Γιατί δεν πρέπει να φοράμε συνεχώς παντόφλες μέσα στο σπίτι: Τι προκαλούν στην υγεία σας

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε συνεχώς παντόφλες μέσα στο σπίτι: Τι προκαλούν στην υγεία σας

Φοράτε συνεχώς παντόφλες μέσα στο σπίτι; Δείτε γιατί δεν πρέπει να δεν πρέπει να το κάνετε και τι προκαλούν στην υγεία σας .

Οι παντόφλες έχουν γίνει ένα με το πόδι σας, από το πρωί έως το βράδυ; Η συνεχής χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα πόδια σας. Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί γιατί δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή υποδήματος για συνεχόμενη χρήση.

 

Όταν επιστρέφετε σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα δραστηριοτήτων, τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να φορέσετε τις παντόφλες σας και να κάνετε ένα διάλειμμα στα πόδια σας. Αλλά δεν πρέπει να φοράτε τις παντόφλες σας όλη την ώρα και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό.

Το να φοράτε παντόφλες κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι, θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στη στάση του σώματός σας καθώς διαδραματίζουν ρόλο στην απενεργοποίηση των μυών και των ιδιοϋποδοχέων των ποδιών. Αυτό συμβάλλει σε πιο τεμπέλικα πόδια, επηρεάζει την κίνηση του υπόλοιπου σώματος σας και θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη στάση σώματός σας.

Με τις παντόφλες συνέχεια στα πόδια μας, δημιουργούμε εξαιρετικά αδύναμα, δύσκαμπτα πόδια που δεν κινούνται όπως είναι σχεδιασμένα. Είναι καλύτερο να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο περπατώντας ξυπόλητοι στο σπίτι. Αυτό επιτρέπει στα πόδια να πρέπει πραγματικά να δουλεύουν… για να αισθανθούν το έδαφος κάτω από αυτά, να διαβάσουν τη θερμοκρασία και, κυρίως, να κινηθούν.

Όμως αν απλώς περπατάτε ξυπόλητοι χωρίς να ασκείστε σωστά, σύμφωνα με το toftiaxa.gr δεν θα κάνει πολλά για το σώμα σας. Σηκωθείτε λοιπόν, περπατήστε για ένα ή πέντε λεπτά. Και αν είστε μέσα στο σπίτι, βγάλτε τις παντόφλες και κουνήστε τα πόδια σας!

 Daddy-Cool.gr

unsplash.com

 

Με αυτό το μπαχαρικό αποχαιρετήστε τις ρυτίδες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr