Πώς να βελτιώσεις δραστικά την υφή της επιδερμίδας σου

Πώς να βελτιώσεις δραστικά την υφή της επιδερμίδας σου

Η ανάγλυφη και τραχιά αίσθηση στο δέρμα μπορούν να γίνουν παρελθόν
Ανεξάρτητα από την εποχή, υπάρχουν πολλοί παράγοντες από τους οποίους επηρεάζεται το δέρμα και η υφή του συνεχώς. Οι πιο ξηροί μήνες οδηγούν σε ξεφλούδισμα, οι πιο υγροί μήνες οδηγούν σε αυξημένη λιπαρότητα ή ακμή, ενώ οι αλλεργίες επίσης προκαλούν ανομοιομορφία στην υφή της επιδερμίδας. Όπου κι αν οφείλεται η αναγλυφότητα και η τραχιά αίσθηση, ο στόχος είναι η αποτελεσματική βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Οι κινήσεις φροντίδας που αντιμετωπίζουν την ανομοιόμορφη υφή του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα
Ενσωμάτωσε ένα προιόν απολέπισης στη ρουτίνα σου

Είτε πρόκειται για φυσικό είτε για χημικό απολεπιστικό, αυτά τα συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος ώστε να φωτίσει η επιδερμίδα και να βελτιωθεί η υφή της.

Προτίμησε τη χημική απολέπιση

Η χημική απολέπιση είναι πιο ήπια από τη φυσική απολέπιση γιατί δημιουργεί λιγότερες τριβές και φλεγμονές, ενώ έχει πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Επίλεξε μια καλή ενυδατική κρέμα

Γνωρίζουμε ότι τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος αρχίζουν να μειώνονται κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, οδηγώντας σε ξηρότητα, ξεφλούδισμα και τραχιά υφή. Στρέψε επομένως την προσοχή σου σε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν ηρεμιστικά συστατικά όπως η νιασιναμίδη για ομοιόμορφο τόνο και υφή.

 

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις το σώμα σου

Παρόμοια με το πρόσωπο, η υφή του δέρματος στο σώμα μπορεί να «υποφέρει» εάν δεν ενυδατωθεί σωστά.

Επιδιόρθωση με ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ίσως top συστατικό για τη βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Ένας ορός ρετινόλης μπορεί να τονώσει τον κυτταρικό κύκλο και την παραγωγή κολλαγόνου ενώ κοιμάσαι.

Η βοήθεια του δερματολόγου

Για πιο ισχυρά αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια, ο δερματολόγος που εμπιστεύεσαι μπορεί να σου προτείνει τις ιδανικές θεραπείες στο ιατρείο για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

jenny.gr

unsplash.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr