Πεπτίδια: η πρωτεΐνη του δέρματος

Πεπτίδια: η πρωτεΐνη του δέρματος

Οι σύνθετες ενώσεις επικρατούν στη φροντίδα του δέρματος, με τα πεπτίδια να είναι κυρίαρχα. Τα πεπτίδια αποτελούνται από συνδυασμούς αμινοξέων, τα οποία είναι θεμελιώδη δομικά στοιχεία του δέρματος. Αυτά τα θραύσματα πρωτεϊνών είναι ουσιώδη για τη δομή και την ακεραιότητα του δέρματος.

Η ιδιότητα των πεπτιδίων να διατηρούν το δέρμα σφριγηλό, ελαστικό και ανέπαφο τα καθιστά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και της αναζωογόνησης του γερασμένου δέρματος. Τα πεπτίδια στην περιποίηση  διατηρούν τη νεανικότητα και αποτελούν ένα γρήγορο φυσικό μπότοξ.

Συχνά συγκρίνονται με το κολλαγόνο, καθώς περιέχει παρόμοια μορφολογικά που θυμίζουν αυτή τη βασική πρωτεΐνη. Με την παραγωγή πεπτιδίων που μοιάζουν με κολλαγόνο, επιτυγχάνεται αντιρυτιδικό αποτέλεσμα, μείωση και εξομάλυνση των ρυτίδων.

Πως θα τα διαβάσετε για να τα αναγνωρίσετε στα καλλυντικά σας.

Ενσωματωμένα φυσικά στο δέρμα, τα πεπτίδια ενισχύουν την αντιγηραντική δράση της φροντίδας του δέρματος. Οι διάφορες ονομασίες των πεπτιδίων στα προϊόντα περιποίησης δέρματος περιλαμβάνουν: πενταπεπτίδιο παλμιτοϋλ, ακετυλοτετραπεπτίδιο-9, ακετυλο εξαπεπτίδιο 3, 8 και 20, παλμιτοϋλ ολιγοπεπτίδιο και τριπεπτίδιο 1.

Πεπτίδια από την φύση ή συνθετικά, προέρχονται όλα από ποικίλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών πηγών όπως είναι η μαγιά και οι πυρήνες βρώμης. Στην επιλογή προϊόντων περιποίησης δέρματος, η αναζήτηση όρων όπως “πεπτίδιο” και “παλμιτοϋλ” στις ετικέτες του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, αποκαλύπτει την παρουσία τους. Τα συνθετικά πεπτίδια προτιμώνται για τη σταθερότητά τους σε διαλύματα νερού, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα τους αλλά και την οικονομία στην τσέπη σας.

    unsplash.com     Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr