Δεν είναι άπιαστο όνειρο, είναι πραγματικότητα! Τι ηλικία μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος

Δεν είναι άπιαστο όνειρο, είναι πραγματικότητα! Τι ηλικία μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος

Οι ερευνητές αποκαλύπτουν τη μέγιστη ηλικία που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος.

Σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη, Ολλανδοί ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν αποκαλύψει το άπιαστο «όριο» της ανθρώπινης διάρκειας ζωής. Καθώς το σύγχρονο προσδόκιμο ζωής συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της προόδου στη διατροφή μας, στις βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης και της προοδευτικής ιατρικής περίθαλψης, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την κατανόηση του μέχρι ποια ηλικία μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος.

Χρησιμοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων που παρακολουθούσε την ακριβή ηλικία θανάτου για περίπου 75.000 Ολλανδούς, ειδικοί στατιστικολόγοι από τα πανεπιστήμια Tilburg και Erasmus στο Ρότερνταμ έθεσαν ένα μέγιστο όριο ηλικίας για τις γυναίκες στα 115,7 έτη, ενώ για τους άνδρες το όριο είναι κάτω από τα 114,1 έτη. Αυτά τα ανεκτίμητα δεδομένα εκτείνονται σε 3 αξιοσημείωτες δεκαετίες, παρέχοντας μια σταθερή βάση για τους ισχυρισμούς των ερευνητών.

Δεν είναι άπιαστο όνειρο, είναι πραγματικότητα! Τι ηλικία μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
PIN IT

Ο καθηγητής John Einmahl, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες πίσω από τη μελέτη, μοιράστηκε με το The Brighter Side κάποιες γνώσεις για τα ευρήματα:«Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά οι πιο ηλικιωμένοι ανάμεσά μας δεν έχουν γεράσει τα τελευταία 30 χρόνια». Οι παρατηρήσεις του Einmahl υπογραμμίζουν ένα συναρπαστικό παράδοξο. Διευκρίνισε: «Σίγουρα υπάρχει κάποιο όριου εδώ. Φυσικά, το μέσο προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί», τονίζοντας ότι ο αριθμός των ατόμων στην Ολλανδία που γιορτάζουν τα 95α γενέθλιά τους έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό. «Παρόλα αυτά, το ίδιο το μέγιστο ανώτατο όριο δεν έχει αλλάξει», σημείωσε εμφατικά ο Einmahl. Για λόγους σαφήνειας, είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ «διάρκειας ζωής» και «προσδόκιμο ζωής». Το πρώτο σχετίζεται με τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, ενώ το δεύτερο αντιπροσωπεύει τη μέση αναμενόμενη διάρκεια ζωής για άτομα σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Το προσδόκιμο ζωής συνήθως χρησιμεύει ως μέτρηση που δείχνει την κοινωνική ευημερία.

Καθώς η επιστημονική κοινότητα αναμένει περαιτέρω επικύρωση, ο Einmahl ανακοίνωσε ότι τα πρωτοποριακά ευρήματά τους είναι καθ’ οδόν για υποβολή σε περιοδικό με κριτές. Αναμένει τη δημοσίευσή του «μέσα στον επόμενο μήνα περίπου». Καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον, μελέτες όπως αυτές είναι κάτι περισσότερο από απλές στατιστικές. Προκαλούν βαθιά ερωτήματα σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση, τη φύση της ύπαρξής μας και την αλληλεπίδραση βιολογίας και περιβάλλοντος. Το «όριο» μπορεί να έχει οριστεί, αλλά η συζήτηση για τις ανθρώπινες δυνατότητες είναι απεριόριστη.

www.theissue.gr

unsplash.com

Τι μπορεί να κάνει το αλατόνερο για εμάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr