5 βότανα και φυτικά συστατικά που κρατούν μακριά τους ιούς

5 βότανα και φυτικά συστατικά που κρατούν μακριά τους ιούς

Υπάρχουν βότανα και φυτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προστατεύουν την υγεία μας από λοιμώξεις και ιούς, κρατώντας τους όλους μακριά.

Δες τα βότανα και φυτικά συστατικά που πρέπει να έχεις πάντα στο σπίτι σου γιατί σκοτώνουν τους ιούς!

Σκόρδο

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του σκόρδου έχουν αποδειχθεί εδώ και χρόνια, όμως έρευνες υποστηρίζουν ότι αρκετά από τα συστατικά του λειτουργούν θεραπευτικά και κατά των ιών.

Στην περίπτωση του σκόρδου, το οποίο βρίσκουμε άφθονο και φρέσκο στη χώρα μας, είναι ωφέλιμο να τρώμε όσο μας αρέσει και αντέχει το στομάχι μας, τόσο προληπτικά στην καθημερινότητά μας όσο και κατά τις ημέρες που είμαστε άρρωστες.

Γλυκόριζα

Η γλυκόριζα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους ιούς να εξελιχθούν. Καλό θα ήταν λοιπόν να φτιάξετε ένα τσάι με δύο κουταλάκια ψιλοκομμενης αποξηραμένης γλυκόριζας ανά φλιτζάνι.

Για να απολαύσετε ωστόσο τις ωφέλιμες ιδιότητες του εκχυλίσματός της χρειάζεται να μουλιάσει για περίπου δέκα λεπτά μέσα στο νερό.

Ευκάλυπτος

Έρευνες έχουν αποδείξει πως ο ευκάλυπτος έχει συστατικά που σκοτώνουν τους ιούς, γι’ αυτό και είναι από τα βότανα που συναντάμε στα περισσότερα αντι-ικά φυτικά σκευάσματα.

Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο θα το βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και θα το απολαύσετε ως ένα πολύ γευστικό αφέψημα. Το βότανο αυτό συνιστάται ιδιαίτερα κατά των ιών και ειδικά του έρπη.

Τζίντζερ

Σύμφωνα με έρευνα, το τζίντζερ περιέχει δέκα συστατικά που δρουν κατά των ιών. Οπότε αν υποφέρετε από κάποια ίωση καλό θα ήταν να πιείτε ένα τσάι από τζίντζερ ή ακόμα μπορείτε να το προσθέσετε και στο φαγητό σας.

Φωτογραφίες:unsplash.com

www.faysbook.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr