Μπορεί η μάσκα λιναρόσπορου να λειτουργήσει ως φυσικό μπότοξ;

Μπορεί η μάσκα λιναρόσπορου να λειτουργήσει ως φυσικό μπότοξ;

Οι διαφορές μεταξύ των δύο μεθόδων περιποίησης της επιδερμίδας
Μπορεί η μάσκα λιναρόσπορου να λειτουργήσει ως φυσικό μπότοξ;

Το «φυσικό μπότοξ» έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία οφέλη του λιναρόσπορου, σύμφωνα με τις beauty λάτρεις των social media.

Σύμφωνα με την τάση, λοιπόν, μια χούφτα λιναρόσποροι πρέπει να προστεθούν σε βραστό νερό. Όταν διατηρηθεί όλη τη νύχτα, το μείγμα μετατρέπεται σε ένα κολλώδες τζελ που πρέπει να εφαρμοστεί στο πρόσωπο σε λεπτές στρώσεις και να ξεπλυθεί μετά από λίγη ώρα.

Μπορεί όμως αυτή η φυσική DIY μάσκα να αντικαταστήσει το μπότοξ;

Η Vogue India συνομίλησε με την Dr. Madhuri Agarwal, ιδρύτρια της κλινικής Yavana Aesthetics Clinic, και έχει όλες τις απαντήσεις για τα οφέλη του λιναρόσπορου.

«Ο λιναρόσπορος έχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι γνωστό ότι μειώνουν τη φλεγμονή και βοηθούν στην πρόωρη γήρανση. Όταν εφαρμόζεται ως μάσκα, η σύσταση που μοιάζει με τζελ στεγνώνει και κάνει το πρόσωπο να αισθάνεται άκαμπτο, κάνοντας έτσι πολλούς χρήστες να ισχυρίζονται ότι έχει αποτέλεσμα σύσφιξης του προσώπου όπως το μπότοξ», εξηγεί.

Η σύντομη απάντηση, όμως, στην ερώτηση αν μια φυσική DIY μάσκα λιναρόσπορου μπορεί να αντικαταστήσει το μπότοξ είναι όχι. «Μόλις ξεπλυθεί η μάσκα, το αποτέλεσμα σύσφιξης εξαντλείται σε λίγες ώρες. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορείτε να ισχυριστείτε ότι μια μάσκα από λιναρόσπορο προσφέρει ενυδάτωση και απαλότητα για λίγο λόγω της παρουσίας λιπαρών οξέων στον λιναρόσπορο», πιστεύει η Dr. Agarwal.

Οι διαφορές μεταξύ μπότοξ και μάσκας λιναρόσπορου

Για όσους είναι πρόθυμοι να βουτήξουν λίγο βαθύτερα, βοηθά να κατανοήσουν το ρόλο του μπότοξ ως νευροτοξίνη. Όταν χορηγείται με ένεση, λειτουργεί χαλαρώνοντας τους συσπασμένους μύες και εξαφανίζοντας τις δυναμικές γραμμές έκφρασης.

«Από την άλλη πλευρά, ο λιναρόσπορος εφαρμόζεται τοπικά ως μάσκα που δεν διεισδύει στο δέρμα σε επίπεδο μυών, το οποίο είναι σημαντικά βαθύτερο. Ως αποτέλεσμα, δεν έχει καμία επίδραση στο να κάνει τους μύες να χαλαρώσουν ή να προσφέρει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με το μπότοξ », προσθέτει.

Επιπλέον, προειδοποιεί ότι ο λιναρόσπορος είναι θερμικά ευαίσθητος και πρέπει να επεξεργάζεται με ψυχρή πρέσα. Η θέρμανση του λιναρόσπορου για την παρασκευή μάσκας θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να καταστρέψει την ευεργετική του αξία.

Αν δεν είστε ακόμα έτοιμες, ωστόσο, να προχωρήσετε στο μπότοξ τα καλά νέα είναι ότι μπορούν να εξεταστούν και άλλες επιλογές για τη σύσφιξη των μυών του προσώπου.

Η Dr. Agarwal συνιστά να ξεκινήσετε με ρετινοειδή και πεπτίδια με αντηλιακό για την πρόληψη των σημείων γήρανσης.

www.newsbeast.gr

unsplash.com

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr