη απώλεια μνήμης μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Ο Rich Hartman πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι είχε κάποιες ενδείξεις ότι τα χάπια βοήθησαν στη δημιουργία περισσότερων νευρώνων στον εγκέφαλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι βρήκε θεραπεία για το Αλτσχάιμερ. Σημαίνει απλώς ότι η κατανάλωση ροδιού από μικρή ηλικία μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη για τον εγκέφαλο.

Μπορεί να εξισορροπήσει τις επιπτώσεις του διαβήτη
Υπάρχουν ευρήματα που υποστηρίζουν ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου που συνδέονται με τον διαβήτη μπορούν να ελεγχθούν εάν καταναλώνετε ένα ρόδι καθημερινά. Τα ρόδια μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες που είναι η κύρια αιτία του διαβήτη. Μειώνουν επίσης τον κακό τύπο χοληστερόλης, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός σχετικά χαμηλού επιπέδου σακχάρου στο αίμα.

Ωστόσο, οι διαβητικοί ασθενείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με την ημερήσια κατανάλωση ροδιού, καθώς περιέχει σάκχαρα, τα οποία πρέπει να καταναλώνουν σε πολύ μικρές ποσότητες.

Βελτιώνει την υγεία των οστών
Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι το έλαιο από σπόρους ροδιού μπορεί να ανακουφίσει την ευαισθησία των αρθρώσεων. Επιπλέον, οι επιστήμονες έχουν βρει σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά του φρούτου μπορούν να καταπολεμήσουν με επιτυχία την αρθρίτιδα. Παράλληλα μπορεί να αυξήσει την δύναμη και την υγεία των οστών.

Αυτό αποδείχθηκε περαιτέρω σε μια μελέτη, όπου οι συμμετέχοντες λάμβαναν καθημερινά 200 ml χυμού ροδιού. Μετά από 6 εβδομάδες τα άτομα παρατήρησαν ότι η ακαμψία των οστών τους μειώθηκε και η φυσική τους λειτουργία αυξήθηκε.

Μην ξεχνάτε
Οι αρχαίοι πρόγονοι έλεγαν «παν μέτρον άριστον». Μην ξεχνάτε, λοιπόν, ότι αν καταναλώνετε με μέτρο το ρόδι καθημερινά μπορείτε να έχετε πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σας. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που περιέχει το ρόδι θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα σας και να ενισχύσετε την υγεία του εγκεφάλου, της καρδιάς και των οστών σας.

foxreport

Έλαιο Σπόρων  Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr