Ο λόγος που αν προσθέτεις υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης σου δεν θα «μεγαλώσεις» ποτέ

Ο λόγος που αν προσθέτεις υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης σου δεν θα «μεγαλώσεις» ποτέ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ο σύμμαχός σου προς την αιώνια νεότητα!

Η γενετική και η νεότητα μπορεί σίγουρα να ευθύνονται για το περιζήτητο, λαμπερό και λαμπερό δέρμα, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, το να ακολουθείς ένα σχολαστικό πρόγραμμα περιποίησης στο δέρμα σου – πρωί και βράδυ – θα κάνει σημαντική διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση της επιδερμίδας σου.

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Όπως ίσως γνωρίζεις ήδη, η πρωινή σου ρουτίνα είναι κρίσιμη, ωστόσο αυτό που συμβαίνει το βράδυ είναι εξίσου σημαντικό. Ενώ ξεκουράζεσαι, το σώμα σου είναι απασχολημένο να αυτοθεραπεύεται, επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, το υαλουρονικό οξύ στην καθημερινή σου ρουτίνα σίγουρα θα σε βοηθήσει να μη μεγαλώσεις ποτέ.

Η σημασία του υαλουρονικού οξέος σε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της γήρανσης
Η διασφάλιση της σωστής ενυδάτωσης του δέρματός μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλειδιά για μια λαμπερή, νεανική επιδερμίδα και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή ορού υαλουρονικού οξέος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συμβεί αυτό.

Η δερματολόγος Dr. Jose Mier λέει στο Shefinds ότι αυτή η αντιγηραντική ουσία «προλαμβάνει τις ρυτίδες αναπληρώνοντας την απώλεια νερού του δέρματος και διατηρώντας το ενυδατωμένο», ενώ επίσης «παρέχει μια λεία και απαλή υφή στο δέρμα καθώς αποτρέπει την ξηρότητα». Ακούγεται τέλειο, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν το κάνεις μέρος της νυχτερινής σου ρουτίνας. Όταν εφαρμόζουμε ένα αποτελεσματικό προϊόν περιποίησης δέρματος, όπως το υαλουρονικό οξύ, τη νύχτα, θα δούμε τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

«Επειδή το δέρμα μας εξαρτάται τόσο από το νερό για την ενυδάτωση του ώστε να λειτουργεί σωστά, είναι απαραίτητο το δέρμα μας να παραμείνει ενυδατωμένο για να είναι δυνατό και να εκτελεί τις προστατευτικές του λειτουργίες», εξηγεί.Το υαλουρονικό οξύ που εφαρμόζεται στο δέρμα τη νύχτα διεισδύει στο δέρμα και στη συνέχεια συνεχίζει να προσελκύει νερό προς το μέρος του, επιτρέποντας την καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος. «Το δέρμα που είναι καλά ενυδατωμένο παραμένει δυνατό, ανθεκτικό και υγιές», σημειώνει η γιατρός.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το υαλουρονικό οξύ

Η δερματολόγο Dr. Angela Casey, M.D., ιδρύτρια της σειράς νεανικής περιποίησης Bright Girl σημειώνει ότι «μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά στο δέρμα ή μπορεί να γίνει με ένεση ή κατάποση, αλλά τα δύο τελευταία απαιτούν τη χορήγηση από γιατρό. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι η τοπική εφαρμογή». Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται συχνά βασικό στοιχείο στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για πολλούς λόγους και η κύρια λειτουργία του είναι να παράγει, να διατηρεί και να προσθέτει μακροζωία στην υγρασία στο δέρμα. Αυτό, ενισχύει τον φραγμό του δέρματος, ο οποίος προωθεί τη βέλτιστη ανανέωση του δέρματος, την παραγωγή κολλαγόνου, τη βελτίωση της ελαστίνης και της υφής και συνολικά το επουλωμένο δέρμα.

Συνιστάται η χρήση υαλουρονικού οξέος 2 φορές την ημέρα, και όταν χρησιμοποιείς αυτό το συστατικό τακτικά, οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο εμφανείς ή δεν εμφανίζονται τόσο βαθιά ενσωματωμένες στο δέρμα. Μπορείς να το βάλεις και στα χείλη σου. Το βράδυ, άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα γύρω από την περιοχή των χειλιών πριν πάς για ύπνο καθώς αυτό βοηθάει οι σχισμές της περιοχής των χειλιών να γίνουν λιγότερο εμφανείς και το κραγιόν σου θα διαρκέσει ακόμα περισσότερο.

Tip που δεν ξέρεις:
Ο λόγος που αν προσθέτεις υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης σου δεν θα «μεγαλώσεις» ποτέ

Η προσθήκη ενός στρώματος ορού υαλουρονικού οξέος πάνω από την ενυδατική σου κρέμα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι η υγρασία δεν εξατμίζεται από το δέρμα σου καθώς η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος ως τελευταίο προϊόν περιποίησης δέρματος (πάνω από την ενυδατική κρέμα δηλάδή) θα αποτρέψει την απώλεια υγρασίας.

www.theissue.gr

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας για να είναι αστραφτερός

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr