Το μυστικό για αφράτες πετσέτες και αστραφτερά λευκά – δοσολογίες.

Το μυστικό για αφράτες πετσέτες και αστραφτερά λευκά – δοσολογίες.

Το μυστικό για αφράτες μοσχομυριστές πετσέτες και αστραφτερά λευκά χωρίς χημικά είναι το ξύδι. Οι δοσολογίες.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να εντάξετε το ξύδι στη ρουτίνα σας στο πλύσιμο των ρούχων; Το ξύδι προσφέρει μια προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση που δεν είναι μόνο καλή για εσάς αλλά και για την οικογένειά σας και τον πλανήτη.

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι, με τις ευέλικτες ιδιότητές του, μπορεί να χρησιμεύσει ως πολύτιμη προσθήκη στο οπλοστάσιό σας. Μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους λεκέδες, να αναζωογονήσει τις σκληρές πετσέτες και να εξαλείψει τις ανεπιθύμητες οσμές.

Πώς λειτουργεί το ξύδι ως καθαριστικό; Η αξιοσημείωτη ικανότητα καθαρισμού του ξυδιού πηγάζει από την υψηλή οξύτητά του, η οποία το καθιστά ένα ισχυρό καθαριστικό. Με pH 2,5, το λευκό αποσταγμένο ξύδι είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για οικιακές εργασίες καθαρισμού. Αυτή η οξύτητα του επιτρέπει να διαλύει τα υπολείμματα σαπουνιού, να αντιμετωπίζει λεκέδες από σκληρό νερό και ακόμη και να αφαιρεί υπολείμματα κόλλας από τα αυτοκόλλητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίπεδο pH μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ξιδιού. Το ξύδι καθαρισμού, για παράδειγμα, περιέχει υψηλότερες συγκεντρώσεις οξικού οξέος, έως και 10%, και έχει pH περίπου 2,0. Για το πλύσιμο των ρούχων, συνιστάται να κολλάτε με το τυπικό διάλυμα 5%.

6 Χρήσεις για το λευκό ξύδι στα ρούχα σας

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το λευκό ξύδι μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις που σχετίζονται με το πλύσιμο ρούχων. Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους αυτό το όξινο υγρό μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των ρούχων σας:

Οσμή εξουδετέρωσης: Το ξύδι εξαλείφει αποτελεσματικά τις οσμές χωρίς να βασίζεται σε συνθετικά αρώματα. Είτε αντιμετωπίζετε ωίδιο, μυρωδιές εφίδρωσης ή γενικά δυσάρεστες μυρωδιές, το ξύδι μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Για να διώξετε τις μυρωδιές μούχλας από τις πετσέτες, προσθέστε 2 φλιτζάνια αποσταγμένο ξύδι σε ένα πλυντήριο γεμάτο ζεστό νερό, μαζί με τις πετσέτες σας και εκτελέστε τον κανονικό κύκλο. Για ρούχα, απλά προσθέστε ½ με 1 φλιτζάνι ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος για να εξαλείψετε τις οσμές.
Αφαίρεση λεκέδων: Για την αφαίρεση λεκέδων, εφαρμόστε ξύδι στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά πριν το πλύνετε. Για πιο ήπιους λεκέδες, μουλιάστε το αντικείμενο σε ένα μείγμα από ένα φλιτζάνι ξύδι και δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Στην περίπτωση επίμονων λεκέδων, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ξύδι, αλλά χρησιμοποιήστε τη με φειδώ.
Προστατευτικό χρώματος: Το ξύδι αποτρέπει τη συσσώρευση υπολειμμάτων σαπουνιού στο ύφασμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα των σκούρων αντικειμένων με την πάροδο του χρόνου.

Για να προστατέψετε τα σκουρόχρωμα ρούχα σας, προσθέστε μισό με ένα φλιτζάνι ξύδι στον τελικό κύκλο ξεβγάλματος.
Χνούδι και στατικός έλεγχος: Καταπολεμήστε τα στατικά, τα χνούδια και τις τρίχες κατοικίδιων ζώων προσθέτοντας ½ φλιτζάνι ξύδι στον κύκλο ξέβγαλμα του πλυντηρίου σας.
Αντικατάσταση μαλακτικού υφασμάτων: Αντί για μαλακτικά του εμπορίου, χρησιμοποιήστε ξύδι για να μαλακώσετε τα ρούχα, τα λευκά είδη και τις πετσέτες σας. Απλώς ρίξτε μισό φλιτζάνι ξύδι στη θήκη μαλακτικού στο πλυντήριό σας.
Απαλό λευκαντικό: Το ξύδι χρησιμεύει ως φυσικό λαμπρυντικό και λευκαντικό, απαλλαγμένο από σκληρές χημικές ουσίες. Φωτίστε τα σκούρα σημεία ή αντιμετωπίστε τους επίμονους λεκέδες σε λευκά υφάσματα προσθέτοντας 1 ½ φλιτζάνι ξύδι στον κύκλο πλύσης. Για ιδιαίτερα επίμονο αποχρωματισμό, όπως λεκέδες στις μασχάλες, μουλιάστε τα λευκά αντικείμενα όλη τη νύχτα σε διάλυμα ½ γαλονιού ζεστού νερού και 2 φλιτζάνια ξύδι πριν τα πλύνετε ως συνήθως.

Να είστε σίγουροι, ότι η μυρωδιά εξαφανίζεται μετά το στέγνωμα!

 

Τι ακριβώς είναι τα αντιοξειδωτικά και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα μας;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr