Οι σπόροι που ρυθμίζουν το σάκχαρο και μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Οι σπόροι που ρυθμίζουν το σάκχαρο και μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι έχουν πολλά οφέλη. Μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για το “μικρό θαύμα” της φύσης.

Η λίστα για το σούπερ μάρκετ χρειάζεται μια ενημέρωση το συντομότερο δυνατό, γιατί σίγουρα δεν θα θέλεις να χάσεις αυτό το τρόφιμο. Έχεις ακούσει ήδη για τα απίστευτα οφέλη που προσφέρουν οι σπόροι chia, αλλά τώρα έχει μπει στο παιχνίδι της υγιεινής διατροφής και ένα ακόμη προϊόν.

Απίστευτα οφέλη για την υγεία, το δέρμα και τα μαλλιά, όλα με τη μορφή ενός λαχταριστού σνακ που δεν θα αυξήσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων που έχεις βάλει ως στόχο. Αν δεν έχεις μαντέψει, μιλάμε για τον κολοκυθόσπορο.

Μπορείς να τους προσθέσεις στις σαλάτες και τα ροφήματά σου, και να απολαύσεις τα οφέλη τους! Χαρακτηρίζονται από μια γλυκιά και ήπια γεύση, έχουν σχήμα οβάλ και φαίνονται επίπεδοι.

Οι κολοκυθόσποροι και τα οφέλη τους

1. Προστατεύουν και επανορθώνουν το δέρμα

Οι κολοκυθόσποροι είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να ενισχύσεις την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Είναι μια υπερτροφή για το δέρμα γεμάτη με ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως καροτενοειδή, και παρουσιάζουν αντιγηραντική δράση και προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχουν επίσης μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τόνωση του κολλαγόνου και τη νεανική, σφριγηλή επιδερμίδα.

2. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Πλούσιοι σε βιταμίνες Ε και Κ, αυτά τα μικρά θαύματα της φύσης περιέχουν επίσης σίδηρο και ψευδάργυρο που έχουν αντι-ιική δράση και βοηθούν στην αποτροπή λοιμώξεων και ασθενειών.

3. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών
Τα ξηρά, εύθραυστα και κατεστραμμένα μαλλιά οφείλονται σε κακή σωματική υγεία και ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Εάν ψάχνεις για θεραπείες για τη βελτίωση της υφής και της ανάπτυξης των μαλλιών σου, συμπεριέλαβε τους κολοκουθόσπορους στην καθημερινή σου διατροφή. Εκτός από εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών, οι κολοκυθόσποροι είναι επίσης άφθονοι σε ψευδάργυρο που συμβάλει σε δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

4. Έχουν υψηλό διατροφικό περιεχόμενο
Με ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι σπόροι κολοκύθας είναι κατάλληλοι για καθημερινή κατανάλωση. Είναι γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες, λίπη, μέταλλα, υδατάνθρακες και πρωτεϊνικές ενώσεις και μπορεί να αποτελέσουν μέρος της καθημερινής σου διατροφής για την επίλυση τυχόν ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά.

5. Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς
Η κακή χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και η μη ρυθμισμένη αρτηριακή πίεση μπορεί να οφείλονται σε μια σειρά από καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι κολοκυθόσποροι έχουν καρδιοπροστατευτική δράση, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, ελαϊκό και λινολεϊκό λιπαρό οξύ. Βοηθούν επίσης στην ενίσχυση της παραγωγής μονοξειδίου του αζώτου στο σώμα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ροής του αίματος και την πρόληψη του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων.

6. Διευκολύνουν την απώλεια βάρους
Ορισμένα σνακ μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις. Ενδεικτική περίπτωση, οι σπόροι κολοκύθας, οι οποίοι περιέχουν ακόρεστα λίπη και προάγουν την υγιή απώλεια βάρους. Γεμάτοι φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες, σε κρατούν χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

7. Βελτιώνουν τον ύπνο
Το άγχος, η κατάθλιψη και το στρες μπορεί να επηρεάσουν το πρόγραμμα ύπνου σου και να εξαντλήσουν την ενέργειά σου. Τα οφέλη του περιλαμβάνουν επίσης έναν βελτιωμένο κύκλο ύπνου, χάρη στην παρουσία του αμινοξέος τρυπτοφάνη που προκαλεί αδιάκοπο, χωρίς προβλήματα ύπνο.

8. Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου
Ένα θαυματουργό ενισχυτικό ευεξίας, οι κολοκυθόσποροι μπορούν να καταναλωθούν για την πρόληψη του κινδύνου καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του στομάχου. Γεμάτοι με σημαντικά αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και βιοδραστικές ενώσεις, αυτοί οι σπόροι έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.

9. Ελέγχουν το σάκχαρο στο αίμα
Εμπλουτισμένοι με μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά, οι κολοκυθόσποροι περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου και ωμέγα-6 εκτός από σημαντικές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Αυτές οι θρεπτικές ενώσεις έχουν αντιδιαβητική δράση και συμβάλουν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, ειδικά για όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

unsplash.com

www.shape.gr

Η γυναίκα που στα 93 της δείχνει καλύτερη από ό,τι στα 50 – Τα μυστικά της αντιγήρανσης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr