Πώς να «κόψετε» τη ζάχαρη από τη διατροφή σας – 5 βήματα

Πώς να «κόψετε» τη ζάχαρη από τη διατροφή σας – 5 βήματα

Το να «κόψετε» τη ζάχαρη από τη διατροφή σας μοιάζει δύσκολο για όσους έχετε συνηθίσει να την καταναλώνετε καθημερινά. Για πολλούς η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο καφές ενώ άλλοι έχουν συνηθίσει τον οργανισμό τους στο να καταναλώνει καθημερινά κάποιο γλυκό.

Το πρόβλημα με τη ζάχαρη είναι ότι υπάρχει σχεδόν παντού. Στα αναψυκτικά, στους χυμούς, στα κέικ… Ακόμη και το κουλούρι Θεσσαλονίκης έχει μέσα ζάχαρη. Άλλο ένα πρόβλημα με τη ζάχαρη είναι πως όσο περισσότερη καταναλώνει κανείς, τόσο περισσότερη ζητά.

Ιωάννα Θυμουλέα
Ωστόσο μόνο βλαβερή είναι καθώς κάνει κακό στα δόντια, στην υγεία και στην «γραμμή» μας. Επομένως, το συμπέρασμα είναι ένα: Ώρα να «κόψουμε» τη ζάχαρη.

Πώς να βγάλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας με 5 βήματα
Δεν την κόβετε «μαχαίρι» αλλά μειώνετε σταδιακά την ποσότητα που καταναλώνετε ημερησίως

Μάθετε πού «κρύβεται» για να την αποφύγετε σε “αχρείαστα” σνακ
Νερό με το φαγητό
Αντικαταστήστε με μέλι
Φτιάξτε τα αγαπημένα σας γλυκά στο σπίτι

Πιο αναλυτικά:

Μόλις πάρετε την απόφαση να βγάλετε τη ζάχαρη από τη ζωή σας, δεν χρειάζεται να το κάνετε «μαχαίρι» αλλά σταδιακά. Για παράδειγμα, μειώστε στο μισό την ποσότητα που βάζετε στον καφέ σας μέχρι να καταφέρετε να τον πίνετε σκέτο.
Η ζάχαρη δεν υπάρχει μόνο σε κέικ, τούρτες και παγωτά αλλά τρόφιμα που δεν πάει το μυαλό σου, όπως συσκευασμένα ψωμιά, γιαούρτια με γεύσεις, dressings… Κοιτάξτε τη λίστα των συστατικών σε ό,τι αγοράζετε και αποφύγετε «αχρείαστα» σνακ που τρώτε μόνο από λιγούρα!

Με το φαγητό μόνο νερό, τα αναψυκτικά κομμένα «μαχαίρι».
Αντικαταστήστε με μέλι όπου μπορείτε. Για παράδειγμα, σχεδόν σε όλα τα ροφήματα, όπως τσάι, χαμομήλι, μπορείτε να βάλετε μέλι. Το ίδιο και στις συνταγές, αρκεί να γνωρίζετε την αναλογία:

Επειδή το μέλι είναι πιο γλυκό από τη ζάχαρη, ο βασικός κανόνας είναι 3/4 φλιτζάνι μέλι για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη.
Δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε τη λαχτάρα για κάτι γλυκό αλλά κάνετε την έξυπνη επιλογή και φτιάξτε μόνες σας τις πιο υγιεινές εκδοχές τους. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από τέτοιου είδους συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν! Βρείτε την αγαπημένα σας…

www.instyle.gr

    unsplash.com     Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Κόλλησε ρούχο στο σίδερο: Πως να το καθαρίσετε χωρίς να το χαλάσετε

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr