Λεμόνια: Τα 8 οφέλη στην υγεία σας – Συμβάλλουν στη μείωση του βάρους και στην υγιή επιδερμίδα

Λεμόνια: Τα 8 οφέλη στην υγεία σας – Συμβάλλουν στη μείωση του βάρους και στην υγιή επιδερμίδα

Τα λεμόνια είναι ένα θρεπτικό φρούτο εσπεριδοειδών που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βοηθήσει στη διαχείριση ενός υγιούς βάρους.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ως εσπεριδοειδή, τα λεμόνια είναι καλές πηγές βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. Και τα δύο είναι γνωστά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα θρεπτικά συστατικά των εσπεριδοειδών υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα με:

Έλεγχος του οξειδωτικού στρες (υπεραφθονία ασταθών μορίων που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες στο σώμα)
Έλεγχος της φλεγμονής
Υποστηρίζει τις ανοσολογικές αποκρίσεις
Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Από τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, η διατροφή είναι ο πιο κρίσιμος. Ωστόσο, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού έως και 80%.

Έρευνες διαπίστωσαν ότι τα φλαβονοειδή (φυτοθρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα φυτά) στα εσπεριδοειδή μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού (θρόμβος αίματος σε ένα αγγείο που οδηγεί στον εγκέφαλο) στις γυναίκες. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα με υψηλότερη πρόσληψη φλαβονοειδών είχαν χαμηλότερες περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας, ισχαιμικής καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα φλαβονοειδή στα λεμόνια και το εκχύλισμα νερού από τη φλούδα τους, μπορεί να βοηθήσουν στην καταστολή της αρτηριακής πίεσης. Η ποσότητα της πρόσληψης λεμονιού επηρεάζει αρνητικά τη συστολική αρτηριακή πίεση.

Τα φλαβονοειδή μεταβολίζουν και προστατεύουν την καρδιά όταν αλληλεπιδρούν με το μικροβίωμα του εντέρου (μικροοργανισμοί στο πεπτικό σύστημα). Οι δραστηριότητές τους συνδέονται με μειωμένη αρτηριακή πίεση.

Προλαμβάνει τον καρκίνο
Μια μετα-ανάλυση σχετικά με τα εσπεριδοειδή και τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερη πρόσληψη εσπεριδοειδών, κατέγραφαν 9% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα από εκείνους με τη χαμηλότερη πρόσληψη.

Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι οι φλούδες εσπεριδοειδών μπορεί να περιέχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Μια μελέτη αξιολόγησε το αντικαρκινικό δυναμικό της φλούδας εσπεριδοειδών σε in vitro δοκιμασίες (δοκιμαστικό σωλήνα) και in vivo (ζωντανός οργανισμός) μοντέλα καρκίνου. Βρήκαν αντικαρκινική δράση και οι ερευνητές ενθάρρυναν τη χρήση φλούδες εσπεριδοειδών ως αντικαρκινικά πρόσθετα τροφίμων.

Αυξάνει την Απορρόφηση Σιδήρου
Τα λεμόνια μπορεί να αυξήσουν τη βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου (η ποσότητα που είναι διαθέσιμη στον οργανισμό) και τη βιοπροσβασιμότητα (την ποσότητα που είναι διαθέσιμη για απορρόφηση). Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στα εσπεριδοειδή.

Ο συνδυασμός τροφών πλούσιων σε σίδηρο με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι ένας τρόπος για να αυξηθεί η απορρόφηση του σιδήρου, καθώς η βιταμίνη C προωθεί την απορρόφηση του σιδήρου.

Μια μελέτη αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του σιδήρου και της βιταμίνης C που χορηγούνται χωριστά για τη βελτίωση της κατάστασης σιδήρου σε νεαρές γυναίκες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, ακόμη και όταν λαμβάνεται χωριστά, η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου.

www.instyle.gr

unsplash.com

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Κίνηση «ματ» για τα μπιφτέκια: Αυτό πρέπει να κάνετε μετά το ζύμωμα του κιμά για ακαταμάχητη γεύση

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr