Το μαγικό smoothie για να αποκτήσεις περισσότερη μυική μάζα

Το μαγικό smoothie για να αποκτήσεις περισσότερη μυική μάζα

Με μόλις 3 συστατικά, το smoothie αυτό θα γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 
Αν κάνεις γυμναστική και στοχεύεις στην ανάπτυξη της μυικής σου μάζας, τότε η διατροφή πρέπει να είναι -και θα είναι- ο μεγαλύτερος σου σύμμαχος. Οι τροφές που καταναλώνεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για το σώμα σου και τον οργανισμό σου, όσο κι αν συνήθως το ξεχνάμε αυτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μυικός ιστός αποτελείται κυρίως από νερό και πρωτεΐνες. Έτσι, απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της μυϊκής μάζας δεν είναι μόνο η σωστή και συχνή προπόνηση, αλλά και η επαρκής πρόσληψη νερού και ενέργειας. Ο στόχος δηλαδή είναι η σύνθεση περισσότερου μυικού ιστού και η διατήρηση ενός θετικού ισοζυγίου αζώτου.

Λοιπόν, αν ψάχνεις ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα που θα τονώσει τους μυς σου, σου έχουμε τη λύση. Το smoothie που θα σου παρουσιάσουμε σήμερα, με τα 3 μόλις συστατικά, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ενισχύσεις την προσπάθειά σου για μυική ενδυνάμωση και για αυτό άλλωστε, θα γίνει και ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου μετά την προπόνηση. Βγάλε χαρτί και μολύβι και σημείωνε όλα όσα θα χρειαστείς για αυτή τη συνταγή αλλά και την εκτέλεσή της. Κάνε screenshot εναλλακτικά, ό,τι σε βολεύει τελοσπάντων.

Συστατικά:
Μπανάνα: Πηγή υδατανθράκων για διαρκή ενέργεια.
Ασπράδι αβγού: Πλούσια σε πρωτεΐνες για την αποκατάσταση των μυών.
Γάλα: Συμβάλλει στην ενυδάτωση και παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζεις την μπανάνα, την κόβεις σε μικρά κομμάτια και την βάζεις στο μπλέντερ. Προσθέτεις το ασπράδι των αυγών και το γάλα.
Χτυπάς μέχρι να αποκτήσεις ένα ομοιογενές μείγμα. Αυξομείωσε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο παχύρρευστο θέλεις να είναι το ρόφημά σου. Πρόσθεσε επίσης, κανέλλα κεϋλάνης, αν προτιμάς να είναι πιο αρωματικό.
Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα πάγο για μια πιο παχύρρευστη και δροσιστική υφή.

Bonus tip: Κατανάλωσε αυτό το smoothie αμέσως μετά την παρασκευή του ούτως ώστε να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά του.

Esquire 

unsplash.com

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Τα μανταρίνια αποτελούν το ελιξίριο της νεότητας- 5 οφέλη για να τα τρως δυο δυο κάθε μέρα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr