Βιταμίνη D. Οι καλύτερoι Τρόποι να Λαμβάνεις Περισσότερη.

Βιταμίνη D. Οι καλύτερoι Τρόποι να Λαμβάνεις Περισσότερη.

Η βιταμίνη D, είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενίσχυση των οστών και τη βελτίωση της διάθεσης. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν έλλειψη βιταμίνης D, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Η βιταμίνη D ενισχύει τα οστά σας

Μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των μυών

Μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα και να καταπολεμήσει τη φλεγμονή

Μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της στοματικής υγείας

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2

Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της υπέρτασης

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Εκτέλεσε Δραστηριότητες Υπαίθρου:

unsplash.com

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις βιταμίνη D είναι μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Αφιέρωσε κάθε μέρα λίγο χρόνο στην υπαίθρια δραστηριότητα, όπως περπάτημα, τρέξιμο ή απλά κάθισε και χαλάρωσε στον κήπο ή το μπαλκόνι σουσου. Αυτό θα ενισχύσει την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα σου.

Ενισχυτικά Διατροφής:
Συμπληρώματα βιταμίνης D είναι διαθέσιμα σε φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής. Πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα, συζήτησέ το με τον γιατρό σου για την κατάλληλη δόση και την αποτελεσματικότητα της.

Κατανάλωσε Τρόφιμα Πλούσια σε Βιταμίνη D:
Καθιέρωσε στη διατροφή σου τρόφιμα που είναι φυσικά πλούσια σε βιταμίνη D. Ψάρια όπως σολομός, σαρδέλες και τόνος, καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά, αποτελούν εξαιρετικές πηγές.

Επίλεξε Ενισχυμένα Τρόφιμα:
Ορισμένα τρόφιμα, όπως δημητριακά και χυμοί, εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Η κύρια αιτία ανεπάρκειας βιταμίνης D είναι η ανεπαρκής έκθεση στο ηλιακό φως. 

Εάν ανακαλύψετε ότι έχετε έλλειψη  βιταμίνης D, υπάρχουν μερικοί βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε την ημερήσια δόση σας – ξεκινώντας με το να λαμβάνετε περίπου 20 λεπτά ηλιακού φωτός αρκετές φορές την εβδομάδα.  Μην ξεχνάτε πρέπει συνέχεια να φοράτε αντηλιακό όποτε βγαίνετε έξω—ακόμα και για να πάρετε βιταμίνη D.

Στοχευμένες Τροφές.

Εκτός από τον ήλιο, μπορείτε επίσης να πάρετε επιπλέον βιταμίνη D μέσω μερικών τροφών, όπως λιπαρά ψάρια (συμπεριλαμβανομένου σολομού, τόνου, σκουμπρί και σαρδέλας) και μανιτάρια (μερικά από τα οποία εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV) για να αυξήσουν τα επίπεδα βιταμίνης D ). Τρόφιμα όπως το γάλα , ο χυμός πορτοκαλιού, το γιαούρτι και τα δημητριακά πρωινού μπορούν επίσης να ενισχυθούν με βιταμίνη D από τις εταιρείες παραγωγής και βρίσκονται διαθέσιμα στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ.

Μπορείτε επιπλέον να λάβετε συμπλήρωμα, με τη μορφή βιταμίνης D3, εάν ο ειδικός που σας παρακολουθεί το θεωρεί απαραίτητο. Η ενδεδειγμένη σύμφωνα με τους ειδικούς ημερήσια δόση είναι 1000-2000 IU D3 που θα εξασφαλίσει τα βέλτιστα επίπεδα για τους περισσότερους ενήλικες.

Τι ώρα είναι προτιμότερο να λάβετε την βιταμίνη D για μεγαλύτερη απόδοση.

Επειδή η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή, καλό είναι να τη συνδυάσετε με το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας, που περιέχει λίπος ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη απορρόφηση

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr