Ο βολβός που ρυθμίζει το σάκχαρο, δυναμώνει την καρδιά και μειώνει τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη

Ο βολβός που ρυθμίζει το σάκχαρο, δυναμώνει την καρδιά και μειώνει τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη

Αυτός ο βολβός έχει μια πιο ήπια γεύση σε σύγκριση με άλλους και χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρικές συνταγές όπου θέλετε να δώσετε γεύση χωρίς να καλύψετε άλλα συστατικά.
Ωστόσο, εκτός από την γεύση του που νοστιμίζει τα φαγητά, αυτός ο βολβός έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Δείτε ποια είναι αυτά και γιατί αξίζει να τον εντάξετε στη διατροφή σας.

Μάνος Σιγανός

Τι είναι τα λευκά κρεμμύδια
Τα λευκά κρεμμύδια είναι το είδος των κρεμμυδιών που έχουν λευκή, λεία εξωτερική φλούδα και λευκό χρώμα στο εσωτερικό τους. Στην ουσία, αυτό το είδος κρεμμυδιού είναι ένα από τα πολλά κρεμμύδια που υπάρχουν.

Τα λευκά κρεμμύδια διαφέρουν από άλλα είδη, όπως τα κόκκινα κρεμμύδια, όχι μόνο χρωματικά, αλλά και στη γεύση. Σε γενικές γραμμές, τα λευκά κρεμμύδια έχουν μια πιο ήπια γεύση σε σύγκριση με άλλα ποικίλα. Συχνά τα χρησιμοποιούμε σε μαγειρικές συνταγές όταν θέλουμε να δώσουμε γεύση χωρίς να καλύψουμε άλλα συστατικά.

Ακόμη, τα λευκά κρεμμύδια μπορεί να χρησιμοποιούνται ωμά σε σαλάτες, σάντουιτς, και άλλα φαγητά, αλλά επίσης είναι κατάλληλα για μαγειρέματα, ψήσιμο, και σοτάρισμα.

Οφέλη για την υγεία των λευκών κρεμμυδιών
Ενισχύουν την υγεία του εντέρου
Ισχυρό αντιπηκτικό αίματος
Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς
Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου

1.Ενισχύουν την υγεία του εντέρου
Γεμάτα με φυτικές ίνες και πρεβιοτικά, τα λευκά κρεμμύδια τροφοδοτούν τα βακτήρια του εντέρου και τονώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η προσθήκη λευκών κρεμμυδιών στο πρόγραμμα των γευμάτων σας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των φιλικών προς το έντερο βακτηρίων, στην ενίσχυση των κινήσεων του εντέρου και στη θεραπεία γαστρεντερικών προβλημάτων.

2. Ισχυρό αντιπηκτικό αίματος
Το λευκό κρεμμύδι είναι γνωστό ότι λειτουργεί ως φυσικός παράγοντας αραίωσης του αίματος. Η δράση των φλαβονοειδών και των ενώσεων του θείου βοηθούν στην αραίωση του αίματος, η οποία βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στις φλέβες και τις αρτηρίες και στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων αίματος.

3.Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς
Με αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά, το λευκό κρεμμύδι καταπολεμά τις φλεγμονές, μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης, διαδραματίζοντας έτσι βασικό ρόλο στη βελτιστοποίηση της καρδιακής λειτουργίας. Παράλληλα, τα ισχυρά αντιφλεγμονώδη συστατικά του λευκού κρεμμυδιού βοηθούν στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης, αποτρέπουν τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

4. Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Τα λευκά κρεμμύδια περιέχουν χρώμιο, κερσετίνη και θείο, συστατικά που βοηθούν στον έλεγχο της αύξησης των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Αρκετά στοιχεία έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση λευκού κρεμμυδιού είναι ευεργετική για τον διαβήτη και τους προδιαβητικούς ασθενείς. Επιπλέον, συγκεκριμένες ενώσεις που υπάρχουν στα λευκά κρεμμύδια, όπως η κερσετίνη και το θείο, παρουσιάζουν αντιδιαβητική δράση. Όπου αυτές οι ενώσεις αλληλεπιδρούν με κύτταρα στο λεπτό έντερο, το πάγκρεας, τους σκελετικούς μύες, τον λιπώδη ιστό και το ήπαρ για να διαχειριστούν τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

5.Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου
Η παρουσία L-τρυπτοφάνης (αμινοξύ), στα λευκά κρεμμύδια δρα ως φυσικός ηρεμιστικός παράγοντας που μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο που θα σας διασφαλίσει έναν καλό ύπνο. Εκτός από αυτό, βοηθά επίσης στη μείωση του στρες, ενώ ηρεμεί το μυαλό.

www.oloygeia.gr

unsplash.com  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

9 detox ροφήματα για επίπεδη κοιλιά μετά από ένα βαρύ γεύμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr