Πρωινή βόλτα στο κρύο για να καις θερμίδες ακόμη και στον βραδινό σου ύπνο!

Πρωινή βόλτα στο κρύο για να καις θερμίδες ακόμη και στον βραδινό σου ύπνο!

Το κρύο προκαλεί αυξημένη καύση λίπους. Επιβάλλει στο σώμα να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σταθερή. Αυτή η διαδικασία καθιστά τη γυμναστική στο κρύο πιο αποτελεσματική στην καύση του λίπους. Εκτός από το ότι το σώμα σου χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες για να παραμείνει ζεστό, η έρευνα δείχνει ότι το κρύο μπορεί να αυξήσει την ικανότητά σου να καις λίπος. Μπορεί να προκαλέσει «καφέ λίπος» στο σώμα σου που είναι το καλό λίπος. Το καφέ λίπος μπορεί να κάψει το «λευκό» λίπος που επιβαρύνει το σώμα σου. Επίσης, η άσκηση ή ένα απλό περπάτημα με κρύο καιρό, ενισχύει την ενεργειακή δαπάνη του σώματός σου για ώρες μετά, έτσι καταλήγετε να καίτε περισσότερες θερμίδες μέχρι την επόμενη ημέρα.

Αν και το κρύο μπορεί να φαίνεται απρόσφορο και αναστατωτικό, υπάρχουν πολλά ευεργετικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία σου.

Αναθεωρήστε την αρνητική στάση σας προς το κρύο, διαβάζοντας πέντε λόγους που μπορούν να σας κάνουν να εκτιμήσετε τη δροσερή ή την ψυχρή ατμόσφαιρα.

Ενεργοποιεί τον Εγκέφαλο: Οι χαμηλές θερμοκρασίες κινητοποιούν τον εγκέφαλο, βοηθώντας μας να σκεφτόμαστε πιο καθαρά. Η δραστηριότητα σε δροσερό περιβάλλον μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την καλύτερη εκτέλεση των καθημερινών μας καθηκόντων. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο εγκέφαλός μας λειτουργεί καλύτερα σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι 62 βαθμοί ήταν το καλύτερο για να μάθουν οι μαθητές και μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι μελετούν καλύτερα όταν ο καιρός είναι κρύος. 

Βελτιώνει την Ποιότητα του Ύπνου: Οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν την πτώση της θερμοκρασίας του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου πιο γρήγορη, προσφέροντας περισσότερο ύπνο βαθιάς ποιότητας.

Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα: Το κρύο βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στις λοιμώξεις που είναι συνηθισμένες το χειμώνα.

Αναζωογονεί το Δέρμα: Η συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα κατά την έκθεση στο κρύο μειώνει φουσκώματα και ερεθισμούς, βοηθώντας στην ανανέωση της επιδερμίδας. Είναι μια πραγματική κρυοθεραπεία.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr