Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβετε τα πεπτίδια χαλκού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβετε τα πεπτίδια χαλκού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Είναι γνωστά για τις εκπληκτικές ικανότητες ανανέωσης του δέρματος
Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβετε τα πεπτίδια χαλκού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Τα πεπτίδια χαλκού είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή για την περιποίηση της επιδερμίδας, λόγω της ικανότητάς τους να διατηρούν το δέρμα νεανικό και υγιές. Αυτά τα μικροσκοπικά αλλά ισχυρά μόρια είναι γνωστά για τις εκπληκτικές ικανότητες ανανέωσης του δέρματος και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για την ικανότητά τους να αντιστρέφουν τα σημάδια γήρανσης.

Πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας περιέχουν πεπτίδια χαλκού, συμπεριλαμβανομένων ορών, ενυδατικών προϊόντων και συμπληρωμάτων κολλαγόνου.

Τι είναι τα πεπτίδια χαλκού
Υαλουρονικό οξύ
Τα πεπτίδια είναι αλυσίδες αμινοξέων, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, και τα πεπτίδια χαλκού περιλαμβάνουν την προσθήκη χαλκού σε αυτή τη μοριακή δομή. Τα πεπτίδια χαλκού, σύμφωνα με το Health Shots, είναι μικρά θραύσματα πρωτεϊνών που περιέχουν ιόντα χαλκού συνδεδεμένα με αυτά τα πεπτίδια.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Molecular Science, οι ενώσεις αυτές υπάρχουν φυσικά στο σώμα και παίζουν καθοριστικό ρόλο σε διάφορες φυσιολογικές διεργασίες του σώματος, ενώ είναι σημαντικές και για την αναγέννηση του δέρματος και την επούλωση των πληγών.

Τα οφέλη των πεπτιδίων χαλκού για το δέρμα
Τα πεπτίδια χαλκού έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα, που αξίζει να γνωρίζετε ώστε να τα συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

1. Προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου
«Τα πεπτίδια χαλκού διεγείρουν το σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος και να μειώσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων», λέει στο Health Shots η δερματολόγος Dr Shikha Khare.

2. Πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Τα πεπτίδια χαλκού λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του δέρματος και να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

3. Βοηθούν στην επούλωση των πληγών
Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BioMed Research, η παρουσία χαλκού σε αυτά τα πεπτίδια υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος, βοηθώντας στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών και των πληγών.

4. Αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα
Τα πεπτίδια χαλκού έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που σχετίζονται με διάφορες δερματικές παθήσεις, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecular Nutrition and Food Research.

5. Βελτιώνουν την υφή του δέρματος
Τα πεπτίδια χαλκού μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, γεγονός που κάνει το δέρμα σας σφριγηλό. Μπορεί να βοηθήσουν τη φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος και να ενθαρρύνουν την κυτταρική αναγέννηση, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται λείο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πεπτίδια χαλκού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;
Δερματικός φραγμός
Αν πειστήκατε για την προσθήκη τους στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να ενσωματώσετε αποτελεσματικά τα πεπτίδια χαλκού στην καθημερινότητά σας.

Κάντε πάντα πρώτα ένα patch test για να βεβαιωθείτε ότι τα πεπτίδια χαλκού ταιριάζουν στο δέρμα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις.
Ξεκινήστε με καθαρό πρόσωπο για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για να απομακρύνετε το μακιγιάζ, τους ρύπους και την περίσσεια λιπαρότητας από το δέρμα σας.
Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος με πεπτίδια χαλκού, όπως ορό, ενυδατική κρέμα ή λοσιόν, στο πρόσωπο, εστιάζοντας στις περιοχές που σας απασχολούν.
Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας τα πεπτίδια χαλκού μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αυξάνοντας σταδιακά τη συχνότητα.
Εφαρμόστε τα πεπτίδια χαλκού πριν από τις βαρύτερες κρέμες και μετά από τους ελαφρύτερους ορούς στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ώστε να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη απορρόφηση.
www.newsbeast.gr

unsplash.com

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr