Το ρόφημα που μπορείς να πίνεις κάθε μέρα για χαμηλότερο σάκχαρο και καλύτερη υγεία του εντέρου

Το ρόφημα που μπορείς να πίνεις κάθε μέρα για χαμηλότερο σάκχαρο και καλύτερη υγεία του εντέρου

Μια νέα μελέτη ρίχνει φως στα οφέλη του πράσινου τσαγιού στον οργανισμό μας.

Τι δεν μπορεί να κάνει το πράσινο τσάι; Αυτή είναι μια ρητορική ερώτηση καθώς τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στον οργανισμό μας είναι αμέτρητα! Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, ερευνητές του Ohio State University διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βελτιώσει την υγεία ενός ατόμου μειώνοντας το σάκχαρο στο αίμα και βελτιώνοντας την υγεία του εντέρου.

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες υπερηφανεύονται για τα οφέλη της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού. Προηγούμενη έρευνα είχε συνδέσει την κατανάλωση πράσινου τσαγιού με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς χάρη στα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο ρόφημα – τα αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τους αριθμούς της «κακής» χοληστερόλης LDL και να βελτιώσουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Το πράσινο τσάι μπορεί ακόμη και να ενισχύσει την υγεία του εγκεφάλου, να βελτιώσει τη διάθεση, να μειώσει το στρες και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου . Ωστόσο, ένα από τα πιο κοινά γνωστά οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι πώς το ρόφημα μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα , που είναι ο κύριος λόγος που αυτή η νέα μελέτη μπόρεσε να κάνει την πρόσφατη σχέση με τη βελτίωση της υγείας.

Σύμφωνα με το The Healthy , η πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Current Developments in Nutrition λειτούργησε ως συνέχεια μιας μελέτης του 2019 που συσχέτισε την κατανάλωση πράσινου τσαγιού με χαμηλότερη παχυσαρκία, κινδύνους για την υγεία και βελτιωμένη υγεία του εντέρου όταν δοκιμάστηκε σε αρουραίους.

Η έρευνα
Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές αξιολόγησαν την υγεία του εντέρου 40 συμμετεχόντων (οι μισοί με μεταβολικό σύνδρομο, οι μισοί αναφέρθηκαν ως υγιείς) μετά την κατανάλωση των εκχυλισμάτων τσαγιού για 28 ημέρες. Μετά τις 28 ημέρες, οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο για να αξιολογήσουν τις διαφορές. Κατά τη διάρκεια του μήνα κατανάλωσης πράσινου τσαγιού, οι ερευνητές ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και μειωμένη φλεγμονή του εντέρου. Κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού βρήκαν μείωση των προφλεγμονωδών πρωτεϊνών σε δείγματα κοπράνων και μείωση της αναλογίας σακχάρου στα ούρα.

Το ρόφημα που μπορείς να πίνεις κάθε μέρα για χαμηλότερο σάκχαρο και καλύτερη υγεία του εντέρου

Μαζί με τα μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τη φλεγμονή, το τσάι βοήθησε επίσης στη μείωση του «διαρρέοντος εντέρου» – ένα σύμπτωμα γαστρεντερικής νόσου που αφήνει τις τοξίνες στην κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη φλεγμονή στο σώμα. Αυτό αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Η μελέτη προτείνει πολύ πράσινο τσάι
Πόσο πράσινο τσάι πρέπει να καταναλώνεις για να έχεις αυτά τα οφέλη; Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κατανάλωναν καθημερινά ένα εκχύλισμα που ισοδυναμούσε με 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι. Η κατανάλωση τόσου πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορεί να φαίνεται πολύ, αλλά ευτυχώς, δεν έχει τόση καφεΐνη όσο ο καφές ή ακόμα και το μαύρο τσάι. Ένα φλιτζάνι περιέχει 28 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, επομένως πέντε φλιτζάνια πράσινο τσάι ισοδυναμούν με 140 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr