Η Άσκηση που Καις Πολύ Γρήγορα Θερμίδες. Πιο αποτελεσματική από το γρήγορο περπάτημα. Μείωση των Πιθανοτήτων Καρκίνου

Η Άσκηση που Καις Πολύ Γρήγορα Θερμίδες. Πιο αποτελεσματική από το γρήγορο περπάτημα. Μείωση των Πιθανοτήτων Καρκίνου

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (ΑΗΑ), ένα άτομο βάρους 68 κιλών μπορεί να κάψει σε ώρα 750 θερμίδες κάνοντας σχοινάκι.

Πόσες θερμίδες καίγονται ανά λεπτό;;
Παραδόξως, το σχοινάκι μπορεί να κάψει 10 θερμίδες σε ένα λεπτό και επίσης να δυναμώσει τα πόδια, τους γλουτούς, τους ώμους, την κοιλιά και τα χέρια σας. Κατά μέσο όρο, μπορείτε να κάψετε 200 θερμίδες σε συνεδρίες 10 λεπτών κάθε μέρα. Είναι πιο αποτελεσματικό από το γρήγορο περπάτημα.

Το ήξερες;

-Το σχοινάκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση και τον συντονισμό. πηγή: CDC
-Το σχοινάκι μπορεί να κάψει περίπου 10-16 θερμίδες ανά λεπτό. πηγή: CDC
-Το ελεύθερο σχοινάκι είναι πιο αποτελεσματικό από το παραδοσιακό σχοινάκι για τη βελτίωση της ευελιξίας μεταξύ των εφήβων. [πηγή: ncbi.nlm.nih.gov]
-Το Jump Rope for Heart συγκέντρωσε πάνω από 327 εκατομμύρια δολάρια για την American Heart Association. πηγή: CDC
-Το σχοινάκι μπορεί να βελτιώσει τη νοητική εστίαση και τη συγκέντρωση. πηγή: CDC

Οφέλη από το σχοινάκι
Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από το σχοινάκι από την απώλεια βάρους έως τη μείωση των πιθανοτήτων καρκίνου. Το σχοινάκι είναι πολύ καλός καύσης θερμίδων και βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα.

1: Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς
Το σχοινάκι είναι η καλύτερη άσκηση καρδιο καθώς αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

2: Αυξάνει τη συγκέντρωση
Κάθε άσκηση καρδιο θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στον στόχο σας και η παράλειψη είναι ένα από αυτά. Το σχοινάκι μπορεί να ηρεμήσει το σώμα σας και να αυξήσει τη συγκέντρωσή σας.

3: Βελτιώνει τον συντονισμό
Η συνεχής παράλειψη βελτιώνει τον συντονισμό και την αντοχή σας.

4: Αυξάνει την αντοχή και απαλλάσσει από την κούραση
Με τη συνεχή εργασία μπορεί να νιώσετε κούραση ή απώλεια αντοχής. Το σχοινάκι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αντοχή σας. Όσο περισσότερο κάνετε  τόσο περισσότερο αυξάνεται η αντοχή σας . Μια συνεπής πρακτική εύρους μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κούραση.

5: Αυξάνει την ευλυγισία του σώματος
Το σχοινάκι κάνει το σώμα σας ήρεμο και ευέλικτο. Το άλμα δίνει μεγάλη δύναμη στους μύες και τους χαλαρώνει. Γι’ αυτό και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα προπόνησης ενός αθλητή.

6: Ενισχύστε την ψυχική υγεία σας
Το σχοινάκι σε μέτρια ένταση μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη. Η άσκηση μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και τον εγκέφαλό σας.

7: Μειώνει το λίπος στην κοιλιά
Είναι ένα από τα κύρια εμπόδια κατά την απώλεια βάρους. Αλλά το σχοινάκι μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Οι ασκήσεις διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT) βοηθούν στη μείωση του λίπους στην κοιλιά χωρίς δίαιτα και ενισχύουν τους κοιλιακούς μυς.

8: Ενδυνάμωση των οστών σας
Το σχοινάκι θα δώσει δύναμη στα οστά σας και θα αυξήσει την οστική πυκνότητα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες οστεοπόρωσης.

9: Λάμπει το δέρμα σας
Η λάμψη μετά την προπόνηση είναι μια από τις καλύτερες λάμψεις που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Ασκήσεις όπως τα πηδήματα με σχοινάκι θα σας προσφέρουν πάντα υγιές, κοκκινισμένο και λαμπερό δέρμα.

10: Βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας
Το σχοινάκι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αναπνοή που ενισχύει τελικά την ικανότητα των πνευμόνων σας.

ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΔΥΝΆΤΙΣΜΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ

Το σχοινάκι μπορεί να μειώσει το λίπος σε ολόκληρο το σώμα σας.
Μπορείς να κάνεις εντελώς single και να το δοκιμάσεις σε διάφορες εντάσεις και όποια ώρα εσύ θέλεις.
Το σχοινάκι είναι φθηνό και δεν χρειάζεται ακριβό εξοπλισμό.
Η παράλειψη μιας ισορροπημένης διατροφής στη σωστή ρουτίνα να θυμάσαι: θα μειώσει την απώλεια βάρους σας.

Επίσης…

Η συμπερίληψη ασκήσεων με σχοινάκι στη ρουτίνα σας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική σας ευεξία. Έχει παρατηρηθεί ότι η ενασχόληση με αυτή τη δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των συναισθημάτων, κάτι που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους αθλητές. Προάγοντας την ψυχική υγεία και μειώνοντας το άγχος, το σχοινάκι μπορεί να βελτιώσει τη συνολική σας ευεξία.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr