Φυσικές Θεραπείες για την Ξαφνική Δυσκολία στην Αναπνοή λόγω Παλινδρόμησης Οξέος.

Φυσικές Θεραπείες για την Ξαφνική Δυσκολία στην Αναπνοή λόγω Παλινδρόμησης Οξέος.

Η Αγιουρβέδα είναι το παραδοσιακό ιατρικό σύστημα της Ινδίας και έχει μια ποικιλία φυσικών θεραπειών που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων παλινδρόμησης οξέος, όπως η απότομη δύσπνοια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι θεραπείες προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν, τις ειδικές ιατρικές οδηγίες. Εάν αντιμετωπίζετε χρόνια ή σοβαρά συμπτώματα, επισκεφθείτε έναν γιατρό για ακριβή διάγνωση και σχέδιο θεραπείας. Εδώ είναι μερικές θεραπείες Αγιουρβέδα που θα μπορούσαν να φέρουν ανακούφιση:

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Πρέπει να τροποποιήσετε τον τρόπο ζωής σας
Ακολουθήστε μια δίαιτα ηρεμιστική, αποφεύγοντας τα πικάντικα, όξινα και τηγανητά φαγητά. Επιλέξτε δροσιστικά τρόφιμα όπως το αγγούρι, η καρύδα και η μέντα. «Τρώτε μικρότερα, πιο συχνά γεύματα παρά μεγάλα, βαριά γεύματα. Αφήστε τουλάχιστον 2-3 ώρες μεταξύ του τελευταίου σας γεύματος και της ώρας ύπνου. Μείνετε καλά ενυδατωμένοι με θερμοκρασία δωματίου ή χλιαρό νερό. Αποφύγετε να καταναλώνετε υπερβολικά κρύα ή παγωμένα ποτά», δήλωσε ο Δρ Ganesh Chaudhary, Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (BAMS), PHC, Darbhanga, Bihar.

Φυτικά φάρμακα


Αλόη
Ο χυμός αλόης είναι γνωστός για τις δροσιστικές του ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του πεπτικού συστήματος. Καταναλώστε μια μικρή ποσότητα πριν από τα γεύματα.

Γλυκόριζα (μουλέθι)
«Η γλυκόριζα έχει ιδιότητες σχηματισμού βλέννας που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οισοφάγου. Χρησιμοποιήστε συμπληρώματα απογλυκυρριζικής γλυκόριζας (DGL) ή πιείτε τσάι γλυκόριζας», είπε ο Δρ Chaudhary.

Πεπτικά Βοηθήματα
Τζίντζερ
Ενσωματώστε φρέσκο ​​τζίντζερ στη διατροφή σας ή πιείτε τσάι τζίντζερ. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην πέψη. Μασήστε τους σπόρους μάραθου μετά τα γεύματα για να βοηθήσετε την πέψη και να μειώσετε την οξύτητα.

Αγιουρβεδικά σκευάσματα

Triphala Churna
Το Triphala, ένας συνδυασμός τριών φρούτων, είναι γνωστό για τα πεπτικά του οφέλη. Πάρτε μια μικρή ποσότητα με ζεστό νερό πριν τον ύπνο.

Avipattikar Churna
Αυτή η αγιουρβεδική σύνθεση μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της οξύτητας. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία της Αγιουρβέδα για την κατάλληλη δόση.

unsplash.com

Γιόγκα και ασκήσεις αναπνοής
Pranayama
Ασκήστε ήπια πραναγιάμα (ασκήσεις αναπνοής) όπως η βαθιά αναπνοή στην κοιλιά ή η Nadi Shodhana (εναλλακτική αναπνοή από το ρουθούνι) για να προωθήσετε τη χαλάρωση. Δείτε τον τρόπο στο βίντεο.

 

Αγιουρβεδικό μασάζ (Abhyanga)
Το κανονικό abhyanga με έλαια ψύξης όπως το λάδι καρύδας ή το σησαμέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της Pitta dosha και στην προώθηση της συνολικής ευεξίας.

Ενσυνείδητη Διατροφή
Φάτε σε ένα ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον. Μασήστε καλά την τροφή και απολαύστε κάθε μπουκιά προσεκτικά.

Μέντα και κόλιανδρος
Φτιάξτε ένα τσάτνεϊ χρησιμοποιώντας φύλλα μέντας και κόλιανδρου. Αυτά τα βότανα είναι γνωστά για τις δροσιστικές τους ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσουν στην πέψη.

Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία της Αγιουρβέδα για εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τη συγκεκριμένη σύστασή σας και τυχόν υποκείμενες παθήσεις υγείας. Επιπλέον, αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε σοβαρά ή επίμονα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος, συμπεριλαμβανομένης της ξαφνικής δύσπνοιας.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr